IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Şubat 2021, 21:36   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başkent Üniversitesi Erasmus+ Programı Öğrenci Kabülü Sonrası Nasıl Olur?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başkent Üniversitesi Erasmus+ Programı Öğrenci Kabülü Sonrası Nasıl Olur?

- Uluslararasıİlişkiler Koordinatörlüğü (UİK) tarafındanTercih Formlarını teslim eden öğrencilerin gideceği üniversiteye bilgileri bildirilir. Bu bildirim neticesinde, başvuru koşullarının ve evraklarının neler olduğuna dair karşı üniversiteden size bilgi e-postası gelir. Karşı üniversiteden gelen bilgilendirme ile işlemlerinize başlamanız gerekmektedir. Bilgilendirme gelmemesi halinde;karşı kurumun web sayfasında Erasmus öğrenci başvurularına ilişkin bilgiler yer alıyorsa işlemlerinize başlayınız. Bilgilere web sayfasından ulaşamıyorsanız karşı kurumun uluslararası ofisi ile e-posta aracılığıyla irtibata geçiniz. Gideceğiniz üniversitenin sayfasından elde edebileceğiniz ya da karşı kurum tarafından size gönderilecek olan başvuru işlemlerini takip etmek ve gerekli formları doldurarak zamanında göndermeköğrencinin sorumluluğundadır. (Karşı üniversitenin başvuru tarihlerine dikkat edilmelidir.)

- Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyiniz. ECTS Bilgi Paketlerini (ders kataloğu) okuyunuz. Akademik takvim, dersler, konaklama olanakları, son başvuru tarihleri, istenen belgeler, dil yeterlilikleri vs. hakkında bilgi edininiz. Gideceğiniz üniversitenin belli bir dil yeterlilik belgesi/seviyesi isteyip istemediği konusunda internet sitelerinden bilgi edininiz.

- Gideceğiniz üniversitenin belirlediği son başvuru tarihine kadar istenilen evrakları hazırlayarak gideceğiniz üniversiteye göndermelisiniz. Bu evraklar Başvuru Formu (Student Application Form), varsa konaklama başvuru formu (Accommodation Application Form) veya Öğrenim Anlaşması(Learning Agreement: ders seçiminizi yaptığınız anlaşma) ve İngilizce transkript belgeleridir. Bazen dil yeterlilik belgesi, sigorta vs. gibi ek belgeler istenebilmektedir. Bazı başvuru evraklarının imza süreci uzun sürdüğünden, evraklarınızı son başvurutarihinden önce hazırlamanız gerektiğini unutmayınız. Başvuru evraklarını doldurduktan sonra, Kurumsal Koordinatör (Institutional Coordinator) için açılan imzaları Kurumsal Koordinatörümüz İrem Aşçılı’yaimzalatabilmek için belgenizi UİK’ya teslim ediniz.Bölüm Koordinatörünüz (Departmental Coordinator) adına açılan imzalar bizzat sizin tarafınızdan imzalatılmalıdır. Tüm başvuru evraklarını hazırladıktan sonra karşı 2kurumun isteğine bağlı olarak e-posta veya posta ile evraklarınızı gönderiniz. Postanın 1-2hafta içerisinde yurtdışındaki ilgili kuruma ulaştığını unutmayınız.

