IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimdışı
Letisya
Letisya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Erkekler mi Daha Zekidir Kadınlar mı ?
Yazan; Letisya 21 Kasım 2013, 23:21

Son araştırmalar; kadınların zeka testlerinde, erkeklerin önüne geçtiğini gösteriyor. Doç. Dr. Serdar Dağ ise kadın ve erkek beyninin farklı yeteneklere sahip olduğu görüşünde: Kadın dil öğrenmede daha yetenekliyken, erkek matematikte daha başarılı
Zeka katsayısı (IQ) testinin 100 yıllık tarihinde; kadınlar, erkekleri ilk kez geride bıraktı. Yapılan son testler; kadınların, erkeklerden beş puan daha zeki olduğunu ortaya çıkardı. Araştırmacı James Flynn; Batı Avrupa, ABD, Kanada, Yeni Zelanda, Arjantin ve Estonya üzerinde yaptığı çalışmanın sonuçlarını, 'modern hayatın belirtisi' olarak açıkladı. Kadının; iş ve ev hayatını birlikte yürütmesinin, beynini geliştirdiğini söyledi. Nöro-biyolog Prof. Donald W. Pfaff ise yıllar süren çalışmalarının sonucunda; kadınların ve erkeklerin farklı şekilde düşünüp hissettiklerini belirtti. Bu araştırmaların ışığında; Beyin Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Serdar Dağ ile kadın ve erkek beynini konuştuk.

HİPOTALAMUS ERKEKTE BÜYÜK
Kadın ve erkek beyni birbirlerinden farklı mıdır?
Kadınlar bir şey söylediklerinde; erkeklerin başka bir şey algıladığından ya da daha da kötüsü hiçbir şey algılayamadığından şikayet ederler. Aslında bu konuda erkekleri fazla suçlamamak lazım çünkü bu durum onların zihninin farklı işlemesinden kaynaklanıyor. Erkek ve kadın beyninin; hem boyutları, hem de özellikleri farklıdır. Bu nedenle eşiniz veya sevgiliniz farklı şeyler algıladığında; onlara kızmayın, beyninin nasıl işlediğini anlamaya çalışın.

Ne gibi farklar var iki beyin arasında?
Erkek beyni, kadın beynine göre matematikte daha iyi ama bir probleme ya da objeye kadından farklı bakabiliyor. Korku, aşık olma, aşırı acıkma ve arzu etme gibi birçok duygunun merkezi olan limbik sistemdeki hipotalamusun erkeklerde daha büyük olması; onların sekse ve şiddete daha duyarlı olmalarına neden oluyor.

Kadınlar mı daha zeki yoksa erkekler mi?
İki beyin arasında sadece ağırlık farkı var. Kadın beyni, erkeğinkine göre daha hafif. Zeka olarak herhangi bir fark yok. Zekayı belirleyen genetik ve çevresel faktörlerdir.

ISPANAK HAFIZAYA MUZ SİNİRLERE İYİ GELİR
Beynin tek enerji kaynağı şekerdir. Şeker düzeyinin beyinde azalmasına bağlı olarak; şuur kaybından komaya kadar birçok sorun oluşabilir. Beyni besleyen ve hastalıklardan koruyan besinler ise şunlardır:
B VİTAMİNİ: Bu vitamin; et, balık, yağsız süt, yoğurt, muz, yeşil yapraklı sebzeler ve kuru baklagillerde vardır. Eksikliğinde; beyin ve beynin emirlerini uygulayan sinir sisteminde çeşitli derecelerde hasarlar oluşur. El ve ayaklarda yanma, iğnelenme, duyu kusuru gibi belirtiler ortaya çıkar.
E VİTAMİNİ: Vücudumuzda depo edilebilen bu vitaminin eksikliği yıllarca gizli kalabilir. Bu süre erişkinlerde 15-20 yıl, çocuklarda ise 2-3 yıldır. E vitamini; havuç, ıspanak, çilek, domates, koyu yeşil yapraklı sebzeler, yer fıstığı, bitkisel yağlar ve buğdayda bulunur. Bu vitamin, hafıza ve öğrenme gücünü artırır. Eksikliğinde ise el ve ayaklarda duyu kusuru, kuvvet kaybı ve dengesizlik gibi sorunlar yaratabilir.
A VİTAMİNİ: Balık yağı, tereyağı, krema, peynir, yumurta sarısı, havuç, patates, brokoli, yeşil yapraklı sebzeler, tahıllar ve kayısıda vardır. Eksikliğinde; ışıkta görme azalırken, fazla alımında ise beyinde sıvı birikmesi oluşabilir.
D VİTAMİNİ: Karaciğer, balık, yumurta, tereyağı ve mantarda bulunur. Bu vitaminden vücudumuzun faydalanabilmesi için güneş ışığı gereklidir. Eksikliğinde; kaslarda kuvvet kaybı, ağrı ve dengesizlik görülebilir.
KARBONHİDRATLAR: Unlu mamuller, baklagiller, patates, muz ve elma; karbonhidrat bakımından zengin besinlerdir. Beynin eneriji kaynağı olan şeker de bu gruptandır.
SU: Özellikle yaşlılık döneminde yetersiz su alımı; beyin fonksiyonlarını zayıflatır, şuur bulanıklığı yapabilir.
OMEGA 3 VE OMEGA 6 YAĞ ASİTLERİ: Bu yağlar, Alzheimer hastalığına, baş ağrılarına ve konsantrasyon bozukluğuna çok iyi gelir.
PROTEİNLER: Yetersiz protein alımı; beynin gelişmesini önler, zeka geriliğine neden olabilir.

