IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2008, 14:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BNC Nedir , Kurulumu , Komutları




BNC Nedir ?

BNC ( BouNCer ), kullanıcıların shell üzerinden IRC sunucularına bağlanmalarını sağlar. BNC, bir proxy server kurmanızı sağlamaz, zaten kendisi özellikleri kısmen kısıtlanmış bir proxy sunucur. BNC size bu hizmeti verirken sizin shell hesabınıza bağlanmanız gerekmez. Mirc, Pirc gibi IRC programlarını kullanarak BNC üzerinden istediğiniz sunucuya bağlanırsınız. BNC bu basit görevin yanında size eğlenceli ve işlevsel bazı özellikler de sunar. Shell alıdığınız şirketin size verdiği imkanlar dahilinde yüzlerlerce vhost ve IP adresini kullanabilirsiniz yada kendi vhost ve ip adresinizi yaratabilirsiniz. Vhost sizin ip adresiniz yerine gözüken adreslerdir. İşte işin eğlenceli kısmı burası yani siz kendiniz alemin.en.kral.chatcisi.benim.com gibi bir adresi yada seni.seviyorum.fadime.com gibi bir adresi kendinize vhost olarak seçebilirsiniz. Bu özellikler shell aldığınız şirketin size sunuduğu imkanlara bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bazı şirketler kendi oluşturdukları vhostların dışında vhost kullanılmasına izin vermezler, bazıları ise sadece size ait vhost(lar) oluştumanıza izin verirler.
BNC, sizin belirlediğiniz maximum kullanıcı sayısına ulaştığında başka bağlantılara izin vermez, sizin girdiğiniz vhostların dışında vhost kullanılmasını engeller, BNC üzerinden bağlantı sağlayan kullanıcının istediğinizde bağlantısını kesmenizi sağlar ve istediğiniz porttan bu hizmeti sunar.
BNC size kısmi bir koruma sağlar. Sizin gerçek IP adresiniz gözükmediği için D.O.S. saldırıları gibi saldırılardan korunmuş olursunuz. Ancak bu gizlenme sadece IRC sunucularında çalışır. BNC 'yi proxy sunularından ayıran en büyük özelliği ise budur.

En çok kullanılan bouncerlar BNC, psyBNC ve EzBounce 'dur. BNC diğer ikisine göre oldukça kısıtlı özelliklere sahiptir. psyBNC ve EzBounce daha çok işlevseldir. Ancak kullanım amacınıza göre en doğrusunu siz belirlemelisiniz. Sadece siz kullanacaksanız psyBNC gibi işlevsel bir bouncer kullanmak pek bir fayda sağlamaz. Aynı bouncer, beş ve üzeri kullanıcıya hizmet verecekse yada bir bouncer kurup diğer kullanıcılara açmayı düşünüyorsanız BNC pek size göre değil demektir.

BNC Kurulumu

Çoğu shell şirketleri siz hesabınızı açtırdığınızda BNC 'yi sizin yerinize kurarlar. Eğer sisteminizde BNC kurulu değilse seçebileceğiniz iki yol var. Birincisi ve en kolayı, eğer sisteminiz bncsetup veya bncinstall komutuyla BNC kurabiliryorsa bu yolla BNC kurmak. İkinci ve uzun yol ise sisteminiz bncsetup veya bncinstall komutlarını desteklemiyorsa hesabınıza kendiniz BNC kurulum dosyasını yollamak ve kurmak.
İlk Yol:
bncsetup yada bncinstall komutunu yazın. (shelliniz hangisi çalıştırıyorsa)
BNC kurulum ekranı karşınıza gelecektir ve bazı açıklamalar gösterilecektir. tab veya yön tuşlarını kullanarak "OK" butonuna basın.(Fareyi kullanmayın!!!)
BNC 'ye hangi porttan bağlanacağınızı seçin ve yazın.(Girebileceğiniz en düşük ve en yüksek port size bildirilecektir)tab veya yön tuşlarını kullanarak "OK" butonuna basın.
Aynı anda kaç tane kullanıcının BNC 'ye bağlantı sağlayabileceğini yazın ve "OK" butonuna basın.
Kullanıcıların BNC 'ye bağlandıklarında kullancakları şifreyi girin ve "OK" butonuna basın.
Admin(Supervisor) şifrenizi girin(bu şifre bir önceki ekranda girdiğiniz şifre ile aynı olmasın) ve "OK" butonuna basın.
Konfigürasyon dosyasında şifrelerin gizlenmiş(encrypted) olarak yazılıp yazılmayacağını seçin ve "OK" butonuna basın.
Hangi IP adresine sahip kullanıcıların BNC 'ye şifre girmeden bağlanabileceğini girin ve "OK" butonuna basın. Eğer bir IP girmezseniz her kullanıcı şifre girerek BNC 'ye bağlanmak zorunda olacaktır.
BNC 'nin kullanacağı standart vhostu girin ve "OK" butonuna basın.
BNC 'nin kullanımına izin vereceği vhostları girin ve "OK" butonuna basın.
BNC 'nin bağlantılar ve meydana gelen hatalar için log tutup tutmaycağını seçin ve "OK" butonuna basın.
Eğer log tutmak istiyorsanız log dosyasının adını girin. Log istemiyorsanız zaten bu ekran karşınıza gelmeyecek bir sonraki (11den 13e) ekrana geçmiş olacaksınız.
Bağlantı sağlayan kullanıcılara motd(günün mesajı) gösterilip gösterilmeyeceği seçin ve "OK" butonuna basın.
Eğer motd gösterilmesini istiyorsanız bu ekranda motd dosyasının nerde olduğunu belirtin ve "OK" butonuna basın. Motd gösterilmesin dediyseniz bu ekran karşınıza gelmeyecek ve bir sonraki ekrana (13den 15e)geçmiş olacaksınız.
BNC 'nin dinamik ident desteğinin olmasını istiyorsanız bu özelliği seçin ve "OK" butonuna basın.
Bu ayarların saklanacağı dosyanın adını yazın. Bu dosya sizin BNC konfigürasyon dosyanız olacaktır.
./bnc konfigürasyon-dosyası-adı.conf yazın. Daha sonra şu şekilde bir ekran karşınıza gelecektir:
Using conf file ./bnc.conf --Configuration:
Daemon port......:1234
Maxusers.........:1
Default conn port:6667
Pid File.........:./pid.bnc
Vhost Default....:-SYSTEM DEFAULT-
Process Id.......:12345
Exit ./bnc{7} :Sucessfully went into the background.
NOT:
Son satırda gözüken "Sucessfully went into the background." yazısı yoksa yada başka bir mesaj varsa BNC için seçtiğiniz portu değiştirmeniz gereklidir.
Kullanıcılar için seçtiğiniz şifre ile admin(supervisor) şifresi mutlaka farklı olmalıdır.
Her "OK" tuşuna bastığınızda karşınıza yeni bir ekran gelecektir ancak her shell hesabında ekrana gelen bilgiler aynı olmayabilir yada ekranların geliş sırası farklı olabilir.


