IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

18Beğeni(ler)

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimdışı
oLd
oLd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Post Avrupa'lının, Türklere bakış açısı.
Yazan; oLd 13 Eylül 2011, 00:51

Herkese selam,

Ilk olarak açmis oldugum; Kendi ülkende; Alamanci. Yurt dişinda TÜRK. adli konuyu umarim iyi bir şekilde okumuş'sunuzdur.

Bu makalem'de ise sizlere; Avrupa'linin Türklere bakis açisini anlatmaya çalisacagim.

Avrupa'linin, Türklere bakiş açıları nelerdir?
ATb = Avrupa'linin, Türklere bakiş açısı <- için kisaltılmıştır.

ATb 1 -> Türklere; cahil, tembel ve eşkiya bakiş açisi.
ATb 2 -> Türklere; sevgi, saygi ve birlik bakiş açisi.
ATb 3 -> Türklere; küçük'de olsa, ülke bölücüsü açisindan bakan toplum.

Yukarida belirtilmiş olan bakiş açilarinin anlatimi:

Avrupali'lar, Türklere neden cahil gözü ile bakiyorlar?

Avrupa'lilarin, Türklere cahil gözü ile bakmalarinin ana nedenlerinden biri olan; Kültür farki'dir. Çünkü herkes bilir ki, Avrupa'li insanlar Türklerden daha rahat hareket eder ve bunlarda pek bir mahsus görmezler.

Sizlere bu konuda küçük bir örnek verecegim:

16 yaşinda'ki bir Türk(müslüman) kizi, okulunda kantin'de Yabanci arkadaslari ile konuşurken konu erkeklere gelir ve Yabanci kiz arkadaslari örnek olarak agzindan şu cümleler çikar: Keşke simdi okul olmasaydi da, sevgilime gidebilir onunla güzel vakit geçirirdim. Digeri arkadaşi ise kiza şu soruyu soruyor: Peki ailesiyle taniştin mi? Nasil birileri, iyi mi?.. Muhabbeti konusurken Türk kizi dinlemektedir. Ve en zor an gelir çatar.

Yabanci arkadaslari Türk genç kizina şu soruyu yöneltir: Senin sevgilin var mi? veya konustugun bir erkek? Türk kizi ise şu şekilde cevap verir: Hayir, benim ailem buna izin vermez ve bende kendim istemiyorum zaten erkek arkadasi. ( 2. cümlesinde 50% yalan söylüyor, mahçup olmamak için )

Tabii ki beklenen áni cevap: Neee?, erkek arkadasin olmasina izin vermezler mi? ne saçma bir şey. Ve yabanci kiz aksam ailesine bu durumu anlatir. Peki Avrupa'li bir aile genellikle bunu çocuguna nasil anlatir?

Avrupa'li bir aile bunu çocuguna 2 şekilde anlatabilir:

şekil 1 -> Türkler, cahil insanlardir. Onlar insanlarla diyalogu kötü ve yerlileri sevmezler.
şekil 2 -> Türkler bu konuda çok hassastir, onlar kiz çocuguna çok önem veriyor ve bunu saygi ile karşilamak gerekmektedir.

Soru: Peki, şimdi ben siz degerli okuyuculara soruyorum: Avrupa'li aile sizce hangi şekil'i seçer?

Avrupa'lilar, Türklere neden tembel gözü ile bakiyorlar?

Az çok Avrupa'lilarin, Türklere neden tembel gözü ile baktiklarini kestirebilirsiniz. Avrupa'li bir genç; gezmekten çok o kiymetli vaktini supermarket gibi yerlerde çalişarak geçirir. Aslinda bunun bir diger sebebi ise; Ailelerin bu kelime biraz abartili kaçsa'da, gaddar olmalidir. Bu sebepten dolayi para konusunda zorluk çikartiyorlar.

