IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimdışı
Letisya
Letisya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Dünyanın En Meşhur Seri Katilleri !
Yazan; Letisya 18 Kasım 2013, 14:38

İnsanoğlunun kanını donduran cinayetlere imza atan “seri katiller”i ancak sinema filmlerinden ya da, haberlerden tanırız. Nedendir bilinmez, seri katillerin büyük çoğunluğu ABD’den çıkmıştır. Hatta dünyanın ilk kadın seri katili Aileen Wuornos, ilişkiye girdiği 7 kişiyi öldürerek, sadece ABD halkını değil, bütün dünyayı dehşete düşürmüştü.

İdama mahkum edilen Wuornos'ın, öldürdüğü kişilerin cesetleri ormanlık araziye sakladığı biliniyor. ABD'nin ilk kadın seri katili olma özelliğini taşıyan Wuornos'un hayatı beyaz perdeye aktarıldı. Seri katili oynamak için kilo alan aktris Charlize Theron, “Cani” isimli bu filmdeki rolü ile Ocar aldı.
Peki en acımasız kadın Aileen Wuornos muydu?
Tabi ki hayır! Rivayetlere göre, Elizabeth Bathory adlı kadın Aileen Wuornos’dan daha acımasızdı.
''Kanlı Kontes'' olarak ün yapan ve tarihteki en acımasız kadınlardan biri olarak bilinen Elizabeth Bathory'nin, yaşadığı 1560-1614 yılları arasında 600'den fazla genç kızı öldürerek kanını içtiği çeşitli kaynaklarda yer alıyor. Öldürdüğü kişilerin kanıyla banyo yaptığı şeklinde rivayetler de bulunan Batrory'nin hayatı, ''Eternal'' adlı filme beyaz perdeye aktarılmıştı.

GRUP SERİ KATİLLER

Tarihin görmüş olduğu en ilginç canilerden biri olarak nitelendirilen Lucas, daha çocuk yaşta annesini katletti. Bir süre sonra hapishaneden çıkan Lucas, çeşitli tarihlerde cinayetler işledi.
Lucas, bir başka cani Ottis Toole ile tanıştıktan sonra cinayetleri ikili olarak sürdürdü. Cani ikilinin 65'ten fazla cinayet işledikleri biliniyor. İkili seri katillerden Charles Starkweather ile Caril Fugate sevgiliydi. Starkweather-Fugate çifti 1950'lerin sonunda bir düzine insanı öldürdü. O yıllarda bu ikilinin hikayeleri her yerde anlatılıyordu. Charles Starkweather 1959'da elektrikli sandalye ile idam edildi, Caril Fugate ise 1976'da af sonucu tahliye oldu.

DİĞER ÜNLÜ SERİ KATİLLER


Albert Desalvo: Bir başka ABD'li seri katil olan ve Boston Kasabı olarak isimlendirilen Desalvo, 13 kadını vahşice katletti. Maharetli avukatları nedeniyle cinayetlerden ceza almayan fakat tecavüz suçundan ömür boyu hapse mahkum edilen Desalvo, 1973'te bir mahkum tarafından bıçaklanarak öldürüldü.


Albert Fish: İlk cinayetini 1910'da işleyen Washington doğumlu seri katil, ünlü ''Kuzuların Sessizliği'' filmine konu oldu. Öldürdüğü insanların etlerini yiyen yamyam ruhlu seri katil Fish'in, elektrikli sandalyede idam cezasını duyunca ''Elektrikli sandalyede ölmek ne de büyük zevk olacak'' diye konuşması dikkat çekmişti.


Carl Panzram: Türkiye'de ''Bir Katilin Günlüğü'' ismiyle gösterilen filmde hayatı anlatılan Panzram, 21 cinayet ve sayısız ağır suç işledi. Dünya turuna çıktıktan sonra döndüğü ABD'de hırsızlık suçundan tutuklanan ve cezaevinde de bir kişiyi öldüren Panzram, 5 Eylül 1930'de idam edildi.


Dr. Henry Howard Holmes: ''Ben içimdeki kötülükle doğdum. Katil olduğum gerçeğinin önüne geçemiyordum; tıpkı bir ozanın ilhamını bastıramayıp şarkı söylemesi gibi'' diyerek işlediği cinayetlere gerekçe bulmaya çalışan Holmes'in ABD suç tarihinde önemli bir yeri var. 27 cinayet işlediğini itiraf eden Holmes, 7 Mayıs 1896'da idam edildi.


Earl Leonard Nelson: ''Goril Katil'' olarak adlandırılan ve 18 aylık bir yolculuk boyunca 18 kadını acımasızca öldürülen Nelson, 1920'li yılların Amerika'sında işlediği cinayetlerle kamuoyunun nefretini üzerine çekti. Neslon, yakalandıktan bir süre sonra cezaevinden kaçmayı başarsa da 12 saat sonra yakalandı ve idam cezası infaz edildi.


