IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Şubat 2021, 18:59   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başkent Üniversitesi Öğrencisi Eğitim Öğretim Yılı Ücretleri Nedir?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başkent Üniversitesi Öğrencisi Eğitim Öğretim Yılı Ücretleri Nedir?


MADDE-1
Başkent Üniversitesi Öğrenim Ücreti ve Öğrenim Ücreti Bursu: Öğrenim ücreti her akademik yıl için Mütevelli Heyetince belirlenen ücret olup,Bir yarıyılı kapsayan ders ve derslerin (işbaşında eğitim, blok uygulama, klinik staj vb.) dışında, her yarıyıl başında mezuniyetine toplamda:

a) Tek dersi kalan öğrenciden yarıyıl ücretinin %25’i, b) İki dersi kalan öğrenciden yarıyıl ücretinin %50’si, c) Mezuniyetine tek veya iki dersi kalmış olup ilgili yarıyılda hiç ders alamayan öğrenciden ders alamadığı yarıyıl için öğretim ücretinin %25’i, d) Bir yarıyılı kapsayan ders ve derslerin akademik yarıyıl veya yaz öğretiminde alınması halinde yarıyıl ücretinin tamamı, alınır.

(2) Öğretim Ücreti Bursu, sadece ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzlarında “Burslu” öğrenci alınacağı belirtilen programlara yerleştirilen öğrencileri kapsar. Öğretim Ücreti Bursu karşılıksız olup, öğretim ücretinin tamamının veya bir kısmının alınmaması şeklinde sağlanan ve öğrenciye herhangi bir mali yük getirmeyen burstur. Öğretim Ücreti Bursu, Zorunlu İngilizce Hazırlık Programında geçirilecek süreyi de kapsar.

a) 2017 yılından önce kayıt yaptıran öğrenciler için; burslar, Yabancı Diller Yüksek Okulu Hazırlık Programı ile ön lisans ve lisans programlarında öğrencinin kaydının askıya alınmaması, iki defa disiplin cezası almaması, Hazırlık sınıfında üç yarıyıl üst üste başarısız olmaması, bulunduğu öğretim programında üç yarıyıl üst üste Genel Not Ortalamasının 2,00’ın altına düşmemesi, Tıp ve Diş Hekimliğinde üst üste 2 yıl dönem/staj 2 tekrarına kalmaması koşuluyla devam eder. Bursu kesilen öğrenci başarılı olsa dahi tekrar burs alamaz.

b) 2017 ve takip eden yıllarda ÖSYS girişli öğrenciler için; ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzlarında “Burslu” öğrenci alınacağı belirtilen programlara kayıt yaptıran öğrencilerin bursları, Zorunlu Hazırlık sınıfında bir yıl, kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın kılavuzda belirtilen programın normal eğitim öğretim süresi kadar devam edecektir. Öğrencinin Yabancı Diller Yüksek Okulu Zorunlu Hazırlık sınıfını tekrarı durumunda; tekrar edilen yıl, öğrenci kayıt yaptırdığı yıl için mütevelli heyet tarafından belirlenen hazırlık sınıfı eğitim ücretini ödemek zorundadır. Askıda geçirilen süreler normal eğitim öğretim süresine dahil edilecektir. Normal eğitim süresinde mezuniyet hakkını kazanamayan öğrenci eğitimininuzadığı sürede kayıt yaptırdığı yıl için mütevelli heyet tarafından bölümü için belirlenen eğitim ücretini ödemek zorundadır.

DİPNOT: ÖSYS Burslu olarak Zorunlu Hazırlık sınıfı bulunmayan Programlara kayıt yaptıran öğrencilerin isteğe bağlı İngilizce Hazırlık eğitimi almaları durumunda bursları geçerli değildir. Bu öğrencilerden mütevelli heyet tarafından ilgili akademik yıl için belirlenen hazırlık sınıfı eğitim ücreti alınır.

Yatay geçiş ve Üniversite içi geçiş ile kayıt yaptıran öğrencilerden 2017 ve sonraki yıllarda ÖSYS Sınavına girmiş olanlar için Madde 5/b uygulanacaktır.

Ön Lisans ve Lisans programları için normal eğitim öğretim süreleri Madde 19’da belirtilmiş olup bu süreler içinde mezun olamayan öğrencilerin bursları kesilir.

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ


__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başkent Üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başkent Üniversitesi 2020-21 Eğitim Öğretim Yılı Burs Ücreti Nedir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 20 Şubat 2021 18:45
Başkent Üniversitesi 2019-20 Eğitim Öğretim Yılı Başvuru Ücretleri Nedir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 03 Haziran 2020 03:26
Başkent Üniversitesi Öğrencisi Eğitim Öğretim Yılı Ücretleri Nedir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 02 Haziran 2020 21:39
Başkent Üniversitesi 2019-20 Eğitim Öğretim Yılı Burs Ücreti Nedir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 02 Haziran 2020 21:39
Başkent Üniversitesi'nde Eğitim Öğretim Programı Süresi Nedir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 01 Haziran 2020 21:45