IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Nisan 2020, 08:53   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kovid-19 nedeniyle ölen birinden virüs bulaşabilir mi?




Koronavirüsün cansız bedenlerden de bulaştığına dair medyaya yansıyan haberlerin ardından, uzmanlar hayatını kaybedenlerden virüsün bulaşma ihtimaline açıklık getirdi. Uzmanlara göre, bu tür bulaşma çeşidi nadir de olsa mümkün.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Gazete Habertürk'ün haberine göre, ebola türü virüslerle enfekte olan hayvanlarla temas eden kasap, veteriner ve araştırmacılara da virüs bulaşıyor ancak koronavirüste bu oran hayli düşük.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Gülhane Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji ve Tıbbi Viroloji Uzmanı Doç. Fatih Şahiner, hayatını kaybedenlerden koronavirüsün bulaşma ihtimaliyle ilgili şu yorumu yapıyor:

"Bahsedilen diğer virüslerden farklı olarak koronavirüsler kanda yüksek kopya sayılarında bulunmayıp, ancak solunum yolları salgılarında (sekresyonlarında) özellikle de enfeksiyonun erken dönemlerinde yüksek miktarda bulunabiliyor. Bu virüsler de diğer tüm virüsler gibi çoğalabilmek için canlı hücrelere ihtiyaç duyuyor ve yaşamını yitirmiş kişilerin beden ve hücrelerinde çoğalamadıkları için çok uzun süre canlı kalamayacakları belirtiliyor. Ancak cesetler soğukta saklanıp morgda tutuldukları için canlılıklarını biraz daha uzun süre devam ettirebiliyor.

Bu virüs bilindiği gibi enfekte olan bir kişinin ağzından çıkan solunum yolu damlacıklarına maruz kalmakla veya bu damlacıkların yapıştığı yüzeylere elle temas ettikten sonra eli yıkamadan ağız, yüz ve göze dokunulmasıyla bulaşıyor. Yeni vefat eden bir hastanın solunum yolları çıkartıları hastanın ağzının çevresinde, yüzünde veya cildinin farklı bir bölgesi ile hasta için kullanılan tıbbi ekipmanların üzerinde de bulunabiliyor. Enfeksiyon bu sekresyon ve salgılara temas ettikten sonra eli yıkamadan ağız, yüz ve göze dokunulduğunda da bulaşabiliyor.

Bu nadir görülen bir durum olsa da, özellikle hastanın öldüğü erken dönemlerde böyle bir bulaş riski daha yüksek görülüyor. Bu nedenle herkesin her koşulda standart koruyucu önlemlere uymak zorunda olması ve hasta soluk alıp vermese de solunum yolu çıkartılarının enfeksiyöz olabileceği olasılığının dikkate alınması gerekiyor."

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kovid-19 nedeniyle ölen birinden virüs bulaşabilir mi?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Belçika'da Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Türk sayısı 31 oldu CORDON BLEU Haber Arşivi 0 15 Nisan 2020 15:20
Güney Kıbrıs alarm veriyor: Kovid-19 nedeniyle hastalar evlerinde ölüyor CORDON BLEU Dünyadan Haberler 0 15 Nisan 2020 14:44
Sağlık Bakanlığı: Hastanede ölen hastanın virüs taşıdığı tespit edildi Seth Haber Arşivi 0 18 Ekim 2014 00:12