IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ağustos 2023, 17:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nijer'de darbe sonrası gıda fiyatları üç katına çıktı: Halk açlık ve kıtlık riski ile karşı karşıya




Nijer'de yaşanan askeri darbenin ardından Batı Afrika Ekonomik Topluluğu ülkelerinin ticareti durdurması, temel gıda maddelerinin fiyatlarının 3 kat artmasına neden oldu. Ülkede darbe sonrası alınan tedbirler, gıda tedarik zincirini olumsuz etkileyerek kıtlık ve açlık riski oluşturuyor.


Nijer'de ordunun yaptığı darbe sonrası Batı Afrika komşuları gıda ticaretini durdurdu. Bu durum, ülkede gıda fiyatlarının üç katına çıkmasına sebep oldu.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
FİYATLAR ANİDEN YÜKSELDİ

Ülkede pirinç, un, yağ gibi hayati önem taşıyan ürünlerin fiyatları aniden yükseldi. Vatandaşlar, özellikle pirinç fiyatlarının üç kat arttığını ve bir çuval pirincin şimdi yaklaşık 15.000 CFA frangına çıktığını belirtti.


KITLIK VE AÇLIK RİSKİ VAR

Darbe sonrası alınan tedbirler, gıda tedarik zincirini olumsuz yönde etkileyerek kıtlık ve açlık riskiyle karşı karşıya bırakıyor. Özellikle Yantala pazarında satıcılar ve alışverişçiler, artan fiyatlar ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor zamanlar geçiriyor. Yemeklik yağ fiyatları, sadece birkaç gün önceki 22.000 CFA frangından 33.000 CFA frangına yükseldi. Bu durum, aile bütçelerini zorlarken, temel ihtiyaçların karşılanmasını da zorlaştırıyor.
HALK ENDİŞELİ

Nijer halkı, karşılaştıkları bu ekonomik zorluklarla mücadele ederken, gıda fiyatlarındaki artışın ne zaman sona ereceği ve ekonomik durumun düzeleceği konusunda endişe içinde. ECOWAS'ın ticari yaptırımlarının devam etmesi, ülkenin ekonomisini olumsuz etkilemeye devam ediyor ve insanların hayatını zorlaştırıyor. Yetkililer, bu zorlu dönemde halkın ihtiyaçlarını karşılamak için acil önlemler almaya çalışıyor, ancak ekonomik belirsizlik ve yüksek gıda fiyatları, halkın geleceğine dair endişeleri artırıyor.
Haberler.com / Abdullah Teymur - Ekonomi

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fransa Mali’den çekilmeye karşı Nijer’e yerleşmeyi planlıyor CyBeR Dünyadan Haberler 2 08 Şubat 2022 19:32
Dünya Bankası: Yemenlilerin yüzde 70'i açlık tehlikesiyle karşı karşıya CORDON BLEU Dünyadan Haberler 0 04 Ağustos 2021 01:35
BM "Myanmar'da halk darbe yapan orduya karşı silahlanıyor" uyarısında bulundu NurSima Dünyadan Haberler 0 25 Mayıs 2021 15:52
Gıda fiyatları düşecek mi? TESK düşüş bekliyor! Gıda fiyatları neden artıyor? NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 30 Ocak 2021 15:14
Astsubay ve subayları karşı karşıya getiren davada karar çıktı Seth Haber Arşivi 0 07 Ekim 2014 09:42