İkinci Yol:
Son versiyon bnc kurulum dosyasını FTP ile shell hesabınıza gönderin sonra TELNET ile shell hesabınıza bağlanın.
gunzipyazın
tar -xvf yazın.
İşlem bitince cd yazın.
Daha sonra ./configure yazın. (Bu işlem uzun sürebilir)
İşlem bitince make yazın ve artık BNC sisteminize kuruldu.
Eğer shelliniz destekliyorsa bncsetup veya bncsetup yazarak BNC konfigürasyonuna başlayabilirsiniz.
Shelliniz bu komutları desteklemiyorsa BNC 'nin kurulmasıyla beraber gelen bnc.conf dosyasını pico bnc.conf yazarak açın.
Konfigürasyon dosyanızı düzenleyin (örnek konfigürasyon dosyasını "Dosyalar" bölümünde bulabilirsiniz.) ve kaydedin.
S:[şifre]Admin(supervisor) şifresi yazın.D:[port]:[max kullanıcı]:[şifre]BNC 'ye bağlantı sağlancak port: bağlanacak en fazla kullanıcı sayısı:kullanıcıların gireceği şifre.C:[port]IRC 'ye bağlanılırken kullanılıcak standart portu yazın.X:[standart vhost]BNC 'nin kullanacağı standart vhostu yazın.V:[alternatif vhost]BNC 'nin izin vereceği vhost listesini yazın.V:[alternatif vhost]Buraya istediğiniz kadar vhost girebilirsiniz.V:[alternatif vhost]Ancak her vhostun başına 'v:' yazmalısınız.P:bnc.pidBNC 'nin pid dosyasının adını yazın.W:1Dianmik identi aktiflerştirmek istiyorsanız 1 yazın.L:bnc.logBNC 'nin log tutmasını istiyorsanız log dosyasının adını yazın.A
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
*.eggdrop.comBNC 'nin şifre soramadan bağlantı sağlayacağı host adreslerini yazın.
Daha sonra ./bnc bnc.conf yazın. Aşağıdaki gibi mesajlar gelirse BNC 'niz çalıştırılmış demektir.
Using conf file ./bnc.conf --Configuration:
Daemon port......:1234
Maxusers.........:1
Default conn port:6667
Pid File.........:./pid.bnc
Vhost Default....:-SYSTEM DEFAULT-
Process Id.......:12345
Exit ./bnc{7} :Sucessfully went into the background.
NOT:
Son satırda gözüken "Sucessfully went into the background." yazısı yoksa yada başka bir mesaj varsa BNC için seçtiğiniz portu değiştirmeniz gereklidir.
Kullanıcılar için seçtiğiniz şifre ile admin(supervisor) şifresi mutlaka farklı olmalıdır.