- Öğrenim anlaşması başvuru esnasında istenebileceği gibi sonrasında da istenebilmektedir. Öğrenim Anlaşması(Learning Agreement) Formunu UİK veya karşı kurumunUluslararası Ofisi internetsitesinden edinebilirsiniz. Öğrenim anlaşmasını 3 nüshaolarak (sizde kalmak, UİK’yave karşı kuruma verilmek üzere) doldurunuz. Bu formuErasmus bölüm koordinatörünüz ile birlikte doldurmalısınız. Burada en önemli iş ders seçimi olacaktır. Formu önce sizin,sonra bölüm koordinatörünüzünimzalaması gerekmektedir. Ardından kurum koordinatörümüze imzalatılması için her 3 nüshayı da UİK’ya bırakmanızgerekmektedir. Anlaşmalar kurum koordinatörümüz tarafından imzalandıktan sonra belgenizi gelip Koordinatörlüğümüzden alınız ve imzaların karşı kurumca da tamamlanması için her 3 nüshayı da posta ile gideceğiniz üniversiteye gönderiniz. Postalarken bir nüshanın UİK ofis adresimize (Adres: Uluslararası İlişkiler ve Değişim Programları Koordinatörlüğü: Başkent Üniversitesi, Bağlıca Kampusu, Eskişehir Yolu 20.km 06810 Bağlıca Ankara/TÜRKİYE) gönderilmesi gerektiğine dair bir notu da postanıza ekleyiniz. Öğrenim Anlaşmanızınkarşı kurumdan onaylanıp, birimimize ulaştırılmadığı sürecehibenizin yatırılmayacağını unutmayınız!

- Erasmus+ programı tarafından 2014-2015 Akademik Yılı bahardönemibaşlangıcından itibaren zorunlu tutulan,dile destek amaçlı geliştirilen İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolcave Hollandaca dillerini kapsayan Çevrimiçi Dil Desteği (Organizational Language Support -OLS)1 Ocak 2015 tarihinden itibaren uygulamaya girmiştir. Bu uygulama ile hareketlilik yapacak öğrencilerin, hareketlilik dönemi öncesinde ve sonrasında dil yetkinliği için çevrimiçi bir değerlendirmeye katılması mecburi tutulmuştur. Dolayısıyla ilk çevrim içi dil sınavına girmeyen öğrenciler ile Hibe Sözleşmesi yapılmayacaktır.Ayrıca isteyenöğrencileryurtdışındaki hareketlilik dönemine hazırlanmak için yukarıda belirtilen dillerden biri için çevrimiçi dil kursu talep edebilecektir. Kurs sonrasında / kurs talep etmeyen öğrenciler için ise hareketlilik dönemi sonrasında,ikinci çevrimiçi değerlendirmeye girmeyen öğrencilerin mali desteğinin son taksiti ödenmeyecektir.Bu sınavlarda düşük not almanız sizin hareketliliğinizi etkilemeyecektir. Erasmus+ programı tarafından yapılan bu uygulamanın amacı hareketlilik süresince öğrencilerin dil gelişimini belirli bir format içerisinde takip etmektir.OLS sınavının ikincisini yapmayan öğrencilerin %5 hibesi kesilir.

- Bölüm Koordinatörünüz ile birlikte Öğrenim Anlaşmanızındoldurulması esnasında Akademik Tanınma Formunuzu (Recognition Sheet) doldurmalısınız. Bu form sizin karşı üniversiteden aldığınız derslerin Üniversitemizde hangi derslerin yerine sayılacağına ilişkin formdur. Bu form doldurulduktan sonra siz ve Bölüm Koordinatörünüz imzalamalıdır. Daha sonra Kurum Koordinatöründen de imza alınabilmesi içinbuformu UİK’ya teslim etmelisiniz.

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başkent Üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başkent Üniversitesi Bilimsel Hazırlık Programı Öğrenci Kabülü Nasıldır? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 19 Şubat 2021 15:36
Başkent Üniversitesi Öğrenci Adayı İçin Erasmus+ Programı Nedir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 03 Haziran 2020 18:39
Başkent Üniversitesi Erasmus+ Öğrenci Kabülü Sonrası Ne Olur? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 03 Haziran 2020 03:33
Başkent Üniversitesi'nde Öğrenci Değişim Programı Nasıl Olur? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 02 Haziran 2020 03:24
Başkent Üniversitesi Bilimsel Hazırlık Programı Öğrenci Kabülü Nasıldır? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 01 Haziran 2020 18:36