IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Kasım 2022, 16:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünya diken üstündeydi! Çin'in kontrolden çıkan 23 tonluk dev roketi hiç hesapta olmayan bir yere düştü




Çin'in 31 Ekim'de Tiangong uzay üssünden fırlattığı 23 tonluk dev Long March 5B roketi kontrolsüz şekilde Pasifik Okyanusu'na düştü. ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı, roketin planlar içinde olmayan Pasifik Okyanusu'nun orta-güney bölgesinde atmosfere girerek yeryüzüne düştüğünü açıkladı. Hatırlanacağı üzere roketin düşebileceği ülkeler arasında Türkiye de gösterilmiş, Uzay Ajansı'ndan süreçle ilgili bilgilendirmenin yapılacağı ifade edilmişti.
Çin'in Cadılar Bayramı'nda uzaya fırlatılan 23 tonluk dev roketi Long March 5B, Dünya'nın atmosferine ulaştıktan kısa bir süre sonra Pasifik Okyanusu'na düştü.
KOORDİNATLAR DA PAYLAŞILDI

Amerika Birleşik Devletleri Uzay Komutanlığı, roketin planlar içinde olmayan Pasifik'in 101,9 derece batı ve 9,9 derece kuzey koordinatlarına düştüğünü duyurdu.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

DÜŞEBİLECEĞİ ÜLKELER ARASINDA TÜRKİYE DE BULUNUYORDU

Çin'in 10 katlı bir bina büyüklüğündeki dev roketinin Türkiye'ye düşeceği iddiası büyük ses getirmişti. Türkiye Uzay Ajansı'ndan yapılan açıklamada, Çin Ulusal Uzay İdaresi ile iletişim halinde olunduğu belirtilmiş ve "Karışıklığa meydan vermemek adına ancak resmi ve güncel bilginin paylaşılacağı" bildirildi. Açıklamada, "Çin tarafından fırlatma aracının inişi hakkında kesin tahminler gerekli durumda verilecektir" denilmişti.
18 TONLUK BİR ROKET HİNT OKYANUSU'NA DÜŞMÜŞTÜ

Üç yıldan kısa bir süre içinde beşinci kez, Çin'in uzay araçlarının parçaları Dünya'ya düştü. Bunlardan en dikkat çekeni 8 Mayıs 2021'de gerçekleşti. 18 tonluk bir roket Hint Okyanusu'na düştü. Ancak bölgedeki köyler dağılan enkaz parçaları yüzünden zarar gördü.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





haberler.com

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çin roketi ne zaman düşecek ve nereye düşecek? Çin'in kontrolden çıkan roketi Türkiye'ye düşebilir mi? Sarya Güncel ve Son Dakika Haberler 0 04 Kasım 2022 02:06
Elon Musk'ın roketi kontrolden çıktı: Ay'a çarpacağı tarih açıklandı CyBeR Teknoloji Dünyasından Son Haberler 1 27 Ocak 2022 13:12
Mıcır kaplı yolda kontrolden çıkan otomobil şarampole düştü CORDON BLEU Güncel ve Son Dakika Haberler 0 09 Ağustos 2021 16:32
Dünya alarma geçmişti! Kontrolden çıkan Çin'e ait roket düştü NurSima Dünyadan Haberler 0 09 Mayıs 2021 13:37