IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 19 Aralık 2025, 18:19   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hafta sonu 3 sınav düzenlenecek




Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Adalet Bakanlığı Sınavları, Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2025/12 İngilizce) ve Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS 2. Dönem) hafta sonu yapılacak.

ÖSYM'nin açıklamasına göre, Adalet Bakanlığı Sınavları 8 il ve 10 sınav merkezinde 4 oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Ortak Alan Bilgisi Testi'nin uygulanacağı 1. oturum, yarın saat 10.15'te başlayacak.

Adayların, sınavın ilk oturumu için sınav binalarına alınma işlemleri saat 10.00'da tamamlanacak. 65 sorunun yer alacağı sınav, 80 dakika sürecek ve saat 11.35'te sona erecek. Ek süre kullanması uygun görülen adaylar, 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecek.

Adli Yargı Testi'nin uygulanacağı 2. oturum yarın saat 14.45'te başlayacak. Adayların, sınavın bu oturumu için sınav binalarına alınma işlemleri saat 14.30'da tamamlanacak. 35 sorunun yer alacağı sınav, 50 dakika sürecek ve 15.35'te sona erecek.

Adli Yargı-Avukat Testi'nin uygulanacağı 3. oturum, 21 Aralık Pazar saat 10.15'te başlayacak. Adayların, sınavın bu oturumu için sınav binalarına alınma işlemleri saat 10.00'da tamamlanacak. 35 sorunun yer alacağı sınav, 50 dakika sürecek ve 11.05'te son bulacak.

İdari Yargı Testi'nin uygulanacağı 4. oturum, 21 Aralık saat 14.45'te başlayacak. Adayların, sınavın bu oturumu için sınav binalarına alınma işlemleri saat 14.30'da tamamlanacak.

Sınavda adaylara 35 soru yöneltilecek ve 50 dakika süre verilecek. Sınav, 15.35'te sona erecek. Ek süre kullanması uygun görülen adaylara, 2, 3 ve 4. oturumlarda 20 dakika ilave süre verilecek.

Adalet Bakanlığı Sınavları'nın sonuçları 21 Ocak'ta açıklanacak.

YDUS 2. Dönem ve e-YDS 2025/12 İngilizce
e-YDS 2025/12, Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir'de elektronik sınav binalarında İngilizce olarak yapılacak.

Yarın saat 13.45'te başlayacak sınavda adaylar, saat 13.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. 80 sorunun yer alacağı sınav, 180 dakika sürecek ve saat 16.45'te sona erecek. Ek süre kullanması uygun görülen adaylar, 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecek.

YDUS 2. Dönem ise 21 Aralık'ta Ankara'da yapılacak. Saat 10.15'te başlayacak sınavda adaylar, 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Sınavda çoktan seçmeli soruların yer aldığı alanlarda 60 soru bulunacak ve cevaplama süresi 80 dakika olacak. Sınav, 11.35'te sona erecek.

Yazılı sınavın (açık uçlu sorularla yapılacak sınav) yapılacağı alanlarda 60 dakika cevaplama süresi verilecek. Ek süre kullanması uygun görülen adaylar, 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecek.

e-YDS sonuçları 20 Aralık'ta, YDUS 2. Dönem sonuçları ise 29 Ocak'ta açıklanacak.

Nüfus cüzdanı bulunmayan veya nüfus cüzdanında kimlik numarası ve fotoğraf olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık bulundurulacak.

kaynak : trthaber

__________________
|
Umrumdışı...
 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
YKS-2024 Özel: Başkent Üniversitesinde Ara Sınav ve Yarıyıl Sonu Sınavı Nedir? Ne Değildir? Kalemzede YKS ve LGS`ye Hazırlık 0 26 Haziran 2024 18:39
Hafta sonu yağmur var mı? Bu hafta sonu yağmur yağacak mı? 28-28 Ocak hava yağmurlu mu? 28-29 Ocak hafta sonu hava durum CORDON BLEU Güncel ve Son Dakika Haberler 1 26 Ocak 2023 17:31
Ara/Yarıyıl Sonu Sınav Programı Kalemzede Sözlük 0 10 Ekim 2021 21:24
MEB hafta sonu 4 sınav yapacak NarÇiçeği Sınavlar ve Hazırlık 0 18 Mart 2016 19:10

×