IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2022, 20:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taliban, kadınlara getirilen üniversite yasağı üzerinden Türkiye'yi hedef aldı: Saf İslam istiyoruz




Afganistan'da kadınların üniversite eğitimini yasaklayan Taliban yönetiminin Yüksek Öğrenim Bakanı Neda Mohammad Nadeem, "Türkiye ve Suudi Arabistan gibi değil, saf İslam istiyoruz" dedi.

Taliban yönetimindeki Afganistan'dan gelen kararla birlikte gözler bir kez daha bölgeye çevrildi. Taliban, ülke genelindeki tüm üniversitelerde kadınların eğitimini bir sonraki duyuruya kadar askıya aldı.
"KİMSENİN HİMAYESİNDE DEĞİLİZ"

Taliban yönetiminin aldığı karara dünyadan tepkiler yükselirken, Yüksek Öğrenim Bakanı Neda Mohammad Nadeem, Türkiye'yi hedef alan bir açıklama yaptı. "İslam'da kadının statüsünün belli olduğunu, bundan fazlasının verilemeyeceğini" iddia eden Nadeem, "Cenâb-ı Hak bize güç vermiş, şeriatı güzel uygulayabiliriz, kimseden korkmuyoruz, kimsenin himayesinde değiliz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE VE SUUDİ ARABİSTAN GİBİ DEĞİL, SAF İSLAM İSTİYORUZ"

Nadeem, Türkiye ve Suudi Arabistan'dan gelen tepkilere de yanıt vererek, "Kur'an'da ve hadislerde bile hiç kimse kadınların 'çağdaş ilimler' öğrenmesinin gerekliliğini ispat edemez, bilimsel hipotezi ispat edemez. Türkiye ve Suudi Arabistan gibi değil, saf İslam istiyoruz" dedi.
"BU YASAĞIN DİNDE YERİ YOK"

Taliban'ın kadınlara üniversite eğitimini yasaklamasıyla ilgili Türkiye'den ilk açıklamayı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yapmıştı. Kalın, "Taliban yönetimi Afganistan'da kız öğrencilerin üniversiteye girişini yasaklayan bir karar almış. İslam'ın ruhuna aykırı bir karar. Bu yasağın dinde yeri yok" diye konuşmuştu.
"EĞİTİM YASAĞINI ÜZÜNTÜ VE ENDİŞEYLE KARŞILIYORUZ"

Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Afganistan'da yükseköğretimde de kız öğrencilere getirilen eğitim yasağını üzüntü ve endişeyle karşılıyoruz. Eğitim, tüm bireylerin fırsat eşitliği temelinde ayrımsız olarak yararlanması ve mahrum bırakılmaması gereken temel bir insan hakkıdır. Afganistan'da halkın beklentileri uyarınca tüm kız çocuklarına eğitim hakkının istisnasız tanınması ülkenin refahı ve geleceği bakımından da önem taşımaktadır. Bu çerçevede, bahse konu kararın gözden geçirilmesi ve gerekli adımların bir an evvel atılması beklentimizi ifade ediyoruz."



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Taliban kadınlara üniversite eğitimini yasakladı! Karara Türkiye'den sert tepki geldi Zeytin Dünyadan Haberler 1 21 Aralık 2022 12:43
Taliban’dan kadınlara seyahat yasağı CyBeR Dünyadan Haberler 2 27 Aralık 2021 19:46
Fransa bir kez daha İslam'ı hedef aldı! Aşırı sağcı liderden "Başörtüsü yasaklansın" çağrısı Che Haber Arşivi 2 26 Ekim 2020 08:25
Macron İslam dinini hedef aldı Risque Haber Arşivi 3 03 Ekim 2020 13:53
Casus yazılım WhatsApp üzerinden cep telefonlarını hedef aldı xena Whatsapp haberleri 1 22 Mayıs 2019 19:57