IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Kasım 2022, 23:54   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rusya, Ukrayna'dan ilhak ettiği Herson'dan çekiliyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Rusya, Ukrayna’dan ilhak ettiği tek bölgesel başkent olan Herson kentinden askerlerini geri çekme kararı aldı.


Rusya-Ukrayna Savaşı devam ederken, Rusya, Ukrayna'dan ilhak ettiği tek bölgesel başkent olan Herson kentinden askerlerini geri çekme kararı aldı. Rusya'nın Ukrayna'daki birliklerinin komutanı Sergey Surovkin, Rus ordusunun Ukrayna'daki faaliyetlerine dair Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya rapor sundu. Özellikle Herson bölgesine, Ukrayna ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırılarda sorunlar yaşadıklarını kabul eden Surovkin, "Dnipyer Nehri'nin sol yakasında savunma hattı oluşturulmasını öneriyoruz. Bu kolay bir karar değil ama hem askerlerimizin hayatlarını hem de birliklerin savaş kabiliyetlerini kurtaracağız. Birliklerimizin manevraları da en kısa sürede gerçekleşecek" dedi.
Ukrayna ordusunun çok fazla kayıp verdiğini ancak kendilerinin Ukrayna'ya göre daha az kayıp verdiğini savunan Surovkin, "Ukrayna ordusu Ekim ayında 12 binden fazla askeri kayıp verdi. Bizim kayıplarımız Ukrayna ordusunun kayıplarından 7-8 kat daha az. Ağustos ve ekim ayları arasında Ukrayna ordusu Herson bölgesinde 9 bin 500 insanı öldürdü veya yaraladı. Ayrıca Herson bölgesindeki 115 bin kişi çatışma bölgelerinden ayrıldı" dedi. Ukrayna ordusunun Kahovka Barajı'na saldırılar düzenlediğini ve barajdaki riskler nedeniyle hem sivillerin tahliyesinin hem Rus ordusunun çekilmesinin uygun olduğunu belirtti.
Şoydu, geril çekilmeyi onayladı
Surovkin'in sunduğu rapor sonrasında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu geri çekilme teklifini kabul etti. Şoygu, "Birliklerin geri çekilmesine başlayın, silahların ve teçhizatların sevkiyatı için tüm güvenlik önlemleri alın" dedi.
Herson Vali Yardımcısı trafik kazasında ölmüştü
Rusya'nın geri çekilme kararı öncesi Herson'un Rusya yanlısı Vali Yardımcısı Kirill Stremousov'un geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Ukrayna vatandaşı olan Stremousov ise, 28 Eylül'de resmen Rus vatandaşlığına geçmişti.
Herson bölgesi önce Rus askerleri tarafından işgal edilmiş daha sonra Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya yapılan halk referandumu ile Rusya topraklarına katılmıştı.


İHA

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Ukrayna'ya barış gücü göndermek Rusya ile NATO arasında doğrudan bir çatışmaya CORDON BLEU Dünyadan Haberler 2 23 Mart 2022 13:54
Rusya'da, Kırım'ın ilhak edilişinin 8. yıldönümü kutlandı CORDON BLEU Dünyadan Haberler 2 20 Mart 2022 12:45
Rusya-Ukrayna Savaşı'nda 7. gün: Rusya'dan yeni nükleer tehdit CyBeR Dünyadan Haberler 3 02 Mart 2022 20:15
Rusya-Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinin ilk turu sona erdi: Ukrayna ve Rusya'dan ilk açıklamalar CyBeR Dünyadan Haberler 3 01 Mart 2022 03:22
Ukrayna'nın ilk resmi toprak kaybı! Rusya, Herson bölgesini kontrol altına aldı CORDON BLEU Dünyadan Haberler 3 25 Şubat 2022 08:58