IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By SimHa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Temmuz 2014, 15:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Atanamayan öğretmenler için çözüm





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Demokrat Eğitimciler Sendikası İstanbul İl Başkanı Selçuk Tütak, en son yapılan istatistiksel araştırmalara göre 350-400 bin civarında atama bekleyen öğretmen olduğunu, bu sayının giderek arttığını söyleyerek çözüm önerilerinde bulundu.

Tütak, her yıl yapılan atamalar ve atama sayısının bu sıkıntılara çare olamadığını ve noksan kaldığınının vurgusunu yaptı. Çözüm yolları arayan hükümet sadece atama sayısını bir nebze olsun arttırmakla çözüm üretemez. Her sene yapılan atama sayısından kat kat fazla öğretmen adayı üniversitelerden mezun oluyor, diyerek çözüm yollarını şöyle sıraladı:

⦁ Emekliliği gelmiş yaklaşık 250 bin civarında öğretmen için özel bir formül uygulanmalı. Gerekli teşvikler verilerek emekli olmaları sağlanmalıdır.(örneğin emekli maaşlarına en az %20 zam yapılmalı ek gösterge 3600 olabilir, emekli ikramiyeleri tek seferliğine en az %50 arttırılmalıdır vs, vs)

⦁ MEB ve YÖK arasında ortak bir komisyon kurulmalı. İhtiyacın %10-15 fazlası kadar öğretmen yetiştirilmelidir. Üniversitelerin yapıları bu ihtiyaca göre düzenlenmelidir.

⦁ Üniversitelerin Fen Fakültelerinin kalitesi yükseltilmeli, Buradan mezun olanların devlet kapısında öğretmen olmak amacı dışında; üreten, araştıran vizyoner kişiliğe sahip bilim adamı olma kültürü verilmelidir. Bu mezunlara gerekli imkânlar ve destekler sağlanmalı, teknoloji ile donatılmış laboratuarlarda istihdam edilmeli.

⦁ Ortaokuldan itibaren meslekleştirme oranları kaliteli bir şekilde arttırılmalı. Akademik eğitim ve mesleki eğitim Avrupa standartlarına yükseltilerek dengelenmelidir. Meslek eğitimini tamamlayan öğrencilere iş imkânı oluşturulmalıdır.

⦁ Tüketime dayalı eğitim sistemi yerine, üretime dayalı eğitim sistemi oluşturulmalıdır.

⦁ Özel okul oranları %10’a yükseltilmeli. Çocuklarını özel okullara gönderen velilere devlet okuluna giden bir öğrencinin en az yıllık masrafı kadar yardımda bulunulmalıdır.Böylece özel okul sayısının artmasına paralel bir şekilde öğretmen istihdamı da artacaktır.

Tütak, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Emekli olunca öğretmenlerin maaşlarının yarıya düşürülmesi, öğretmenlerin emekli olmak istemelerinin önüne geçtiğini ve sadece yılda emeklilik oranının %1 olduğunu söyledi.

Acil olarak, emekli maaşlarında ve emeklilerin özlük haklarında yapılacak iyileştirmeler ile emekli olmaya teşvik edici politikalarla emekliliği hak eden 250 bin öğretmenin görevden ayrılmasıyla atama bekleyen öğretmenler için bir umut doğmuş olacak dedi.



Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
atanamayan, Çözüm, icin, öğretmenler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakan Dinçer atanacak öğretmenler için şartları açıkaldı PassioN Haber Arşivi 0 21 Ocak 2012 23:25
Öğretmenler tayin için sahte evlilik yapıyor Lucifer Haber Arşivi 0 08 Mayıs 2010 18:25
Öğretmenler günü için özel logo Jady Arama Motorları Haberleri 0 24 Kasım 2008 08:24