BNC Kullanımı

BNC 'nin kullanımı çok basittir. Bilmeniz gereken iki şey var. Birincisi, BNC 'niz hangi porttan bağlantı sağlıyor; ikincisi ise kullanıcı şifresi ve admin(supervisor) şifresi ne? Bunları bildikten sonra BNC 'ye bağlantı sağlayabilirsiniz. Admin şifrenizi bilmeden de BNC 'ye bağlantı sağlayabilirsiniz ancak BNC 'yi daha sağlıklı yönetmek ve kullanmak için bu şifreye ihtiyaç duyabilirsiniz. İlk olarak /server benim.server.comort yazın. Burada benim.server.com yerine BNC konfigürasyon dosyasına yazdığınız vhostlardan birinin adresini ve BNC 'ye bağlantı yapılacak portu yazın.
Daha sonra /quote pass şifre yazın. Burada şifre olarak kullanıcıların bağlantı sağlayacağı şifreyi yazın. (admin şifresi değil)
BNC 'ye girdikten sonra /quote conn sunucu.adı.comort yazın. Burada sunucu.adı.com yerine bağlanacağınız IRC sunucusunun adını, port yerine ise sunucuya hangi porttan(standart 6667 dir) bağlanacağınızı yazın.
Eğer admin komutlarını kullanmak isterseniz /quote main admin_şifre yazın. Burada admin_şifre yerine admin(supervisor) şifrenizi yazın. IRC sunucusuna bağlanmak için admin şifrenizi girmeni gerekmez.
ÖRNEK:
/quote elite.ltnx.com:10255
/quote pass 23041920
/quote conn irc.dal.net:6667


BNC 'ye komut gönderirken her komutun başına /quote yazmalısınız. Örneğin /quote help gibi. Aşağıdaki komutlar BNC ile çalışmaktadır. Eski veya yeni versiyonlarda bu komutlar çalışmayabilir yada farklı görevi yerine getirebilir. BNC de Eggdrop gibi geliştirmeye açık olduğu için aynı versiyonda bazı komutlar eksik olabilir yada daha farklı komutlar eklenmiş olabilir.

BNC Komutları

Tüm kullanıcıların kullanabileceği komutlar

help Kullanabileceğiniz tüm komutları listeler ve komutlar hakkında açıklamaları yazar.

CONN [sunucu adresi] [port] [şifre] Belirtilen sunucuya belirtilen porttan bağlanmanızı sağlar. Eğer bir şifre yazarsanız sunucuya bu şifre kullanılarak bağlanılmaya çalışılacaktır. IRCOP 'lar bu özelliği kullanabilir.
KEEPALIVEIRC bağlantınız koptuğu zaman tekrar BNC 'ye dönmenizi sağlar. Bu özelliği "OFF" yaparsanız IRC bağlantınız koptuğunda BNC bağlantınızda kopar.
IDENT [yeni ident]Eğer shell hesabınız destekliyorsa kullandığınız identi değiştirmenizi sağlar.
VIP [yeni vhost] İzin verilen vhostlardan birini seçnemizi sağlar. Seçilen vhost üzerinden IRC 'ye bağlanılacaktır.
VDF Konfigürasyon dosyasında belirtilen standart vhosta geçer.
VN Shell şirketi tarafından belirlenen standart vhosta geçer.
MAIN [Supervisor şifresi] Sizi admin olarak tanıtır.

Sadece adminin kullanabileceği komutlar

BWHO BNC 'ye bağlı bulunan kullanıcıları bağlantı zamanlarına göre sıralar.
BKILL [FD] Belirtilen kullanıcının BNC bağlantısını kesmenizi sağlar.
DIE BNC 'yi kapatır.
BDIE Alternatif kapatma komutu.
ADDHOST [vhost adı] [ip adresi] Adı ve IP adresi belirtilen vhostu BNC listesine eklemenizi sağlar.
LISTHOST BNC 'nin izin verdiği vhostları listeler.


BNC ye bagLanip Sunucuya Sokma...

/server ip port pass
/addserver irc.mirctr.org 7000 nick$ifreniz.
Biraz beklersiniz. Girmezse
/bquit
/bquit
/bconnect
/delserver 1
/addserver irc.mirctr.org 7000 nick$ifreniz.
/bconnect

ipinizi dei$mek icin. ipinizin son numarasını 1 yukarı veya a$ağıya alabilirsiniz. 212.175.19.160 ipiniz dielim bunla sunucudan ban yediniz /bvhost 212.175.19.161 yapinca tekrar bağLanabilirsiniz..

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bnc, komutları, kurulumu, nedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
22.02.2014 Kalbim.Net Chanserv Levels Komutları ve Chanserv Akick Egitim Komutları Amelia Eğitim Dünyası 9 23 Şubat 2014 16:26
Bouncer(BNC) Nedir? , Ve Kurulumu ! Stealth Eggdrop, NeoStats, BNC 0 29 Eylül 2010 21:49
FTP Nedir ? Localde FTP Kurulumu Sunay Ağ, Network ve Networking 0 27 Nisan 2010 17:00
Nick Serv Komutları - IRC Komutları - mIRC armoking_yesil Unreal IRCd 0 09 Mart 2009 20:35