IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

4Beğeni(ler)
  • 2 Post By ZaLim
  • 1 Post By Violent
  • 1 Post By Enchanting

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimdışı
ZaLim
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Eğitim Demek Gelecek Demek
Yazan; ZaLim 04 Aralık 2014, 08:34


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Artik Yirmibirinci Yüzyilin Eşiğindeyiz. 2015'e Adim Adim Yaklaşirken; 2000'den Bugünlere Dünyada Trajik Bir Çok Olaya Taniklik Ettik. Şaşırdık, Hayret Ettik.
Yeri Geldi Güldük, Yeri Geldi Ağladik..
Yeri Geldi Aciyi Paylaştik,
Yeri Geldi Aciyi Körükledik...

Ne Varki Dünyada Yaşanan Sorunlarin Büyük Bir Kismida Bizi Etkileyiyor, Etkileyecekte...

İşte Mesele Burda Başliyor..
Insan Zihninin ve Yaşaminin Şekillendiği Süreç Olan ve Dünyamizin Geleceğini Doğrudan Ilgilendiren Eğitimle Ilgili Sorunlar Bunlarin Arasinda Olacaktir.

Ilerleyen Teknoloji ve Yaygınlaşan Bilgisayar Kullanimi Günümüzde Bilgi Aliş-Verişini Kolaylaştırırken, Bu Nimetten Yararlanamayan Insan Sayisi Azimsanmayacak Kadar Az Değildir.

Bugün Dünyamizda Yaşayan Insanlarin 900 Milyon Adedi Okuma Yazma Bilmiyor. Bunlara Benim Annem ve Babamda Dahil.

Ülkelerde Eğitimsizlik ve Az Gelişmişlik Bir Birini Tamamliyor. Gelişmiş Ülkelerde Durum Pek Parlak Değil Tabiki. Yetkili Mercalar Ilerleyen Teknoloji ve Bir Birini Izleyen Reformlara Karşı Eğitim Sisteminde Hala Eksiklerin Bulunduğunu, Bununda Amaçlarin Doğru Saptanamamasindan Ileri Geldiğini Savunuyorlar.

Kimi Kurumlar En Kestirme ve Emin Yoldan Bir Veri Bankasi Olmaktan Ileri Gitmeyen Tek Tip Öğrenciler Yetiştirmekle Meşgulken, Kimileride Öğrencilerin Özgür ve Yaratıcı Bir Kişilik Kazanabilecekleri Sistemlerin Arayışı Içerisindeler. Rekabetin En Yoğun Haliyle Yaşandığı Günümüzde Eğitimin Felsefesini Yeniden Tanimlamak Gerekiyor. Çünkü Eğitim Amaç Olmaktan Çıkıp Araç Halini Almiştir.

Artan Nüfus, Eğitimde de Bir Talep Artışına Neden Oluyor ve Varolan Olanaklari Zorluyor. Özellikle Ülkemizde Herkese Eğitimde Fırsat Eşitliği Sağlamanın Yollari Araniyor. Sayidaki Bu Artış Ise Nitelikte Gerilemeyi Beraberinde Getiriyor. Bunun En Yakin Örneğini Zaten Ülkemizde Görüyoruz. Yeni Okullar Açılsada, Eğitim Sistemi Sürekli Değişsede, Nüfusun Talebi Karşılanamadığı Gibi, Buralarda Ders Verecek Yeterli Öğretim Elemanida Bulunmuyor. Buda Bir Eğitim Programina Kayıtlı Olupta Öğrenim Göremeyenlerin Varliğini Hatırlatiyor Bize..Bunlar Ülkemizde Yaşanan Bazi Olumsuzluklar.

Sonuç Olarak Eğitimsizlik Beraberinde Sağlık Sorunlarini, Toplumsal Yaşayiş Şekillerini, Insanlarin Sosyal Cevreye Uyumsuzluğunu Beraberinde Getirmektedir.

