IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Haziran 2019, 19:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD'de kötü şartlardaki merkezde tutulan göçmen çocuklar başka yere nakledildi




ABD'de kötü şartlardaki merkezde tutulan göçmen çocuklar başka yere nakledildi



ABD'de sınır devriyesi istasyonunda kötü koşullar altında tutulan 300'den fazla göçmen çocuğun diğer merkezlere nakledildiği belirtildi.


Teksas'ta sınır devriye merkezinde gıda, su ve sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu bir merkezde tutulduğu ortaya çıkan 300'ün üzerindeki göçmen çocuğun büyük kısmı buradan taşındı.
ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi uzmanlarıyla yaptığı görüşmenin ardından konuşan Kongre üyesi Veronica Escobar, El Paso dışındaki merkezde geriye 30 çocuğun kaldığını kaydetti.

Çocukların nereye götürüldüğü açıklanmazken, Escobar, bazılarının El Paso'nun kuzeyindeki bir başka merkeze götürüldüğünü, geçici olacak bu yeni merkezde açılabilen yatak, duş, tıbbi araçlar ve klimanın mevcut olduğunu bildirdi.

Öte yandan, çocuklarla görüşen avukat Clara Long, yeni merkezdeki koşulların yeterince iyi olmadığını dile getirerek, bir çocuğun annesine ve kendisine, hasta olmalarına rağmen merkezde battaniye verilmediğini, yatacak yer temin edilmediğini ve merkezin çok soğuk olduğunu söylediğini aktardı.



​Başka merkeze taşınan çocukların birçoğunun, ABD-Meksika sınırına tek başlarına geldiği, bir bölümünün ebeveynlerinden koparıldığı da belirtildi.

Geçen hafta merkezi ziyaret eden avukatlar, yaşı büyük çocukların, kendilerinden küçük çocuk ve bebeklerin bakımıyla ilgilendiğini bildirmişti. Avukatlar, merkezde günlerdir banyo yapmadığı ve aç olduğu gözlenen 4 yaşındaki bir çocuğun bulunduğunu, çocukların birbirlerini teselli etmeye çalıştığını ve hasta olan bazı çocukların 3 hafta boyunca kilit altında tutulduğunu ifade etmişti.


Escobar, geçen hafta cuma günü Gümrük ve Sınır Koruma birimi komiserleri John Sanders ve sınır devriyesi yetkilisi Carla Provost'a hitaben, "çocuklar için insancıl olmayan bu koşulların nasıl fark edilmediğini" sorgulayan bir mektup yollamıştı.
Sınır devriyesi yetkilileri, e-posta yoluyla yaptıkları açıklamada, kısa dönemli kalmak için hazırlanan merkezlerin korunmaya muhtaç topluluklar için tasarlanmadığını ve krizi yönetebilmek için acilen ek insani yardım bütçesine ihtiyaç duyduklarını açıklamışlardı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, pazar günü yaptığı açıklamada, merkezlerde güvenlik ve hijyen sorununun "kabul edilemez" olduğunu kaydederek, Kongrenin daha fazla kaynağı sınır güvenliğine ayırmasını umut ettiğini söylemişti.

ABD'ye gelen göçmen çocukların sınır devriyesindeki kısa dönemli merkezlerde en fazla 72 saat tutulması, sonrasında yetkililer tarafından ailelerine ya da akrabalarına teslim edilip edilmeyeceğinin belirleneceği Sağlık ve İnsani Hizmetler Merkezine gönderilmeleri gerekiyor.



sputnıknews

__________________
Al Beyin Kafana Sokarsın
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
abd, multecı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tutulan Balık Fotoğrafları Hayalet Balıkçılık 0 25 Kasım 2017 13:41
Minecraft çocuklar için iyi mi kötü mü? PySSyCaT Aile Evlilik ve Çocuklar 0 13 Eylül 2016 15:54
Kötü Çocuklar – Soluk Soluğa PySSyCaT Kitap Özetleri 0 26 Aralık 2015 00:03
Kosovalı Göçmen Çocuk Ve Gençler(KIRKLARELİ GÖÇMEN KAMPI , TEMMUZ-99) PopSy Aile Evlilik ve Çocuklar 0 22 Temmuz 2008 06:04