IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2023, 20:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çipras'ın "Türk" gafı Yunanistan'ı karıştırdı: Olayı büyütmeyin, Türkler duymasın




Eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın katıldığı bir televizyon kanalında, Batı Trakya halkı için söylediği, "Türk azınlık" sözü tartışmaları da beraberinde getirdi. Batı Trakya halkı için, "Müslüman azınlık" ifadelerinin kullanıldığı ülkede Çipras'ı pek çok kesim istifaya çağırdı. Sosyal medyada da Çipras'a tepkiler yükselirken, bir kullanıcının, "Bu durumu çok gündemde tutmayın Türkler fark edip güler" yazması dikkat çekti.

Yunanistan'da ana muhalefet SYRİZA'nın lideri eski başbakan Aleksis Çipras, Yunan kanalı Alpha Tv'ye röportaj verdi. Çipras'ın program esnasında yaptığı "Türk" gafı gündeme oturdu.


"TÜRK AZINLIK"

Çipras, Batı Trakya'daki halk için, "Türk azınlık" dedi. Eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanis'e tepki gösteren Çipras, "Batı Trakya'ya gidip Türk azınlığa şantaj yaptı" ifadelerini kullandı.
"AFERİN ÇOK İYİ DEDİN"

Resmi söylemlerde, Batı Trakya'daki halk için "Müslüman azınlık" ifadesinin kullanıldığı Yunanistan'da Çipras'a tepkiler yükseldi. Bir sosyal medya kullanıcısı, Çipras'i, , "Aferin çok iyi dedin" diyerek iğneledi. Çipras'ın konuşması sırasında bazen Müslüman bazen de Türk azınlık dediğine dikkat çeken bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, "Bu durumu çok gündemde tutmayın Türkler fark edip güler" ifadelerini kullandı.
"ÇİPRAS İKİYÜZLÜ"

Yunan gazetesi Xronos.gr Çipras'ın yanlışlıkla 'Türk azınlık' dediğini ifade ederek "Konuşmasının bazı yerlerinde de Rum Müslüman dedi" sözlerine yer verdi. Aynı zamanda gazete, Çipras'ın ikiyüzlülükle suçlandığını da belirtti.
"DÜZELTİLEMEZ"

The Toc gazetesi ise, Meclis üyesi Adonis Georgiadis'in paylaşımına yer verdi. Georgiadis, "Tüm olanlardan sonra, Yunanistan'ın eski Başbakanı ve şimdiki Muhalefet Lideri'nin Trakya'daki Müslüman azınlığa 'Türk' demesi gerçekten inanılmaz.... Düzeltilemez" dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: "Yunanistan, Türkiye'nin içinde bulunduğu zor süreçte yanında olmaya kararlıdır" CORDON BLEU Güncel ve Son Dakika Haberler 0 16 Şubat 2023 22:09
"Dayı" setinde ikinci taciz olayı! İmalı sözler etti CORDON BLEU Magazin Haberleri 0 08 Ağustos 2020 13:34
Dizilerdeki Yozlaşmış Aile Tipine Karşı Bakanlığın Son Umudu "Çocuklar Duymasın" SeytaninOrkestrasi Yalan Haber 0 09 Haziran 2010 00:37
Bakanlığın Son Umudu "Çocuklar Duymasın" Luis Yalan Haber 0 10 Mayıs 2010 08:47