IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2023, 16:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fas'ta 7 büyüklüğündeki depremde can kaybı 2 bini aştı! Dünyadan taziye mesajı yağıyor




Dün Fas'ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde 2012 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı. Arama kurtarma çalışmalarında zamana karşı yarış sürerken; öte yandan dünyada büyük yankı uyandıran depremin ardından birçok ülkeden art arda taziye mesajları yayınlandı.

Fas'ın Marakeş kentine bağlı El-Huz bölgesinde önceki gün 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerini de etkiledi. Fas İçişleri Bakanlığı, depremde şu ana kadar 2 bin 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 59 kişinin yaralandığını açıkladı. Dünya liderleri de peş peşe büyük üzüntü yaşatan depreme ilişkin mesaj paylaştı.


TÜRKİYE'DEN DESTEK MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Fas'ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenler için taziye ve dayanışma mesajı yayımladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, El-Huz bölgesindeki depremde can kaybının yaşandığı, çok sayıda kişinin yaralandığı ve ciddi hasar oluştuğunun derin üzüntüyle öğrenildiği kaydedildi. Açıklamada, "Dost ve kardeş Fas halkına ve hükümetine başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesine yer verildi. Açıklamada, Türkiye'nin yaraların sarılması için her zamanki gibi Fas'a her türlü desteği sağlamaya hazır olduğu vurgulandı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

MADDİ MANEVİ YARDIM DESTEĞİ


  • Cezayir Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Cezayir, depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Fas halkına en içten taziyelerini iletir, yaralılara acil şifalar diler." ifadesi kullanıldı. Cezayir'in insani yardım sağlamaya hazır olduğu belirtilen açıklamada, yetkililerin, Fas'ın talep etmesi durumunda tüm maddi ve insani imkanları sağlayacakları kaydedildi.
  • Umman Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Fas'taki depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılar için acil şifa temennisinde bulunuldu. Açıklamada, Umman Sultanlığı'nın "deprem nedeniyle kardeş Fas halkı ve hükümetinin acısını paylaştığı" belirtildi.
  • Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin basın ofisinden yapılan açıklamada, "kardeş ülke" Fas'a Irak hükümetinin ve halkının destekleri iletildi. Açıklamada, Fas'a birçok şehrini etkileyen yıkıcı depremin acılarını hafifletmek için her türlü gerekli desteğin sunulduğu aktarıldı.
  • Yemen resmi ajansı SABA, Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi'nin Fas Kralı 6. Muhammed'e deprem nedeniyle hayatını kaybedenler için taziyelerini sunduğunu duyurdu. 6. Muhammed ve Fas halkına içten taziye dileklerinde bulunan Alimi, "kayıpların sağ salim bulunması, yaralıların iyileşmesi ve Fas halkının tüm sıkıntılardan uzak olması" temennisini iletti.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

"GEREKTİĞİ KADAR YARDIMDA BULUNACAĞIZ"

  • Kuveyt Emiri Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Kral 6. Muhammed'e gönderdiği taziye mesajında, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu. Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'da yer alan habere göre Kuveyt Dışişleri Bakanlığı, Fas'taki depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı ve yaralananlar için acil şifa temennisini iletti. Bakanlığın açıklamasında, Fas hükümetine ve Fas halkına teselli dileklerinde bulunuldu.
  • Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, Kral 6. Muhammed'e gönderdiği taziye mesajında, meydana gelen yıkıcı depremin ardından Fas'la dayanışma içinde olduklarını kaydetti.
  • İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, depremin vurduğu Fas'a taziye mesajı gönderdi. İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberine göre, Netanyahu mesajında, "İsrail halkı zor zamanlarında Fas'taki dostlarımızla dayanışma içinde olduğunu ifade ediyor ve onların güvenliği için dua ediyor. Gerektiği kadar yardımda bulunacağız." ifadesine yer verdi.
  • Daha önce Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Katar, Ürdün, Libya, Bahreyn, Lübnan ve Filistin'in yanı sıra Arap Birliği, Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Ezher Kurumu 7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle taziye ve dayanışma mesajları yayımlamıştı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

"FAS HALKINA DAYANIŞMAMI SUNUYORUM"

  • Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, X sosyal medya hesabındaki paylaşımında, Fas'a yardıma hazır olduklarını belirterek, "Bu trajedide tüm Fas halkına dayanışmamı sunuyorum. Hükümetimiz, yardım talebinizi şu anda dikkate alıyor." ifadelerini kullandı.
  • Honduras Cumhurbaşkanı Xiomara Castro, X sosyal medya hesabından, Fas halkına başsağlığı dileğinde bulunarak, "Korkunç depremden ötürü Honduras halkı ve hükümeti adına Fas Krallığı'na en derin üzüntümüzü ve dayanışmamızı ifade etmek istiyorum. Hayatını kaybedenler ve etkilenenler nedeniyle çok üzgünüz." paylaşımında bulundu.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

"YÜREKTEN BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ"

  • Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, X sosyal medya hesabından, Fas hükümetine ve halkına başsağlığı dileyerek, "Küba'dan, Fas halkına ve hükümetine, ülkeyi etkileyen şiddetli depremin yol açtığı üzücü can kaybı ve hasardan ötürü derin üzüntümüzü ifade ediyoruz. Kurbanların ailelerine ve sevenlerine yürekten başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verdi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

"EKİPLERİMİZ YARDIMA HAZIR"

  • Venezuela Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, El-Huz bölgesini sarsan deprem nedeniyle Fas halkıyla dayanışma içinde olunduğu belirtildi. Kurbanların ailelerine ve dostlarına başsağlığı dileğinde bulunulan açıklamada, "Bu doğal afetin yol açtığı hasar nedeniyle Venezuela büyük üzüntü duyuyor, bu trajedinin hafifletilmesi için ekibimiz yardıma hazır." ifadesi kullanıldı.
  • Ekvador hükümetinden yapılan açıklamada, kurbanların ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa temennisinde bulunularak, yıkıcı depremin ardından Ekvador hükümetinin, Fas halkı ve hükümetine dayanışmasını sunduğu kaydedildi.
  • Arjantin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Arjantin, deprem karşısında Fas Krallığı halkına ve hükümetine dayanışmasını sunuyor. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunuyor, yaralıların iyileşmesi ve deprem bölgesindeki koşulların eski haline dönmesini temenni ediyor." ifadelerine yer verildi.
  • Şili Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya hesabından, Fas'ın merkezinde meydana gelen deprem ve hayatını kaybedenler nedeniyle Fas halkına en içten başsağlığı dilekleri iletildi. Şili'nin de sıklıkla depreme maruz kaldığı kaydedilerek, "Hayatını kaybeden ailelerle dayanışma içerisindeyiz. Bu trajedide yaralanan yüzlerce kişiye acil şifalar diliyor ve yaşanılan maddi kayıplardan ötürü üzüntü duyuyoruz." paylaşımında bulunuldu.
  • Meksika Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada yıkıcı deprem nedeniyle Fas halkına ve hükümetine başsağlığı dilekleri iletildi. Meksika halkının, Fas ile dayanışma içinde olduğu kaydedilen açıklamada, yaralıların iyileşmesi ve bölgenin hızlıca toparlanması temennisinde bulunuldu.
  • Peru Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Fas'ta deprem sonrası meydana gelen can kaybı ve hasarlar nedeniyle üzüntü duyulduğu belirtilerek, "Kurbanların ailelerine, aynı zamanda o ülkenin halkına ve hükümetine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." ifadesi kullanıldı.


haberler.com

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AFAD açıkladı: Depremde can kaybı 41 bini aştı meLanie RadyoHarika Paylaşımları 0 19 Şubat 2023 22:22
Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 40 bini aştı! İpek- Güncel ve Son Dakika Haberler 0 19 Şubat 2023 17:27
İngiltere'de Covid-19'a bağlı can kaybı 150 bini aştı CORDON BLEU Sağlık Haberleri 1 09 Ocak 2022 03:31
Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Kovid-19'dan can kaybı sayısı 16 bini aştı CORDON BLEU Sağlık Haberleri 0 06 Ekim 2020 07:46
Afrika'da Kovid-19 kaynaklı can kaybı 22 bini aştı CORDON BLEU Sağlık Haberleri 0 08 Ağustos 2020 05:15