IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ağustos 2023, 17:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rus basını dünyanın umutla beklediği haberi böyle duyurdu: Erdoğan savaşı bitirmek için bir kez daha devrede




Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat 2022'de patlak veren savaş devam ederken Türkiye'nin bu iki ülke arasında barış ortamının sağlanması için yoğun çabası var. Son olarak Rus basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın savaşı bitirmek için yeniden devreye girdiğini belirterek "Sayın Erdoğan, savaşta kazanan ve barış sürecinde kaybeden olmayacağı tezini yineleyerek, anlaşmazlığın çözümünde arabuluculuk teklif edecek" ifadelerine yer verdi.


Rusya Devlet Başkanı Putin'in geçtiğimiz yılın Şubat ayında verdiği emir ile başlayan kanlı savaş can almaya devam ediyor. Ukrayna'nın aylardır beklenen taarruzunun başlaması ve çatışmanın Karadeniz'e de sıçramasının ardından tansiyon zirve yaptı. Rusya'dan gelen Haber ise dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı.



ERDOĞAN YENİDEN DEVREYE GİRİYOR

Habere göre; 2022'in Şubat ayında başlayan savaşta iki taraf ile de görüşebilen tek lider olan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha barış için devreye girecek ve Vladimir Putin ile bu ay yapılması planlanan görüşmelerde Ukrayna barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasını teklif edecek.
O TEZE VURGU YAPILDI

Söz konusu haberde "Sayın Erdoğan, savaşta kazanan ve barış sürecinde kaybeden olmayacağı tezini yineleyerek, anlaşmazlığın çözümünde arabuluculuk teklif edecek" ifadelerine yer verildi.
PUTİN, "DİKKATLE İNCELİYORUZ" DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde St. Petersburg'da Afrika zirvesine ev sahipliği yapan Putin barış anlaşması için net ifadeler kullanmıştı. Putin, Afrikalı liderlere Moskova'nın Ukrayna'ya yönelik barış önerilerine saygı duyduğunu ve dikkatle incelediğini söylemişti.
RUSYA'NIN 2 ŞARTI VAR

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rus devlet televizyonuna verdiği bir röportajda Rusya ile Batı arasında müzakere olasılığı hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Rus bakan, müzakerelerin başarılı olması için Batı'nın kabul etmesi gereken 2 şartı açıklamış, Lavrov, Batı'nın Rusya Federasyonu'nun çıkarlarını ve güvenliğini tam olarak dikkate alması gerektiğini söylemişti. Lavrov, ikinci olarak, Batı'nın Moskova'ya tansiyonu düşürmeye yardımcı olacak bazı ciddi yaklaşımlar önermesi gerektiğinin altını çizmişti. Rus bakan, 'Bize bu saygı ilkelerine dayalı gerçekçi önerilerle yaklaşılırsa, her zaman olduğu gibi biz de öyle yaklaşacağız' ifadesini kullanmıştı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



haberler.com

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyanın umutla beklediği haber geldi: Ateşkes başladı Feronia Dünyadan Haberler 1 14 Ağustos 2022 13:21
Bir ayrılık haberi daha: Şarkıcı Emrah ve eşi Sibel Erdoğan boşandı aSk Magazin Haberleri 1 09 Şubat 2022 18:10
Batman'da koronavirüs alarmı! Vali korkutan haberi böyle duyurdu: Maalesef kabus geri döndü NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 27 Temmuz 2021 22:08
Erdoğan emekli ve memur için devrede Lucifer Haber Arşivi 0 22 Temmuz 2010 20:05
İşte dünyanın görmek için merakla beklediği mucize sekizler Angel Haber Arşivi 0 10 Şubat 2009 13:10