IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ağustos 2023, 15:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eski Pakistan Başbakanı İmran Han yolsuzluktan tutuklandı




Görevi sırasında aldığı hediyelerden dolayı yolsuzluk suçlamasıyla yargılanan eski Pakistan Başbakanı İmran Han, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Pakistan polisi, mahkeme kararıyla Han'ı Lahor şehrindeki evinde tutukladı.


Pakistan medyasında yer alan haberlere göre, eski Pakistan Başbakanı İmran Han, başbakanlığı döneminde aldığı hediyelerin ayrıntılarını açıklamadığı gerekçesiyle yargılandığı davada suçlu bulundu. İslamabad Mahkemesi, hakkında tutuklama kararı verdiği Han'ı 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) Genel Sekreteri Ömer Eyüp Han, İmran Han'ın tutuklandığını açıkladı.

EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

İslamabad'daki bir mahkeme, Han'a makamı gereği verilen hediyelerden elde ettiği satış gelirini bildirmediğine hükmetti. Kararın açıklandığı mahkeme binası önünde, aralarında bazı savcıların da olduğu belirtilen kişilerin "İmran Han bir hırsız" diye bağırdı. Karar sonrası Han, Lahor'daki evinde gözaltına alındı. Han Mayıs ayında da duruşmaya gelmediği için gözaltına alınmış ancak sonrasında serbest bırakılmıştı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İmran Han
BAŞBAKANLAR ALDIKLARI HEDİYELERİ BİLDİRMEKLE YÜKÜMLÜ

Pakistan yasalarına göre başbakanlar, bakanlar, bürokratlar ve üst düzey devlet yetkilileri, yabancı devlet adamlarından aldıkları hediyeleri "Toshakhana" adı verilen departmana bildirmekle yükümlü. PTI hükümeti döneminde İmran Han'a sunulan hediyelerin bildirilmediği belirtiliyor.
100'DEN FAZLA DOSYASI VAR

Han 2018 yılında başbakanlık görevine gelmiş ancak geçen sene yapılan bir güven oylaması sonucu görevden alınmıştı. Han hakkında, görevden alındığı Nisan 2022'den bu yana 100'den fazla soruşturma dosyası ortaya koyuldu.
HAN DAVALARIN SİYASİ AMAÇLA HAZIRLANDIĞINI SAVUNUYOR

Eski başbakan ve taraftarları bu davaların siyasi amaçla hazırlandığını savunuyor. Han, Rusya ve Çin ile dostane ilişkileri yüzünden ABD'nin muhaliflerle iş birliği yapıp, siyasi kariyerini bitirmeye çalıştığını iddia ediyor.
Kaynak: AA / Irmak Akcan - Politika

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eski Pakistan Başbakanı Imran Khan vurulmasının ardından ilk kez mitinge katıldı CORDON BLEU Dünyadan Haberler 0 26 Kasım 2022 22:00
Pakistan'da infial yaratan suikast sonrası İmran Han o anları ilk kez anlattı CORDON BLEU Dünyadan Haberler 1 05 Kasım 2022 17:32
Pakistan'da eski Başbakan İmran Han aldığı hediyelerin detayını açıklamadığı için siyasetten men edildi CORDON BLEU Dünyadan Haberler 0 21 Ekim 2022 17:15
Somali Başbakanı ve Deniz Kuvvetleri Komutanı yolsuzluktan açığa alındı CyBeR Dünyadan Haberler 2 27 Aralık 2021 19:50