IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2014, 17:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Benim De Bir Fikrim Var İçin Başvurular Başladı




İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle, Üsküdar Üniversitesi tarafından 25 Nisan'da yapılacak "Davranış Bilimleri Fikir Festivali" kapsamında liselere yönelik "Benim de bir fikrim var" yarışmasının başvuruları başladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, bu yıl ilki düzenlenen festivalde gençlerden geleceğin teknolojilerini hedeflemeleri istenirken, yarışmanın teması "yapay zeka" olarak belirlendi.
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle, lise öğrencilerini bilime teşvik etmek ve onların fikirlerine sahip çıkmak için düzenlenen yarışmanın son başvuru tarihi 10 Nisan olarak açıklandı. Yarışmaya lise düzeyindeki 9-10-11 ile 12. sınıflar katılabilecek. Festival ve yarışmayla her öğrencinin yaratıcılık ve üretkenliği desteklenerek, bilim kültürü ve endüstrisine yön verecek üretici ve bilinçli takipçilerin, aktörlerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.
25 Nisan'da düzenlenecek Davranış Bilimleri Fikir Festivali'nde yarışmanın ödül töreni de gerçekleşecek. Festivalde Üsküdar Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin hazırladığı pek çok program da "geleceğin üniversitelisi" liselilerle buluşacak. Serbest kürsüler, paneller, etkinliklerle liseliler üniversite sınavından önce üniversite hayatını yaşayabilecek.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, festivalin, dünyada düzenlenen pek çok bilimsel festival gibi gelenekselleşeceğini belirtti.
Tarhan, festivalin eğlence ve bilim disiplinini birarada bulunduran, gençleri geleceğe hazırlayan bir yol olduğuna dikkati çekerek, "İlginç fikirlerin üretilmesi, yenilikçi projelerin ortaya çıkması, geleceğin Nobel adaylarının yetişmesi bu yaşlarda zihnimize atılan tohumlarla olmaktadır. Eski kültürler, unvanları önemserdi. Ancak gelişmiş kültürler yenilikçiliği ve girişimciliği de önemser. Geleceği yakalamak, kendinizi bilim festivali içinde bulmak istiyorsanız bu ziyafeti kaçırmamalısınız" dedi.
İstanbul'da eğitim gören liseli öğrencilerin katılabileceği "Benim de bir fikrim var" yarışmasında katılımcılar yapay zeka ile insanları destekleyen uygulamalar üretmek için yarışacak. Oyunlar, çeşitli robotik çalışmalar, görüntülerin yorumlanması, şekil tanıma, bilgi tabanlı sistemler gibi çeşitli projeler büyük ödül için yarışacak.

Kaynak: AA

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başladı, başvurular, benim, bîr, de, fikrim, var, ıçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ALS'ye Başvurular Başladı... ELa__ YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 19 Mart 2012 04:07
ÜDS'ye başvurular başladı N999 Ödev ve Tezler 0 07 Şubat 2012 08:23
bu hayvanı görmüşmüydün benim ne olduğu hakkında bi fikrim yok ? Berna IF Ekstra 5 08 Mart 2007 12:40