IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Eylül 2023, 20:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Musk'ın, Ukrayna'nın denizaltı dronlarıyla Rus filosuna düzenleyeceği saldırıyı engellediği ortaya çıktı




SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın, Ukrayna ordusunun patlayıcılarla dolu denizaltı dronlarıyla Rus filosuna gerçekleştirmek istediği saldırıyı önlediği ortaya çıktı. Musk, Starlink uydu iletişim ağının kapatılması talimatı vererek saldırıyı engelledi.

Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in kurucusu ve CEO'su Elon Musk'ın geçtiğimiz yıl Ukrayna ordusunun denizaltı dronlarıyla Rus filosuna gerçekleştirmek istediği saldırıyı önlediği ortaya çıktı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
UYDU İLETİŞİM AĞININ KAPATILMASI TALİMATI VERMİŞ

ABD'li haber kanalı CNN International, ABD'li yazar Walter Isaacson'ın hazırladığı ve 12 Eylül'de piyasaya çıkacak Elon Musk biyografisinin önemli detaylarına ulaştı. Biyografiye göre Elon Musk, geçtiğimiz yıl Ukrayna'nın Rus deniz filosuna yönelik saldırısını engellemek için mühendislerine Kırım yakınlarındaki Starlink uydu iletişim ağının kapatılması yönünde talimat verdi.
DENİZALTI DRONLARI KIYIYA ÇIKMAK ZORUNDA KALDI

Starlink ağının kapatılması sonucu patlayıcılarla dolu Ukrayna denizaltı dronları Rus filosuna yaklaştığı sırada bağlantıyı kaybederek kıyıya çıktı. Biyografiye göre Ukraynalı yetkililer uyduları tekrar açması için Musk'a baskı yaparken, Musk ise Ukrayna'nın Kırım'a yönelik saldırısına Rusya'nın nükleer silahlarla karşılık verebileceği korkusuyla böyle bir talimat verdi. Biyografide Ukrayna'nın Kırım'daki muhtemel saldırısını "Küçük Pearl Harbor" olarak nitelendiren Musk, "Starlink'in savaşlara dahil olması amaçlanmamıştı. İnsanların Netflix izleyebilmesi, rahatlayabilmesi, okul için internete girebilmesi ve dron saldırıları yerine barışçıl şeyler yapabilmesi içindi" ifadelerini kullandı.
ABD'Lİ SULLIVAN İLE GÖRÜŞTÜ

Musk, kısa süre sonra ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Genelkurmay Başkanı General Mark Milley ve Rusya'nın Washington Büyükelçisi ile telefonda görüştü. Biyografiye göre ayrıca Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, denizaltı dronlarının bağlantısını yeniden kurması konusunda Musk'a ısrarcı oldu. Musk ise denizaltı dronlarının tasarımından etkilendiğini, ancak Starlink'in Kırım için kapsama alanını tekrar açmayacağını, çünkü Ukrayna'nın "çok ileri gittiğini ve stratejik yenilgiye davetiye çıkardığını" ifade etti.
ELON MUSK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

CNN'nin biyografi ile ilgili yaptığı haberin ardından "Twitter" olarak bilinen X sosyal platformundan açıklama yapan Musk, geçtiğimiz yıl Ukrayna yönetiminin Starlink'in "Kırım yakınlarında aktif hale getirilmesine yönelik talebini" reddettiğini vurguladı. Musk açıklamasında, "Söz konusu Starlink bölgeleri etkinleştirilmedi. SpaceX hiçbir şeyi devre dışı bırakmadı. Starlink'in bu kadar çekişmeli bir bölgede aktif hale getirilmediğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Starlink'in Sivastopol'e kadar etkinleştirilmesi için hükümet yetkililerinden acil bir talep geldi. Burada açıkça görülen niyet, Rus filosunun batırılmasıydı. Eğer onların isteklerini kabul etmiş olsaydım SpaceX büyük bir savaş eyleminin ve çatışmaların tırmanmasının açıkça suç ortağı olacaktı" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Twitter herkes için 'eşit' değil: Elon Musk'ın gizli VIP listesi ortaya çıktı Zeytin Teknoloji Dünyasından Son Haberler 0 29 Mart 2023 16:08
Beyoğlu'ndaki saldırıyı gerçekleştiren teröristin ifadesi ortaya çıktı Cemalizim Güncel ve Son Dakika Haberler 0 14 Kasım 2022 14:17
Önce Ukrayna şimdi de Çin-Tayvan gerilimi: Elon Musk'tan krizin çözümü için öneri İpek- Dünyadan Haberler 2 10 Ekim 2022 02:32
Ukrayna'da ölen Rus askerlerinin köpekler tarafından yenildiği görüntüler ortaya çıktı CORDON BLEU Dünyadan Haberler 2 28 Mart 2022 20:33
Hayatını ortaya attı saldırıyı önledi cLaS Haber Arşivi 0 12 Eylül 2012 08:49