Türk genci ise, o kiymetli vakti ile kizlarin peşinden koşar, cumartesi günleri disko'lara gider, alkol, sigara özentiligi baslar. (Avrupa'nin bir çok yerinde cumartesi veya pazar günleri disko olur)
Okul'da dik başli olmalari, ögretmenlere kafa gelmeleri, her Türk genç'in kendisini Cüneyt Tarkin sanmasi.. Avrupa'lilar için geçerli bir sebeptir bize tembel bakmalari.

Avrupa'lilar, Türklere neden eşkiya gözü ile bakiyorlar?

Türk gençleri burada Avrupa'lilara karşi kendilerini Polat, Memati gibi görmelileridir.
Türk genç'i Avrupa'da diskoya gider, Avrupa'li yanlislikla Türk genç'ine çarpar ve Türk genç'ide tabii ki hava atmak için: Sen misin bana omuz atan? mantigi ile dövüşür ise, moreli bozuk ve sokakta yürüyor ve birisi ona öylesine baktiginda: Ne bakiyorsun lan? gel buraya hemen. Mantigi ile yaşarsa, Avrupa'linin Türkleri tehlikeli bir toplum olarak görmesi kaçinilmaz. ( yaş'in yaninda, kuruda yaniyor. )

Avrupa'lilarin, Türklere saygi göstermesi.

Yarisindan çogunun bildiginiz gibi, Türk düşmani olsada bazilarinin hakkini yememek gerekmektedir.

Avrupa'lilar, Türkler ile bir çok sektör'de beraber çalismakta, ve Türklerin ne kadar çaliskan, dürüst, kültürüne ve dinine sahip olduklari görmektedir.
Bu sebepten dolayi Avrupa'lilar Türklere güveniyor, ne kadar belki Türklerin fikirleri, kurallarini kendilerine göre uygun, dogru bulmuyorsa'da saygi gösteriyorlar. (En önemlisi olan bu zaten: Saygi.)

- Makale hakkinda sorulariniz, görüşleriniz benim için önemlidir. Eger diyorsaniz ki eger, hayir bu konuda katilmiyorum size. Lütfen belirtin, konu altinda beraber tartişalim, beraber dogruyu bulalim.

- Makale içerisinde sorulmus olan soruya cevap veren arkadaslardan, yanindada küçük bir açiklama yapmasini rica ediyorum.

iyi çalismalar.




Konu oLd tarafından (13 Eylül 2011 Saat 13:26 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 2993 Yorumlar 12
Toplam Yorum 12

Yorumlar

Alt 16 Eylül 2011, 00:13   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Avrupa'lının, Türklere bakış açısı.




Bazen gercekten insan bikiyor o kadar cok Irkcilik var ki.. Musluman ve turksen is ararken bile zorluk cikartiyorlar o kadar kotu son yillarda avrupada bu durum. Yasamayan bilemez.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Eylül 2011, 11:31   #3
Çevrimdışı
Aze
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Avrupa'lının, Türklere bakış açısı.




Yazını çok beğendim.Şunu diyebilirim kendi ülkemizde görmediğimiz kadar saygı görüyoruz yurtdışında,özellikle Avrupa'da.Hem emeğinin karşılığını fazlasıyla alıyorsun hem de eşek gibi itilip kakılmıyorsun.Hak var orada adalette üst düzeyde.Kadına bir tokat attığında polisler dikilir karşına,iş imkanları hem geniş hem de verdikleri para insanın ihtiyaçlarını karşılamaya yeter,daha doğrusu Türkiye'ye geldiklerinde fazlasıyla yeter.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Eylül 2011, 16:32   #4
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Avrupa'lının, Türklere bakış açısı.




