IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

32Beğeni(ler)

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimiçi
HerakLes
HerakLes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart kazık nedir,nasıl yenir?
Yazan; HerakLes 04 Kasım 2015, 14:56

---ayran: 8.5 tl---

kazık yediğimi düşündüğüm çok zaman oldu fakat onların hiçbiri burda yediğimin yanına bile yaklaşamaz. menüden neyi seçersen seç, ne siparişi verirsen ver gelen yemek hep aynı: kazık

restorandan ayrılırken de "ulan ne güzel kazık yedim, soslu yoğurtlu." diyerek ayrılıyorsun.

ben yandım, başkaları yanmasın diye yazıyorum bunu da. ben kindarımdır bir de. unutmam bana yapılanı. 1 sene önce bi yerde iskender yerken arkadaş turşu alabilir miyim demişti. getirmişlerdi. hesap ödemeye geldiği vakit fişe baktığımda turşunun karşısında 4 tl'yi görünce bir daha oraya gitmemeye karar verdim mesela. ya da 2 ay önce tuzla'da bir balıkçıda ekmek arası balık yedikten sonra garson "çay alır mısınız" diye sormuş, içtiğimiz çaydan 2'şer tl almışlardı. yani tükürdüğümün ülkesinde devamlı kandırılıyor gibi oluyoruz ya, bu psikolojiyi kaldıramıyorum artık. ikrammış gibi sunup sonunda kasada "nasıl soktum" der gibi sırıtıyorlar ya. nefret ediyorum.

işte bir avm'de o dönerciyi gördüğümüzde ben orayı sevmiyorum dedim. neden diye soruyor arkadaşım. turşu'dan 4 tl aldılar desem, turşu yemeyiz diyecek. olay o değil ama. ben de uzatmadan hemen yanındaki kitchenette adlı mekanı gördüm, gel dedim şuraya oturalım.

oturduk. öküz oturdu içime öküz. yağmurdan kaçarken birden fazla doğal afete birden yakalandık. garson menüyü getirdi:

tavuk şiş: 31 tl
tavuk şinitzel: 36 tl
köfte ızgara: 36 tl

sonrasına bakmadım zaten. gidiyordu yukarılara doğru. daha sonra ulan şurda bir şeyler içip kalkalım bari, burası nasıl yer böyle dedim, içeceklere baktım:

ayran: 8.5 tl

yapacak hiçbir şey yoktu, deli deli gülmeye başladım. menemen 16 tl'ydi. beşiktaş'ın menemen sezonu aklıma geldi. o menemen bu menemen olsaydı, sneijder'ı beşiktaş'ın alması lazım gelirdi diye düşündüm.

bu memlekette başka nerde ayran 8.5 tl'ye satılıyorsa çıkıp söyleyin lan. söyleyin ki gidip oraya yanlışlıkla oturmayalım. içerde oturanlar da hiç öyle elit kesim gibi değildi. gayet senin benim gibi insanlardı. nasıl öyle oldu anlamadım. ayran 9 tl imiş, indirim yapmışlar bir de. o da benim şansım. baya kelepir denk getirdik. ikinci el 5 tl'ye satarım isteyene, içmedim bekletiyom. yıllansın 50 tl'ye okutcam ben onu.

2 tane tavuk şiş mi söyledik, ne söyledik bilmiyorum. içecek ne alırsınız dedi. içecek alır mısınız demiyor bak. ne alırsınız diyor. lan bir sor bakalım alabilecek miyiz? paramız kalmış mı? hayvan. yok sağolun biz içmiş kadar olduk da diyemiyorsun. ben içecek almayacağım dedim. arkadaş da istemedi. sinirlendi garson. içecek almayınca sinirleniyor adamlar. bi afralar tafralar. sonra yarım saat siparişi getirmediler. hizmet de bu yani. daha sonra arkadaş garsona:

-bakar mısınız yarım saat oldu biz siparişleri vereli ama...

dedi. ben "elleme lan belki getirmezler, bir türlü kalkıp kurtuluruz" diyorum içimden. bu sırada garson dışından ne dese beğenirsin? o gevşek ne dese beğenmezsin de... "sanmıyorum" dedi lan adam. baya sanmıyorum dedi.

adama böyle oldu diyorsun, adam sanmıyorum diyor. garsona bak. sen kimi sanmıyorsun? ben sanmıyorum lavuk. ben seni sanmıyorum at ağızlı. hayır ben kendime kızıyorum aslında, menüyü getirdikleri zaman baktın fiyatlar öyle, kalksana lan ordan. yok utancımızdan kalkamıyoruz. adam 8.5 tl'ye ayran satmaya utanmıyor da biz menü geldikten sonra kalkmaya utanıyoruz.

