IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Dedecan61
  • 1 Post By Beatrice

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 26 Ağustos 2025, 00:57   #1
Çevrimdışı
beni üzmek için çok acemisiniz
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kim Jong-un ülkesinde mutsuz olmayı yasakladı 🚫





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kısıtlamalarıyla ünlü Kuzey Kore’de bizim ‘normal’ olarak nitelendirebileceğimiz ancak orada yasak olan birbirinden ilginç şeyler var.

Resmî olarak Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (DPRK) olarak bilinen Kuzey Kore; kısıtlamalarla, izolasyonla ve yasaklarla ünlü bir ülke. Öyle ki bazı saç stilleri bile yasak olabiliyor.

Biz de bugün içeriğimizde; millî yas günü gülümsemenin yasak olmasından tutun kot pantolon giymeye kadar aslında “normal” olan ancak Kuzey Kore’de yasak olan şeyleri anlatacağız.
Kuzey Kore’de yasak olan şeyler
Şehirler arası seyahat
İnternetteki yabancı içerikler
Kot pantolon
Özel girişimcilik veya mülkiyet
Güney Kore medyası
Kim Il-sung’un ölüm yıl dönümünde gülümsemek
Saç kesim stili


Kuzey Koreliler, bırakın yurt dışını, kendi ülkelerinde bile özgür bir şekilde seyahat edemiyorlar. Şehirler arası yolculuğa çıkmak için izinler almaları gerekiyor.
Zaten ülke dışına çıkmaları neredeyse imkânsız. Sadece özel durumlarda (belirli devlet görevlileri, yurt dışına gönderilen işçiler vb.) sıkı bir denetimle ülke dışına çıkabiliyorlar ve döndüklerinde sorguya çekiliyorlar.

1990’lardan beri, kot pantolonu yasaklayan kuralları var çünkü sosyalist bir devlette böyle bir şeye yer olmadığını, Batı ve Amerikan emparyalizminin bir sembolü olduğu iddia ediliyor.
Hatta Kuzey Kore’nin devlet televizyon kanalı Central TV’deki program sunucusu, yayın sırasında kot pantolon giydiği için bulanıklaştırarak sansür uygulanmıştı. Yine de günümüzde Kuzey Kore’deki büyük şehirlerde kot pantolon giymek biraz daha tolere edilebilir oldu.

Kuzey Kore’de ekonomik faaliyetlerin büyük bir kısmı devlet tarafından yönetiliyor. Her ne kadar 1990’lardaki büyük kıtlıktan sonra bazı sınırlı özel girişimler ve küçük çaplı pazarlarda gelişme yaşansa da resmî olarak devlet tarafından tam olarak tanınmıyor. Vatandaşların neredeyse hepsi, devlete ait işletmeler için çalışıyor.

Güney Kore ile Kuzey Kore’nin arasında gergin bir ilişki bar. Kuzey Kore hükûmeti, Güney Kore kültürüne maruz kalmanın kontrollerini zayıflatabileceğinden ve birleşme fikrini ateşleyebileceğinden endişe ettiği için yapabileceği her şeyi yapıyor.
alıntı

__________________
40 yarayla dost, 1 yanlışla düşman oluruz..
 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Huzurlu ve Mutlu olmayı mı yoksa Zengin olmayı mı istersin ? Sarya EylulFM Paylaşım 0 15 Temmuz 2023 23:29
Ölüm Ülkesinde Aşk yeSa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 05 Şubat 2020 20:14
İlişkinizde haklı olmayı değil mutlu olmayı seçin Sanem Aşk Doktoru 0 11 Mayıs 2018 14:44
Ülkesinde de eleştirildi Wizard Avrupa ve Dünya'dan Futbol 0 07 Aralık 2016 16:53
Mutsuz Kadın, Kilo Almaya Eğilimli Hale Geliyorİş veya özel hayatlarında mutsuz olan yaSmin Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 23 Şubat 2014 01:53