BİRİ AVDA DİNLENİR DİĞERİ İSE UYKUDA!
Kişiliği oluşturan davranış kalıpları, beynin ön tarafı yani frontal bölgede şekillenir. Bu nedenle, bu bölgeye baskı yapan herhangi bir tümör, kişiliği değiştirebilir. Çok agresif olan biri sakinleşebilir, cinsellikte aktif olan pasifleşebilir.
Kadın ve erkek beyni farklı şekillerde dinlenebilir. Bir kadın romantik bir ortamda veya uyuyarak dinlenirken; bir erkek ise ava çıkarak veya spor yaparak dinlenir.

KADIN YÖN BULMADA ERKEK KADAR BAŞARILI DEĞİL
Kadın ve erkek beyinlerinin yetenekleri farklı mıdır?
Kadın, ana dilini 10 bin kelimeden fazla kelime kullanarak konuşur. Çoğu erkekse, dili üç bin kelimeyle sınırlar. Bu nedenle kadın, yabancı dil öğrenmede daha yeteneklidir. Sanatsal ve sosyal olaylarda daha yaratıcıdır ama yön bulmada ve iki araba arasına park etmede, erkek kadar başarılı değildir. Erkek, matematikte başarılıdır.

17-18 yaşlarındaki 100 bin kişiye uygulanan testlerle erkeklerin mi yoksa bayanların mı daha zeki olduğu sorusuna yanıt arandı. Sonuçlara göre erkeğin IQ su kadından 4 puan yüksek. Araştırmacı Rushton bunun nedenlerinin taş devrine kadar uzandığı iddiasında....

Daha önce zekanın ırkla ilgili olduğunu söyleyerek tepki çeken İngiliz bilim adamı John Philippe Rushton bu kez de erkeklerin IQ sunun kadınlara göre 4 puan daha yüksek olduğunu söyledi. Kanada daki Western Ontario Üniversitesi nde psikoloji profesörü olan Rushton, yaşları 17-18 arasında değişen 100 bin kadın ve erkek gönüllüye zeka testleri uyguladı. Rushton, sözlü ve yazılı ifade, yaratıcılık, problem çözme gibi bölümlerden oluşan testlerin sonuçlarında erkeklerin kadınlara göre ortalama 3,63 puan daha yüksek not aldığını tespit etti. Bilim adamı kadınların iş hayatında yükselememesinin nedenini de buna bağlayarak "Bunun nedeni sosyal adaletsizlik değil. Kadınların erkeklerden daha az akıllı olmasıdır. Satranç şampiyonlarının da erkeklerden çıkması bunu gösteriyor" demesi tartışmaları alevlendirdi.

DOĞAL SELEKSİYON

Erkeklerin daha zeki olmasının sebeplerinin taş devrine kadar geriye gittiğini söyleyen Rushton, "Kadınlar eş seçerken kendilerinden daha zeki erkekleri tercih ediyor. Bu nedenle de nesiller ilerledikçe erkekler daha zeki oluyor" dedi. Ayrıca erkek beyninin kadınınkinden daha ağır olduğunu belirten Rushton, "Bu da erkek beyninde daha fazla nöron var demektir. Nöronlar da bilgi akışını hızlandırarak daha zeki olmayı sağlar" diye konuştu. Bilim adamı, okullarda kız çocuklarının erkeklerden daha başarılı olduğu yönündeki eleştirilere de cevap vererek "Bu kızların daha erken gelişmesiyle ilgili. Ergenlik tamamlanıp durumlar eşitlendiğinde erkekler daha zeki oluyor" dedi. Profesör Rushton bundan 4 yıl önce de siyahilerin suça daha yatkın olduğunu ve Asyalıların da daha zeki olduğunu söyleyerek tartışma çıkarmıştı.
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 482 Yorumlar 0
Toplam Yorum 0

Yorumlar

Cevapla

Etiketler
daha, erkekler, kadınlar, mi, , zekidir


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınlar mı daha büyük yalancı yoksa erkekler mi? Zen Ah Kadınlar 0 29 Nisan 2013 21:08
ErkekLer ve KadınLar Erva Fıkra 3 29 Eylül 2012 01:15
Kadınlar Zekidir Afrodit Fıkra 1 11 Şubat 2012 14:06
Kadınlar Zekidir *) Hesna Fıkra 8 20 Ağustos 2010 18:04