IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Temmuz 2021, 20:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Etiyopya, Hedasi Barajı'nın önemli ölçüde doldurulduğunu açıkladı




Etiyopya, Nil Nehri'nin ana kollarından Mavi Nil üzerinde inşa ettiği ve bölgede krize neden olan Hedasi Barajı'nın önemli ölçüde doldurulduğunu açıkladı.


Etiyopya, Nil Nehri'nin ana kollarından Mavi Nil üzerinde inşa ettiği ve bölgede krize neden olan Hedasi Barajı'nın önemli ölçüde doldurulduğunu açıkladı.
Su, Sulama ve Enerji Bakanı Seleshi Bekele, yaptığı basın açıklamasında 5 milyar dolara mal olan ve 70 milyar metreküp kapasiteye sahip Hedasi Barajı'nın doldurulmasına yönelik "Etiyopyalıları bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum." dedi.

Yağışlı mevsim nedeniyle Nil havzasında çok yüksek akıntı olduğunu belirten Beleke, barajın taşkınları önleyeceğini ve nehir havzasındaki ülkelerin kalkınmasına da büyük fayda sağlayacağını belirtti.
Hedasi Barajı anlaşmazlığı
Mısır, Etiyopya ve Sudan arasındaki Hedasi Barajı ile ilgili müzakerelerden 10 yıldır sonuç alınamıyor.
Şimdiye kadar yüzde 80'i tamamlanan Hedasi Barajı, Sudan-Etiyopya sınırına yakın bir bölgede, Nil Nehri'ni yüzde 85 besleyen Mavi Nil Nehri kolu üzerinde yapılması nedeniyle büyük önem taşıyor.
Elektrik ihtiyacının yüzde 90'ını hidroelektrik santrallerinden sağlayan Etiyopya, Afrika'nın en büyüğü olacak Hedasi Barajı ile enerji açığını kapatmayı ve elektrik satmayı amaçlıyor.
Addis Ababa yönetimi, Mısır ve Sudan ile bir anlaşmaya varmamasına rağmen barajın doldurulmasında ısrar ederken, Kahire ve Hartum yönetimleri Nil suyunun paydaş ülke başına düşen yıllık paylarının etkilenmemesi için öncelikle üçlü anlaşmaya varılması gerektiğini vurguluyor.
Barajda ilk dolum işlemi tepkilere rağmen Temmuz 2020'de yapılmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
haber


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BM'nin en üst düzey insani yardım yetkilisi Etiyopya'da kıtlık yaşandığını açıkladı NurSima Dünyadan Haberler 0 11 Haziran 2021 17:16
Koronavirüsün kökenine yönelik önemli toplantı! DSÖ uzmanı açıkladı: Bulguya rastlamadık NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 26 Mayıs 2021 13:37
Epic Games Store'un dizüstü bilgisayarlarda önemli ölçüde pil harcadığı ortaya çıktı Emre Oyun Dünyasından Son Haberler 0 25 Mart 2021 00:34
Microsoft, Halo'nun Call of Duty'den ayıran en önemli özelliğini açıkladı Deep Oyun Dünyasından Son Haberler 0 21 Kasım 2014 20:39
Erkekteki Sperm Sayısı Gebe Kalma Şansını Önemli Ölçüde Etkiler PySSyCaT Cinsel Sağlık 0 24 Ekim 2014 12:36