Hepsi için konuşmak istemiyorum ama Avrupaya giden bir cok Türk'ün bilgi ve birikimi, hayat görüşü ve görgüsü cok düşük seviyede. Ha bilgili, kültürlü olanları yokmu ? Elbette var zaten bu insanlar sayesinde Avrupalıların saygısını kazanıyoruz. Okudugum okulda bir cok yabancı Arkadaşım var onlarla konuştugum zaman şunu söylüyorlar ; "Göçmenler bilgi ve birikim bakımından cok zayıf olduklarından Avrupa toplum hayatına pek uyum saglıyamıyorlar ve bu sebepten cevreleriyle geçimsiz oluyorlar." Eger ki biz dogru olursak, kendimizi geliştirmeye çalışırsak ve cevremizle uyumlu olursak insanların bize olan saygısı artar yok biz her işin çakallıgına kaçmaya calışırsak bizi adam yerine koyup yüzümüze bile bakmazlar. Şunuda unutmamak gerek Avrupalılarda cok temiz değiller. Kendilerini cok üstün görüp karşısındakilerle dalga geçerler. Şahsen yurt dışında yaşamayı düşünsem Avrupa değilde Avustralya'ya giderim. Her yönüyle Dünyadaki diger ülkelerden daha iyi. İnsanı Avrupanın kendini begenmiş insanından cok daha iyidir.. Yazı güzel ve bilgilendirici olmuş inşallah devamı gelir..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Eylül 2011, 22:50   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Avrupa'lının, Türklere bakış açısı.




Ne yazikki boyle bir sorunumuz var,ama bunun temel nedeni insanlarda ogrenme arzusu olmamasidir. Soyle bir ornek verim;
avusturyada suan 2.cenerasyonu yasiyoruz burdaki turklerin cogu yeni gelmisler,yeni geldi dedigime bakmayin 30 35 senelerden bahsediyoruz.Ama ne yazikki herla ne dili gelistirebilmisler nede artik yeni hayatlarina entegre olamamislar.He simdi sorucaksiniz caba sarfediyorlarmi ? Cevabi ne yazikki hayir ne dil ogrenmek istiyorlar nede burdaki insanlari anlamak istiyorlar,iste bu yüzden kendilerini diger insanlardan uzak tutmaya calisiyorlar.Aman bunlar gavur,bunlarda terbiye yok vs vs.. Bu yüzden türkler türklerle,yabancilar yabancilarla konusuyorlar,ee bu yüzdende ister istemez bize bakis acilari degisiyor.Ne yazikki bu boyle almanyada olsun avusturya da olsun.
Demek istedigim su ki ;
Eger yurtdisinda yasiyorsak,orada yemek yiyip,orada para kazaniyorsak vs vs elbette o kültürü taniyip, o insanlari anlamak zorundayiz.2+2=4 Ama bu sorun tabiki biz gibi orada dogup büyüyen,orada okuyan kisilerde bu sorun sükür ki yok.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Ekim 2011, 23:55   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Avrupa'lının, Türklere bakış açısı.




Deinonchyus arkada katiliyorum. Bunlarin ulkesinde yasiyor ve ekmegini yiyorsak ayak uydurmak zorundayizz.. Bu arada old bu guzel makalelerinin devamini getirmeni diliyorum..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ekim 2011, 00:23   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Avrupa'lının, Türklere bakış açısı.




Doğru tespitler yapmışsınız tebrik ederim.
Lakin yazının başlığı biraz sıkıntılı ..Kanımca Avrupalının Türklere özel, bir bakış açıları yoktur. Avrupa'da 20den fazla ülke vardır. Bu ülkelerin tümünde Türklerin sosyal yaşamını ve ahlaki değerlerini ortaya çıkaracak bir nüfus yoğunluğu yoktur.. Türklere karşı net bir bakışı açısı olan ülke, yaklaşık 3 milyon Türkün yaşadığı Almanya'dır. Bunun dışında tarihi süreç içersin de silinmeyen Osmanlı izleri, Avrupa genelinde oluşan Türk algısında önemli rol oynamaktadır.
Yurtdışında yaşayan yurttaşlarımızın,yaşadıkalrı ülkelerde gördükleri muameleler yetmediği gibi, kendi memleketlerine geldiklerın de 'Almancı' sıfatıyla anılıyor olmaları her dem serzeniş haline olan insanlar yaratmıştır.. Lakin; Bu durumdan şikayet eden gurbetçi vatandaşlarımızın iki arada bir dere kalan yaşamları neticesinde, ne kendi ülke insanına nede işçi olarak çalışmaya gittikleri ülke insanına benzemeyen tavırları yüzünden yaşadıkları sıkıntıya çözüm bulunamamıştır.
Bence,sosyal ve ahlaki değerlerini kaybetmeyen,Türk ve islam geleneklerine bağlı kalan neslin yetişmesi için herhangi bir coğrafik bölge kıstası yoktur. Heryerde bu ülkeye yakışan evlatlar yetiştirilebilir.


