IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2019, 03:00   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pompeo: Türkiye'nin S-400'leri test etmesi endişe verici




ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Türkiye'nin S-400'leri test etmesini "endişeyle" karşıladığını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ise "S-400'lerin NATO güvenlik sistemlerine entegre edilmeyeceğini" açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerini test etmesini "endişe verici" olarak nitelendirdi. Washington'da düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin S-400'leri test etmek amacıyla F-16'ların başkent Ankara semalarında uçtuğu haberlerinin sorulması üzerine, "Evet, bu endişe verici" cevabını verdi.

Ankara'ya S-400'lerin aktive edilmesini istemediklerini kesin biçimde ifade ettiklerini söyleyen Pompeo, Washington ile Ankara arasında ihtilafa neden olan konunun çözümü için müzakerelerin devam ettiğini söyledi. Pompeo, çözüme ilişkin hala umutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Pazartesi günü Türk basınında yer alan haberlerde Ankara'da F-16'ların yaptığı alçak uçuşlarla S-400'lerin radar bağlantısının test edildiği belirtilmişti.


Kalın: S-400'ler NATO güvenlik sistemlerine entegre edilmeyecek Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan da S-400'lere ilişkin bir açıklama geldi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, S-400'lerin Rusya'dan alım kararının bir gecede alınmadığını belirten Kalın, bu sistemlerin NATO güvenlik sistemine ya da hava savunma sistemine entegre edilmeyeceğini söyledi. Kalın, S-400'ler için "Kendi başına müstakil bir savunma sistemi olarak kalacak. Bu konudaki endişeler giderilebilir" ifadelerini kullandı.

Kalın, teknik detaylar üzerindeki çalışmaların da devam ettiğini belirtti.


ABD'yle aşılamayan kriz Türkiye'nin Rus yapımı S-400'leri alması başta ABD olmak üzere NATO müttefiklerinin tepkisini çekmişti.

S-400'lerin NATO'ye entegre askeri teçhizatla birlikte kullanıldığında hassas teknolojik bilgilerin sızabileceğinden endişe ediliyor.

S-400'ler nedeniyle Ankara'ya karşı yaptırım tehdidinde bulunan ABD, Türkiye'yi F-35 savaş uçağı programından çıkarmıştı. Washington yönetiminin S-400'ler aktive edilmediği takdirde yaptırım seçeneğinin rafa kaldırılabileceği önerisi Türkiye tarafından reddedilmiş, kriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Kasım'da ABD Başkanı Donald Trump'la Beyaz Saray'da yaptığı görüşmede de aşılamamıştı.



Kaynak: Deutsche Welle

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
pompeo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Polonya, ABD'nin Türkiye'ye teslimatını iptal etmesi halinde F-35'leri daha erken almayı umuyor' Chen Dünyadan Haberler 0 11 Haziran 2019 02:49
Westerwelle: Sünnet tartışması endişe verici Sevda Haber Arşivi 0 01 Temmuz 2012 20:12
Çocuklarda “Yalan” Ne Zaman Endişe Verici Bir Durumdur? Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 19 Şubat 2012 20:06
Fukuşima'dan Endişe Verici Haber.. Düş Haber Arşivi 0 02 Kasım 2011 10:16