IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Haziran 2020, 18:36   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başkent Üniversitesi Master Programına Öğrenci Kabulü Nasıldır?






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başkent Üniversitesi Master Programına Öğrenci Kabulü Nasıldır?

(1) Yüksek lisans ve doktora/sanatta yeterlik programlarına öğrenci kabulü, mülakat ve genel başarı değerlendirmesi sonuçlarına göre yapılır.

(2) Mülakat jürisi, ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığınca önerilen ve ilgili EYK kararıyla görevlendirilen en az üç asıl, iki yedek öğretim üyesinden oluşur.

(3) Tezli yüksek lisans programlarına başvuran ve mülakat değerlendirmesine alınan adayların başarı durumu genel başarı notu ile belirlenir. Genel başarı notu, ALES puanının %50'si, lisans genel not ortalamasının %20'si ve mülakat değerlendirmesinde alınannotun %30'u alınarak hesaplanır. Tezsiz yüksek lisans programları ile güzel sanatlar fakültesi ve konservatuvarda yürütülen yüksek lisans programlarına başvuran adayların genel başarı notları, lisans genel not ortalamasının %40’ı ve mülakat değerlendirmesinde alınan notun %60’ı alınarak hesaplanır.

(4) Doktora programına öğrenci kabulünde adayların genel başarı notu ALES puanının ya da TUS, DUS, Eczacılıkta Uzmanlık veya Veteriner Hekimlikte Uzmanlık temel puanının %50'si; yüksek lisans mezunları için yüks ek lisans genel not ortalamasının; tıp, diş hekimliği, veteriner, eczacılık fakülteleri ile hazırlık sınıfları hariç en az on yarıyıl süreli lisans diplomasına veya Sağlık Bakanlığınca düzenlenen esaslara göre bir laboratuvar dalında kazanılan uzmanlık yetkisine sahip olanlar ile lisans derecesine dayalı doktora programına başvuran adaylar için lisans genel not ortalamasının %20'si ve mülakat değerlendirmesinde alınan notun %30'u alınarak hesaplanır.

(5) Sanatta yeterlik programına başvuran adayların genelbaşarı notları yüksek lisans mezunları için yüksek lisans genel not ortalamasının, lisans derecesine dayalı sanatta yeterlik programına başvuranlar için lisans genel not ortalamasının %40’ı ve mülakat değerlendirmesinde alınan notun %60’ı alınarak hesaplanır. Sanatta yeterlik programına başvuran adaylara, ilgili anasanat dalı başkanlığının gerekli görmesi durumunda, özel yetenek sınavı/portfolyö incelemesi de yapılabilir ve bu sınav ya da inceleme sonuçları, mülakat notu çerçevesinde değerlendirmeye alınır.

(6) Mülakata girmeyen veya mülakat değerlendirme notu 100 üzerinden 60’ın altında bulunan adaylar için genel başarı notu hesaplanmaz ve aday başarısız sayılır.

(7) Adayların başvurdukları program içindeki sıralamaları, mülakat jürisi tarafından genel başarı notuna göre yapılır. Mülakat jürisi adayın başvurduğu programın özelliklerini de göz önünde bulundurarak, sıralaması yapılan adaylardan hangilerinin başarılı sayılacaklarına karar verir ve bu kararını bir tutanakla anabilim/anasanat dalı başkanlığına bildirir. Söz konusu öğrencilerin başvurdukları programlara kesin kabulü, ilgili EYK kararı ile olur.

(8) 14 üncü maddeye göre önce bilimsel hazırlık programına alınmaları koşuluyla lisansüstü programlara kabul edilmeleri uygun bulunan adaylar, mülakat jürilerince hazırlanacak tutanaklarda belirtilir ve bunların öğrencilik durumları, aynı maddeye göre yapılacak işlemlerden sonra kesinlik kazanır.

(9) 4 üncü maddeye göre yabancı dil seviyesi aranmasına karar verilmiş olan yüksek lisans programlarına başvuran adayların, programlara kabul edilmeleri için, anadilleri dışında YÖK tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavları ile ÖSYM tarafından bunlara eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından, 55 puandan az olmamak koşuluyla, ilgili EK kararı ile belirlenecek puan muadili bir puan almış olmaları gerekir.

(10) Dokuzuncu fıkrada belirtilen sınavlardan birinden gerekli puana sahip olmayan adaylar, Rektörlükçe görevlendirilecek birim tarafından yapılacak yabancı dil yeterlik sınavına alınırlar. Yeterlik sınavı sonuçlarını gösteren puan listeleri, sınavı yapan birim tarafından ilgili enstitülere gönderilir. Enstitüler, enstitü kurullarınca belirlenmiş olan minimum puanları göz önünde bulundurarak, yabancı dil yeterlik sınavında başarılı yada başarısız olan adayları ilan eder.

(11) Bilim alanı yabancı dil olan adaylar, yabancı dil sınavlarına, başka bir yabancı dilden girerler.

(12) Bir yüksek lisans programına başvurup mülakatta başarılı bulunan, ancak yabancı dil yeterlik sınavında başarı sız olan adaylardan isteyenlerin, başvurdukları programda 4 üncü maddeye göre belirlenen yabancı dilin İngilizce olması koşuluyla, Başkent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulunca açılacak İngilizce hazırlık programına öğrenci olarak kayıt yaptırmaları sağlanır. Bu programı başarı ile tamamlayan adaylar, kabul edildikleri lisansüstü programa devam ederler. İngilizce hazırlık dönemindeki öğrenciler, bu program dışında başka ders alamaz.

(13) Yabancı uyruklu adayların, yukarıda belirtilen koşulların yanı sıra, Üniversitece belirlenen diğer koşulları da sağlamaları gerekir.

(14) Üniversiteye kayıt hakkı kazanan adaylar, akademik takvimde belirlenen süreler içinde kayıtlarını yaptırırlar. Kayıt için gereken belgeler Üniversite tarafından ilan edilir. Başvuru ve kayıt için istenen belgelerin aslı veya aslı görülerek enstitü tarafından onaylanan örneği kabul edilir. Askerlik durumu ve adli sicil kaydına ilişkin olarak adayın beyanına dayanılarak işlem yapılır. Kesin kayıt hakkı kazanan adaylardan, başvuru sırasında teslim ettikleri belgeler tekrar istenmez.

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başkent üniversitesi ile ilgili


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başkent Üniversitesi Doktora Programına Başvuru Koşulları Nedir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 01 Haziran 2020 18:36
Başkent Üniversitesi'nde Öğrenci Sayısı (Kontenjan) Nasıl Olur? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 01 Haziran 2020 18:36
Başkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Nedir, Ne Değildir, Nasıldır? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 01 Haziran 2020 18:23
Uzaktan Eğitim Programında Öğrenci Kabulü Nasıl Olur? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 19 Nisan 2020 18:13