Konu blazeofglory tarafından (07 Ekim 2011 Saat 09:13 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ekim 2011, 11:31   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Avrupa'lının, Türklere bakış açısı.




Makaleni begendim gercekten. Ama soyle bir yanlisini tespit ettim bana gore tabi'ki.

Sen Avrupalinin diyip genel bir bakis acisi sunmussun baslikta. Fakat makalede gordugum kadariyla yasadigin ve cevrende olan biten olaylari yorumlamissin.

Turk halkinin yogun oldugu 3-4 ulke var. Basta Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda. Ulkemizde bir laf vardir afedersiniz ama nerde cokluk orda b.kluk. Avrupa Turkiye'ye gore her yonden ileri bir topluluk. Turkiye'den kalkip gidipde orda Turkiye'de yasadigin yasam tarzini ordada yasamaya kalkarsan onlarin guluncune gidebilir. Neyse velhasil nereye gidiyorsan git o ortamin kurallarina herseyine ayak uydurmak zorundasin. Uydurmazsan sana hanzo gibi bakarlar.

Makalenden dolayi tebrik ediyorum seni. Devam'ini dilerim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ekim 2011, 11:53   #9
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Avrupa'lının, Türklere bakış açısı.




Avrupayi bilemem ama kuzenlerimi anlattiklarina gore bizim buradan (Avustralya) daha irkcilik varmis.. onlarin yalancisiyim.

Turkiye'ye en son gittigime dusunce degismedi. Malesef. Avrupanin bakisi acisi hemen hemen Avustralyadaki insanlarin bakis acisi gibi sanirim.
Burada Turkiyeyi hala 3uncu ulke gibi gorenler cok. Halbuki oyle dusunenler hayatlarinda bir kez olsun bile Turkiyeye gitmemistir. Turkiye gordugum kadariyla baya ilerlemis. Fakat bazi konularda hala siniftan kaliyoruz. Toplum hala en basit konularda bile zorluk cektigini gordum. en basit ornegi.. devlet dairelerin yemek molasinda kapatilip insanlarin disarda saatlerce beklemesi. bu tur basit olmasi gereken fakat hala ulkemizde (zor) gorunen seyler, yabancilara geri kalmis duygusu veriyor.

Irkcilik.. irkcilik heryerde var ama kimi gizli yapiliyor kimi acikta. Genellikle okumus egitim almis insanlarda daha nadir gorunuyor. Egitimin onemi bu olsa gerek.
Ayak uydurmak gerekiyor tabi.. ama kendimizi onlara benzetmeden, kimligimizi kaybetmeden.

Emegine saglik

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 08 Temmuz 2012, 16:58   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Avrupa'lının, Türklere bakış açısı.




Geçenlerde gene bi irkçilik ile karsilastim ve tesadufen bu konuya rastladim tekrardan.
senin bu ayrintili ve bilinçli makalelerini artik yazmaman cok uzucu..

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
acisi, açısı, avrupalinin, avrupalının, bakis, bakış, türklere


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Makale Seçenekleri
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakış Açısı Oryantalist Kalemzede Tarih 0 21 Ağustos 2011 17:34
Bakış Açısı Su Serbest Kürsü 0 25 Ekim 2010 23:02
Çok ilginç bir bakış açısı vesselam :))) Nickolas Serbest Kürsü 0 22 Eylül 2007 09:04
Bakış Açısı Süslü123yedek Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 29 Eylül 2006 14:24