benim babam her pazar pazara giderken belediye otobüsüyle gider. tuzla'dan geçen bir belediye otobüsü var. bir kere yanlışlıkla ona binmiş. o da gideceği yere gidiyor ama ona binersen yok yere 2 kat düşüyor bakiyenden. babam pazardan geldi, pazarı 3 kez turlayıp aradığı domatesi bulamamışcasına üzgün. baba ne oldu dedim, anlattı. dedim boşver canından önemli mi. ciddi ciddi teselli ediyorum adamı ha. neyse haftaya yine gitmiş pazara, geri gelmiş, yüzünde güller açıyor. oturduk sofraya. hayırdır dedim çok neşelisin. "ne yaptım biliyor musun?" diyor, "ne yaptın?" dedim. "ulan ne yapmış olabilir bu sefer de yarı fiyatına giden otobüs mü buldu ne yaptı yani" diye merak ediyorum cidden. yok. adam geçen haftayı telafi edebilmek için 3 km yolu yürüyerek gidip gelmiş bu sefer. baba deli, baba yorgun ama baba mutlu.

babama ihanet ettim resmen bunların yüzünden. adama desem 8.5 tl'ye ayran satıyorlar vallaha inandıramam. zaten önce kendim inanmam lazım. mandırasıyla mı satıyorsunuz insafsızlar. neyse bu olay ile birlikte bu adamların 8.5 tl'ye ayran sattığını hafızanıza kazımış oldum. diğer yemekleri ayran fiyatına bakarak çıkarabilirsiniz. bu veri yeterlidir. ayrana takma sebebim de menüdeki en ucuz şeyi bulma arayışımdan sonra karşıma çıkan en ucuz şey olmasındandır. su satmıyorlardı herhalde ya da 5-6 tl'ye su içeceğime en azından bir şeklimiz olsun diyerek ayranı tercih ettim. su ne, suyu herkes içer, "sözde elit" mekanlara gidip sadece ayran söyleyerek karizmama karizma katıyorum. çok marjinal bir kimseyim.

adamlar mazot 1.5 tl olacak diyor bunlar 8.5 tl'ye ayran satıyorlar ya. o ayranla çiftçi 100 km yol gidecek lan. seni başkan yaptırmayacağız kitchenette.

---ayran: 8.5 tl---
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 1653 Yorumlar 14
Toplam Yorum 14

Yorumlar

Alt 23 Ocak 2018, 12:43   #11
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: kazık nedir,nasıl yenir?




HerakLes Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
vay be baya özlenmişim. duygulandım. bi arkadaşa bakıp çıkıcam ben. bu arada ben sizi özledim mi ? tabii ki hayır. aklıma bile gelmediniz.

konumuza dönecek olursak ; giren girdi, çıkan çıktı arkadaşlar. banada burdan düşen pay forumdan yılın itirafı ödülünü almak oldu.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizin için geldim. öpüp koklayıp gidicem. beni en çok sizin özlediğinizi biliyorum. son olarakda bir hikayemi bırakıcam. bundan sonrası için hasretime dayanamayan o yazıyı öpüp koklasın. kib bye.

Bizde seni bekliyorduk hoşgeldin

Huawei P10 cihazından gönderildi

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 23 Ocak 2018, 13:35   #12
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: kazık nedir,nasıl yenir?




oo üstad hoşgeldin ne iyi ettin sürpriz oldu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Bin cihana değişmem
Şu öksüz Türk'lüğümü...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Eylül 2022, 20:22   #13
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: kazık nedir,nasıl yenir?




135 TL olmuş.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Eylül 2022, 09:32   #14
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: kazık nedir,nasıl yenir?




kazık ilk basta yendiginde acıdır ama sonrasında tatlıdır. Tıpkı askerlik gibi. Askerlik zordur fakat sonradan anlatılan hikayeler komik gelir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Eylül 2022, 10:16   #15
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: kazık nedir,nasıl yenir?




Bu fiyatlar uygun diyecektim ki sene 2015 den bahsetmişsin kazığı yemişsin cidden geçmiş olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ayran, kazık, kitchenette, nasıl, nedir, yenir


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Makale Seçenekleri
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Baklava Nasıl Yenir? Süslü Genel Paylaşım 15 06 Ocak 2010 11:17
Baklava Nasıl Yenir? Süslü Genel Paylaşım 0 11 Mart 2009 23:58