IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2023, 15:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan, Ermenistan-Azerbaycan gerilimi için devrede: Aliyev ile görüştüm, yarın da Pasinyan'la konuşacağım




Son dakika! Hindistan'da G20 Zirvesi'nin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan gerilim ve Ermeni güçlerin gerçekleştirdiği sözde seçimle ilgili konuştu. Azerbaycan lideri Aliyev ile telefonda konuştuğunu belirten Erdoğan, "Karabağ'da atılan adımlar doğru değil, bunu kabullenmek mümkün de değil. Yarın Paşinyan ile de görüşeceğim." dedi.

Azerbaycan - Ermenistan sınırında son bir haftadır tansiyon epey yüksek. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'a ait güçlerin Azerbaycan mevzilerine ateş açtığını açıkladı; Ermenistan ise Azerbaycan'ın sınıra sevkiyat yaptığını öne sürdü. Hindistan'da G20 Zirvesi'nin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaşanan gerilimle ilgili olarak devreye girdiğini belirterek, "Aliyev ile görüştüm, yarın da Paşinyan'la görüşeceğim. Karabağ'da atılan adımlar doğru değil" ifadelerini kullandı.


SINIR HATTI KARIŞIK

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde, geçici olarak Rus güçlerin konuşlandığı mıntıkalardaki yasa dışı Ermeni güçler, son günlerde mevzi kazma ve istihkam faaliyetlerini artırdı. Ermeni güçler, Azerbaycan ordusunun mevzilerine yakınlaşmak ve kendi mevzilerini pekiştirmek için siper kazma ve farklı istihkam faaliyetlerinde bulundu. Bunun yanı sıra Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda sözde seçim gerçekleştirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise birkaç gün önce Ermenistan'a ait güçlerin Azerbaycan mevzilerine ateş açtığını duyurdu.
"PAŞİNYAN'A UYARI YAPMASINI SÖYLEYECEĞİM"

Konu hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi. Erdoğan, "Ermenistan'ın Karabağ'da attığı adımlar doğru değil. Bunu kabullenmek mümkün de değil. Biz de olumlu bakmıyoruz. Yarın Paşinyan ile görüşeceğim. Bu konuda uyarı yapmalarını ve kesinlikle böyle bir seçimin mümkün olmadığını ifade edeceğiz. Görüştüğüm hiçbir ülke zaten bunu kabul etmiyor." dedi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





haberler.com

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Son dakika: Azerbaycan ve Ermenistan ateşkes için anlaştı Feronia Dünyadan Haberler 1 10 Ekim 2020 07:40
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan'a ateşkes için 3 şart koştu Che Haber Arşivi 0 04 Ekim 2020 20:44
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: "Ermenistan ordusu geri çekilirse, çatışmalar durur" CORDON BLEU Dünyadan Haberler 1 30 Eylül 2020 17:25
Ermenistan için destek isteyen Kim Kardashian'dan Türkiye ve Azerbaycan'nı hedef alan skandal paylaşım CORDON BLEU Magazin Haberleri 3 29 Eylül 2020 10:13
Erdoğan emekli ve memur için devrede Lucifer Haber Arşivi 0 22 Temmuz 2010 20:05