Jeffrey Lionel Dahmer: 1960 doğumlu olan Dahmer ilk cinayetini 18 yaşında bir zenciyi öldürerek işledi. 1978-1991 yılları arasında çoğu zenci 17 kişiyi öldürdüğü bilinen Dahmer'in, öldürdüğü insanlara çeşitli eziyetler verdiği hatta bazılarının etini yediği belirlendi. ABD'li seri katil, 28 Kasım 1994'te hapishanede kafasına demirle vurularak öldürüldü.


John Wayne Gacy: ABD kamuoyunun en nefret ettiği ve ''Palyaço Katil'' olarak da adlandırılan seri katil, evine davet ettiği 27 kişiyi öldürdü. Çoğunluğu çocuk olan öldürdüğü kişileri evin altına ve civarına gömen Gacy, 32 çocuğa tecavüz edip öldürdüğünü itiraf etti. Gacy, 1980'de zehirli iğne ile idam edildi.


Dennis Nilsen: 15 genç erkeğin öldürülmesinden sorumlu tutulan İngiliz seri katil Nilsen'in, cinsel sapkınlıkları olduğu tespit edildi. 1978'de cinayetlerine başlayan Nilsen, apartman dairesinde sakladığı cesetlerin koku yayması sonucu yakalandı ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.


Harold Shipman: İngiliz Doktor Harold Shipman'in 27 yıllık meslek hayatında 250 kişiyi öldürdüğü raporla belgelendi. Hastalarını yüksek dozda morfinle öldürdüğü belirlenen Shipman, 1998 yılında işlediği bir cinayet sonrasında tutuklandı ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Cani doktor, hücresinde intihar etti.

Pedro Lopez Monsalve: Kolombiyalı seri katilin 1970 yıllarda Kolombiya, Peru ve Ekvator'da 300 kişi öldürdüğü belgelendi. En fazla insanı öldüren seri katil olan Monsalve'nin 60 kız ve erkek çocuğunu tecavüz ettikten sonra öldürdüğü tahmin ediliyor.

TÜRKİYE'DEKİ SERİ KATİLLER

Türkiye'de ender görülse de seri cinayetler işleyen katiller zaman zaman ortaya çıkıyor. Türkiye'deki seri katillerden bazıları şunlar:

Adnan Çolak: ''Artvin Canavarı'' olarak isimlendirilen Çolak, 1992-1995 yılları arasında 11 yaşlıyı öldürdü. Öldürdüğü kadınlardan 6'sına tecavüz ettiği de anlaşılan Çolak, Zonguldak Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 ayrı idam ve 40 yıl hapis cezası aldı.


Yavuz Yapıcıoğlu: 1993 yılında başladığı seri cinayetlerini 2002 yılı sonuna kadar elini kolunu sallayarak sürdürdü. 43 kişiyi öldürdü. İlk cinayetlerinden sonra çıkarıldığı duruşmada deli taklidi yapınca Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede rolünü mükemmel oynadı ve Türk Ceza Kanunu'nun 46. maddesine göre cezai ehliyetinin bulunmadığına dair deli raporu almayı başardı.


Hamdi Kayapınar: Kurbanlarını av kendini avcı olarak gören Kayapınar, 6 kişiyi öldürdü ve 4 kişiyi de öldürmeye teşebbüs etti. 1998- 2001 yılları arasında 6 kişiyi katleden Kayapınar, Kayseri'deki yargılamasında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Bunların dışında, kamuoyunda ''Çivici Katil'' olarak bilinen Süleyman Aktaş, ''Mobilyacı Katili'' olarak tanınan Seyit Ahmet Demirci ve ''Kolici Katil'' olarak hatırlanan Orhan Aksoy da seri katiller arasında yer alıyor.

Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 367 Yorumlar 0
Toplam Yorum 0

Yorumlar

Cevapla

Etiketler
dünyanın, en, katilleri, meşhur, seri


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Katilleri bulun' eylemi KivanC Haber Arşivi 0 26 Mayıs 2013 21:00
Soya Özlü Yeni Seri : Nivea Vital Multi Active Yaşlanma Karşıtı Seri N999 Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 17 Şubat 2012 17:15
Kızımın Katilleri Bulunsun.. Düş Haber Arşivi 0 15 Ekim 2011 19:10
Dünyanın en meşhur mektupları Ay IF Ekstra 1 25 Ocak 2011 18:48
Ücretsiz virüs katilleri! Slipknot Güvenlik Açıkları 0 20 Nisan 2010 21:09