IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Nisan 2020, 10:00   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Koronavirüs tedavisinde umut veren ilaç




Bilim insanları yeni tip koronavirüse tedavi aramayı sürdürüyor. Maymunlar üzerindeki son araştırma Remdesivir adlı ilacın kayda değer iyileşme sağladığını gösterdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bilim insanları koronavirüse karşı tedavi geliştirmek adına yürüttüğü çalışmalarda umut verici sonuçlar aldıklarını duyurdu. Remdesivir adlı anti-viral ilaç ile maymunlar üzerinde yapılan küçük çaptaki deneylerde ilacın COVID-19 virüsüne karşı etkili olduğu saptandı.

Deney kapsamında köpeksi maymunlar ailesinde yer alan hint şebeklerine SARS-CoV-2 virüsü verildi. Toplam 12 maymun üzerinde yapılan araştırmada altı maymun Gilead Sciences tarafından geliştirilen ilaçla tedavi edildi. İlaç tedavisine maymunların virüsle tanışmalarından 12 saat sonra başlandı. Maymunlara ilaç altı gün boyunca verilmeye devam edildi.

İlaç verilen maymunlarda ilk dozdan 12 saat sonra kayda değer bir iyileşme gözlendiği açıklandı. Remdesivir ile tedavi edilen maymunlardan sadece bir tanesinde nefes alma zorluğu gözlemlenirken, herhangi bir ilaç tedavisi uygulanmayan gruptaki tüm maymunların nefes alma sorunu yaşadığı not edildi. Ayrıca tedavi gören gruptaki maymunların akciğerlerinde daha az hasar meydana geldiği saptandı. Deneyin henüz erken aşamada olduğunun ve diğer bilim insanlarının incelemesine sunulmadığının altı çizildi.

Remdesivir, yeni tip koronavirüse karşı tedavide kullanılmak üzere oraya atılan ilk ilaçlardan biri olma özelliğini taşıyor ve ilaç üzerinde klinik araştırmalar sürüyor.

Sağlık haberleri veren Stat adlı internet sitesi Chicago'daki bir hastanedeki hastalar üzerinde yapılan denemelerde ilacın virüse karşı büyük etki gösterdiğini bildirdi. Bunun üzerine geliştirici firma, ABD'de insanlar üzerinde ilaçla yapılan deneysel tedavinin 3 bin 600 hastayı kapsayacak şekilde genişletildiğini açıkladı.

Ebola, SARS gibi RNA virüslerine karşı geliştirilen Remdesivir'le Çin, Avrupa ve ABD'de 13 ayrı klinik deney yürütülüyor. Çin'deki çalışmalara ilişkin ilk sonuçların bu ay içerisinde yayınlanması bekleniyor. Şubat ayında yaptığı değerlendirmede Dünya Sağlık Örgütü, Remdesivir'i COVID-19'a karşı en ümit verici ilaç olarak göstermişti.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
koronavirüs tedavisinde umut veren ilaç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
koronavirüs tedavisinde kullanılan immün plazma teminine ilişkin kriterleri belirledi Oktayy Haber Arşivi 0 01 Nisan 2020 23:11
Migren tedavisinde umut Desmont Sağlık Köşesi 0 19 Ocak 2015 14:52
Ms Tedavisinde Yeni Umut Zen Sağlık Köşesi 0 22 Mart 2013 14:36
Körlük tedavisinde yeni umut Lin Sağlık Köşesi 1 28 Nisan 2008 23:21
Prostat tedavisinde yeni umut Mlock Erkek Sağlığı 0 26 Ekim 2006 22:35