IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

5Beğeni(ler)
  • 5 Post By Demir

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimdışı
Demir
Demir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Arayış
Yazan; Demir 22 Ekim 2011, 02:27

 
"Biz gök ile yeri ve aralarındaki şeyleri, boş bir eğlence için yaratmadık. Eğer bir eğlence edinmek isteseydik, elbette onu katımızdan edinirdik. Yapacak olsaydık öyle yapardık." (ENBİYA/16-17)

Nedir bu gök, nedir bu yer? Bunların başı nerede, sonu nerede biter? Şüphesiz buradaki yer ve gök benim bildiğim ve kavram olarak sınırlandırılan gök ve hava, yaşadığımız dünyanın göğü ve havası(yeri) değil. Elbette ki, bu gökten kasıtın benim kendi zekamın cevabı olan; uzay,uzayın derinlikleri ve kainat olması düşüncesi herkeste vardır. İnsanoğluna bir akıl bahşedilmiş, bahşedilmiş bahşedilmesine ama bununda bir sınırı olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Herneyse konumuz bu değil

Her insanoğlu hayatının bir döneminde kendisine "Ben niye varım?, neden yaratıldım?" sorusunu sormuştur.Sormayanlara bir lafımız yok tabi. İlk dönemler bu sorunun yanıtını kendi içinde bulmaya çalışan insanoğlu çoktur. Ben bunu anlatacağım, hemde uzaklardan bir örnek vererek değil, kendimi ortaya koyarak! Anlatayım;
"Ben niye varım?, niçin yaratıldım." sorusunu kendime sordum.Öncelikle cevabı kendi içimde bulmaya çalıştım.Belirli düşünce safhalarından geçtim, ahmakça yanıtlar buldum.Bazen bunlardan bir kısmına inandım ve savundum.Bir süre sonra huzursuz olup cevabın yanlışlığını anladım ve bu soruyu daha geniş ve ayrıntılı bir şekilde tetkik etmem gerektiğini ve bu soruyu kendi başıma yanıtlandıramayacağımı çünkü, aklımın idrak derecisinin sınırlı olduğunu gördüm. Başka yönlere kaydım ve bu yönlerin neticesinde cevabın dinim olan İslamiyet'te aramam gerektiğini anladım. Dinimin kitabı Kur'an-ı Kerim'de aradığımın sorunun cevabı olduğunu öğrendim.Bir Kur'an edindim ve abdest alıp Türkçe meali'ni okumaya başladım.Bir süre sonra cevaba ulaştım. Cevabın,yazıya başladığım;
"Biz gök ile yeri ve aralarındaki şeyleri, boş bir eğlence için yaratmadık. Eğer bir eğlence edinmek isteseydik, elbette onu katımızdan edinirdik. Yapacak olsaydık öyle yapardık." (ENBİYA/16-17)

ayet olduğunu gördüm.Cevabın 3/1'lik kısmını bulmuştum.Bu sefer kendi kendime şu soruyu sordum : "Boş bir eğlence için yaratılmadıysak,niye yaratıldım?" Bu sefer bu sorunun cevabının peşine düştüm ve cevabını yine Allah'ın kelamı olan Kur'an da buldum. Cevap şuydu: "Muhakkak siz, mallarınız ve canlarınız hususunda imtihan olunacaksınız. Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve Allah'a ortak koşanlardan size eziyet verici bir çok söz işiteceksiniz. Eğer sabreder ve Allah'dan gereği gibi korkarsanız, şüphesiz işte bu azmi gerektiren işlerdendir." (AL-İ İMRAN/186)

Cevabı bulmuştum, bizler canlarımız ve mallarımızdan imtihana çekilecektik. Cevabı bulduktan sonra bu sefer ilk sorumun cevabını tam teşeküllü öğrenmek için araştırmalarıma yöneldim ve bu yönde sürdürdüm. Allah'a şükür cevabı buldum.Şüphesiz ve kesin olarak inancım şudur ki, bundan başka cevap kabul olunamaz. Allah son peygamber Resûl Ekrem'e Cebrail(a.s) aracılığıyla şöyle buyurmuştur.
“Habibim, Sen olmamış olsaydın, alemleri yaratmazdım. Seni var ettiğim için mahlukatı halk eyledim” buyurmuşlardır. Rasülullah Efendimiz de: “Bana Cebrail geldi de şöyle söyledi; Hz. Allah şöyle buyuruyor: Şayet sen olmamış olsaydın, cenneti yaratmazdım, eğer sen olmasaydın cehennemi de yaratmazdım.”(Siret-ün Nebeviyye c.1 s.6)
Peygamber efendimiz de ashabına şöyle buyurmuştu :
“Allah’ın ilk yarattığı şey benim nûrumdur.” “Adem su ile toprak arasında iken ben Nebî idim.” işte aradığım cevaba sonunda ulaşmıştım. Varlığımın,varlıkların olma sebebini öğrendim..


Bir Günahkar'ın Yaşamından

Dipnot: İmla kurallarına dikkat etmedim,şimdiden özür dilerim.
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 396 Yorumlar 0
Toplam Yorum 0

Yorumlar

Cevapla

Etiketler
arayış


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Herkes Arayış İçinde * Can Dündar AngeLus IF Ekstra 0 10 Ağustos 2010 00:52