IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2016, 15:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Meslek liselerinin reform paketi Başbakanlıkta




64. Hükümet'in Eylem Planı'ndaki "mesleki eğitimde istihdam yaratıcı tedbirler alınır" maddesi doğrultusunda hazırlanan yasa taslağı, Başbakanlık'a gönderildi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla 64. Hükümet'in Eylem Planı'ndaki "mesleki eğitimde istihdam yaratıcı tedbirler alınır" maddesi doğrultusunda hazırlanan 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda Değişiklik Öngören Yasa Taslağı, incelenmek üzere Başbakanlık'a gönderildi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay'dan alınan bilgiye göre, Bakan Avcı'nın talimatıyla, sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu eğitilmiş iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla 2 aydır üzerinde çalışılan ve paydaşların görüşü alındıktan sonra hazırlanan 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda "reform" niteliğinde değişiklik öngören yasa taslağı, incelenmek üzere Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Dairesi'ne gönderildi.

Yasa değişikliğinin Başbakanlık'ın incelemesinin ardından Bakanlar Kurulu'nda görüşülmesi ve bir karar alınması halinde TBMM'de görüşülmesi planlanıyor.

"Mesleki eğitimde sessiz devrim" olarak tanımlanan yasa değişikliği, çırak, kalfa ve ustaların eğitimi ile okullarda ve işletmelerde yapılacak mesleki eğitime ilişkin esasları düzenleyen 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda pek çok değişiklik öngörüyor.

Buna göre, istihdam garantisi veren her özel sektör, özel meslek lisesi açıp, devletten teşvik alarak, kendi iş gücünü kendi yetiştirebilecek. Böylece açılacak özel okullarda öğrenim gören meslek lisesi öğrencileri, bir taraftan da fabrika ve atölyelerde sektörün teknik bilgilerini öğrenebilecek. Öğrenciler, mezuniyetlerinin ardından fabrikalarda istihdam edilebilecek.

Mesleki teknik Anadolu lisesi öğrencilerinin son sınıfta yaptıkları stajlara en az asgari ücretin yüzde 30'u kadar maaş zorunluluğu getiriliyor. Bu kapsamda, öğrencilerin stajlarındaki maaşlarının 3'te 2'si devlet, 3'te 1'i de özel sektör tarafından ödenecek.

Bu okullarda okuyan öğrencilerden, stajlarının ardından mesleki eğitim bilgi birikimlerini ölçmek amacıyla yapılacak sınavı geçenlere lise diploması verilecek.

Düzenlemede, çıraklık eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alınıyor. Çıraklık eğitimi alan öğrencilerin istemeleri halinde üniversiteye gitme yolları da açılmış oldu. Bu öğrencilere 4 yılın sonunda, ustalık ve iş yeri açma belgesi de verilecek.

TrtHaber

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
64. hükümet eylem planı, meslek liseleri, milli eğitim bakanlığı, nabi avcı, osman nuri gülay, tbmm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ankara 100. YIL ANADOLU KIZ MESLEK VE KIZ MESLEK LİSESİ Adresi Nedir? Telefonu Nedir? Desmont İç Anadolu Bölgesi 0 22 Ocak 2015 21:30
Sağlık meslek liselerinin adı değişiyor Lucifer Haber Arşivi 0 15 Nisan 2010 15:39