IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Şubat 2021, 18:13   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başkent Üniversitesinde Yüksek Lisans Programı Tez Danışmanı Nedir?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Başkent Üniversitesinde Yüksek Lisans Programı Tez Danışmanı Nedir?

Tez Danışmanı Alımı: (1) Tezli yüksek lisans programında, enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığı her öğrenci için Üniversitesinin kadrosunda bulunan bir tez danışmanını en geç birinci yarıyılın sonuna kadar Enstitüye önerir. Tez danışmanı, ilgili EYK onayı ile kesinleşir. Tez danışmanı, öğretim üyeleri arasından atanır. Üniversitede ilgili alanda öğretim üyesi bulunmaması halinde, ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ile ilgili EYK tarafından başka bir yükseköğretim kurumundan öğretim üyesi danışman olarak atanabilir. Tez çalışmasının niteliğinin birden fazla tez danışmanı gerektirdiği durumlarda atanacak ikinci tez danışmanı, Üniversite kadrosu dışından en az doktora derecesine sahip kişilerden olabilir. Yüksek lisans danışmanlarının en az iki yarıyıl bir lisans programında ders vermiş olmaları gerekir.

(2) Tezsiz yüksek lisans programında enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığı her öğrenci için ders seçiminde ve dönem projesinin yürütülmesinde danışmanlık yapacak bir öğretim üyesi veya doktora derecesine sahip bir öğretim görevlisini en geç birinci yarıyılın sonuna kadar belirler ve enstitüye bildirir.

(3) Doktora programında anabilim/anasanat dalı başkanlığı her öğrenci için Üniversite kadrosunda bulunan bir tez danışmanını, en geç ikinci yarıyılın sonuna kadar ilgili enstitüye önerir. Tez danışmanı ilgili EYK kararıyla kesinleşir. Tez danışmanı, öğretim üyeleri arasından seçilir. Üniversitede ilgili alanda öğretim üyesi bulunmaması halinde, ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ile ilgili EYKtarafından başka bir yükseköğretim kurumundan öğretim üyesi danışman olarak atanabilir. Doktora programlarında öğretim üyelerinin tez yönetebilmesi için başarıyla tamamlanmış en az bir yüksek lisans tezi yönetmiş olması gerekir. Tez çalışmasının niteliğinin birden fazla tez danışmanı gerektirdiği durumlarda atanacak ikinci tez danışmanı, Üniversite kadrosu dışından en az doktora derecesine sahip kişilerden olabilir. Doktora danışmanlarının; en az dört yarıyıl bir lisans veya iki yarıyıl tezli yüksek lisansprogramında ders vermiş olmaları gerekir.

(4) Sanatta yeterlik programlarında, anabilim/anasanat dalı başkanlığı, her öğrenci için danışmanlık yapacak, Üniversite kadrosunda bulunan, ders ve uygulama seçimi ile tez, sergi, proje, resital, konser, temsil gibi çalışmaların yürütülmesi için bir danışman ile danışman ve öğrencinin birlikte belirleyeceği tez, sergi, proje, resital, konser, temsil gibi çalışmaların konusunu ve başlığını enstitüye önerir, bu öneri ilgili EYK kararı ile kesinleşir. Danışman, öğretim üyeleri ile doktora/sanatta yeterlik derecesine sahip öğretim görevlileri arasından seçilir. Üniversitede ilgili alanda öğretim elemanı bulunmaması halinde, ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ile ilgili EYK tarafından başka bir yükseköğretim kurumundan danışman atanabilir. Danışmanın, en geç ikinci yarıyılın sonuna kadar atanması zorunludur. Sanatta yeterlik çalışmasının niteliğinin birden fazla tez danışmanı gerektirdiği durumlarda ikinci tez danışmanı atanabilir. Sanatta yeterlik programlarında tez, sergi, proje, resital, konser, temsil gibi çalışmalar yönetilebilmesi için, başarıyla tamamlanmış en az bir yüksek lisans tezi yönetmiş olmak gerekir. İkinci tez danışmanı Üniversite kadrosu dışından doktora/sanatta yeterlik derecesine sahipkişilerden de olabilir.

(5) Danışman atanıncaya kadar, bu görev ilgili anabilim/anasanat dalı başkanı tarafından yürütülür.

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ


__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başkent Üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başkent Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Koşulları Nedir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 19 Şubat 2021 15:36
Başkent Üniversitesi'nde Tezli Yüksek Lisans Tez Jürisi Nedir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 01 Haziran 2020 21:39
Başkent Üniversitesi'nde Yüksek Lisans Programı Ders Kayıt İşlemi Nasıldır? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 01 Haziran 2020 21:23
Başkent Üniversitesi Yüksek Lisans Programı Tez Danışmanı Nedir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 01 Haziran 2020 21:23
Başkent Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Koşulları Nedir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 01 Haziran 2020 18:36