Cem YILMAZ'ın Yillar Once Doritos Reklaminda Dediği Gibi ''EĞİTİM ŞART''.
Saygılarımla
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 08:34 -->-> Daha önceki mesaj 08:27 --

Sanirim Yanlis Bir Alana Actim.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________
𝔰𝔦𝔫𝔠𝔢 շօօՅ 𝓑𝔂 𝓖𝓪𝓛𝓪𝓽𝓪𝓢𝓪𝓡𝓪𝔂𝓛𝓲

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

вüℓвüℓℓεя çσк үαη∂ı, güℓℓεя∂ε үαηsıη...
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 587 Yorumlar 2
Toplam Yorum 2

Yorumlar

Alt 05 Aralık 2014, 21:05   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Eğitim Demek Gelecek Demek




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konunuz ilgili bölüme aktarılmıştır.
Emeğinize sağlık.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Aralık 2014, 00:57   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Eğitim Demek Gelecek Demek




bizim ulkemizdeki egitim sistemi hakkinda soylenecek cok sey var aslinda. nereden baslasam gercekten karar veremedim bi an. o derece. yil olmus 2015, yok din dersi zorunlu olsun, vay efendim secmeli olsun, vs. vs. kimsede cikip demiyor ki egitim sistemimiz soyle olsun. elbette cesitli kurum ve kuruluslarin bu konu ile ilgil calismalari oluyordur ancak kamuoyunda yuksek sesle dile getirilmedigi ve kapali kapilar ardinda tartisildigi icin ne yazik ki millet olarak bundan da haberimiz yok. bir sabah uyaniyoruz ve egitim sistemi degismis oluyor. acikcasi mevcut 4+4+4 sistemini desteklemedigim gibi, daha onceki sistemi de desteklemiyorum. ne yazik ki okullarimizda ogrencilere yeterli egitimin verildigine inanmiyorum. egitim yalnizca edebiyat, tarih ya da iste matematik demek degildir. bunlarin yani sira resim, muzik yada ogrencinin ilgisinin oldugu cesitli bir sanat dali, bilim dalidir ayni zamanda. neden sanatci yetismiyor bu ulkede? neden yetistirilmesin diye sorsam daha dogru aslinda. mevcut sistemde ogrenciyi sanata tesvik edecek seyler bulunmadigi gibi, yetenegi olan insanlarda koreltiliyor. yanlis anlasilmasin, matematik onemli degil demiyorum ama bence dramada onemli, dans da onemli. tarih diye yillardir sadece osmanli tarihi anlatiliyor okullarda. her sene ayni seyleri tekrarliyor ogrenciler. mesela bir ornek daha vereyim. bugunlerde gazetelerden, tv den vs. goruyoruz. osmanlica liselerde zorunlu ders haline getirilecek tarzi haberleri. allah askina osmanlica ogrenip ne yapacak bu ogrenciler? neden daha evrensel bir dil (bkz: ingilizce) uzerinde yogunlasilmasin? sanki uc bes adam toplanip kendi aralarinda 'sunu soyle yapalim, bu da boyle olsun, aman onu bosver kim ugrasacak' diye karar veriyorlar. bu denli siradan, bu denli sacma geliyor bana bu mesele.

en basinda soyledigim gibi soylenecek, tartisilacak seylerin sayisi cok fazla. o yuzden ozetlemek gerekirse: egitim hayatinin baslangicindan sonuna kadar her asamada amac; dusunen, ozgur bireyler yetistirebilmek olmalidir kanimca. sadece okumak ya da toplumda bir statu sahibi olmak icin degil; insanlarin gercekten severek ve isteyerek, diledikleri alanda egitim almalarini saglayacak bir sistem dileklerimle. sevgiler.

__________________
everything. everyone. everywhere. ends.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
demek, eğitim, gelecek


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Makale Seçenekleri
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Seni Sevmek Demek Her Gün Doğmak Demek Lady Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 22 Haziran 2010 20:06