IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2020, 23:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Almanya'da Neo Nazi paylaşımları nedeniyle 29 polis görevden alındı




Almanya'da 29 polis memuru, WhatsApp gruplarında Adolf Hitler'in görüntülerini ve göçmenlerin gaz odalarındaki şiddet içeren videoları paylaşarak propaganda yaptıkları gerekçesiyle görevden alındı.Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde (NRW) yetkililer, 29 polis memurunun WhatsApp gruplarında Nazi sembollerini paylaştığını tespit etti. Aşırı sağ propaganda yaptıklarından şüphelenilen söz konusu 29 polisin açığa alındığı duyuruldu. 34 polis karakoluna ve eve baskın gerçekleştirildiği açıklandı.

Baskınlarda Adolf Hitler'in resimleri, gamalı haçlar ve göçmenlerin kamplardaki gaz odasındaki görüntülerini içeren materyaller bulunduğu belirtildi. Polis memurların ayrıca WhatsApp gruplarında 100'den fazla Neo Nazi sembolleri paylaştığı ifade edildi.Şüphelilerden bazıları Nazi propagandası yapmak ve nefret söylemi yaymakla suçlanıyor. Diğerleri ise meslektaşlarının eylemlerini bildirmemekle suçlanıyor."Kuzey Ren-Vestfalya polisi için bir utanç"Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, söz konusu durumun "Kuzey Ren-Vestfalya polisi için bir utanç" olduğunu ifade etti. Reul, "Bu, en kötü ve en iğrenç türden nefret saldırısıdır" dedi.

Eyalet polisi arasındaki aşırılığın boyutuna yönelik soruşturma başlatıldığına vurgu yapan Bakan Reul, "Aşırılık yanlıları ve Neo Nazilerin Kuzey Ren-Vestfalya polis teşkilatında kesinlikle yeri yok" ifadelerini kullandı.

Görevden alınan şüpheli polis memurlarının çoğunun bulunduğu Essen şehrinin Emniyet Müdürü Frank Richter ise yaptığı açıklamada, "Şaşırdım ve utanıyorum. Kelimeleri bulmak zor" ifadelerini kullandı.Almanya'da savcılar geçtiğimiz ay, Türk kökenli milletvekillerine tehdit içeren mesajlar gönderen ve Nazi Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü'nün "NSU 2.0" imzasını kullanan emekli bir polis memuru ve eşini tutuklamıştı.Öte yandan Almanya'da Nazi materyalleri bulundurmak ve yaymak yasak. - BERLİNKaynak: İHA

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
nazi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ABD'nin Houston kentinde akli dengesi bozuk kişiyi vuran 4 polis görevden alındı CORDON BLEU Dünyadan Haberler 1 12 Eylül 2020 10:31
Diyarbakır’da 332 polis görevden alındı Seth Haber Arşivi 0 19 Temmuz 2016 00:32
O binbaşı görevden alındı Cappy Haber Arşivi 1 24 Mart 2015 11:22
Ankara'da 18 Polis Müdürü Görevden Alındı MasteR06 Haber Arşivi 0 18 Aralık 2013 20:18