IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
4Beğeni(ler)
  • 2 Post By Tanem
  • 1 Post By Dwight
  • 1 Post By Tanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2022, 22:59   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Doğasever Çocuklar Yetiştirmek İçin Yöntemler




Doğasever Çocuklar Yetiştirmek İçin Yöntemler

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Teknolojiye ve büyük şehirlere hapsolmuş hayatlarımızda, çocuklarımızın doğayı daha çok tanıması ve birer doğasever olarak yetişmesi zor gibi görünse de bu durum bizim çabalarımızla mümkündür. Kendi çocukluğumuzda doğa ile kurduğumuz yakın ilişkiyi çocuklarımıza da yaşatmak, onları doğaya duyarlı birer birey olarak yetiştirmek, çocuklara birçok fayda sağlayacaktır. Doğanın bir parçası olmayı deneyimleyen çocukların hem duyguları hem de hayal güçleri harekete geçer. Çocuklar, tüm hayatlarına olumlu etkide bulunacak paha biçilemez anılar biriktirirler. Doğasever bir çocuk yetiştirmek günümüzde zor görünse de, uygulayıp fayda göreceğiniz yöntemleri sizler için bir araya getirdik.



Yürüyüşe Çıkın

Günümüzde internet üzerinden birçok günübirlik yürüyüş ve gezi fırsatı bulmanız mümkün. Bu gezilerin yanı sıra, iyi bildiğiniz bölgelerde, rehber desteği olmadan da aile boyu doğa yürüyüşleri planlamanız mümkün. İster şehrin göbeğindeki bir parkta, ister dağlarda yürüyüşe çıkın, çocuğunuzu doğaya dikkat etmesi için yönlendirdiğinizden emin olun yeter.



Hatırlalar Üretin

Çocuğunuzla her sene aynı yerde doğa yürüyüşü yapmaya çalışın. Çocuğunuzun çevreyi tanımasını, belli başlı yerleri hatıralarıyla hatırlamasını sağlayın. Sadece doğa yürüyüşleri esnasında değil, gittiğiniz parkta ve bahçede de çocuğunuzun duygusal bağlar kurmasını sağlayacak anılar yaratmaya çalışın. Doğa ile bağlarını bu şekilde güçlendirin.



Yalnız Bırakın

Piknik, yürüyüş, aile büyüklerini ziyaret gibi doğa ile iç içe zaman geçireceğiniz durumlarda çocuğunuzu biraz yalnız başına bırakın. Gözünüzü üstünden ayırmayın ama kendi başına yaprakları, toprağı, hayvanları keşfetmesine izin verin. Doğa ile bağ kurarken dikkatini dağıtmayın.



Gökyüzüne Bakın

Evden çıkamıyor ya da hayalinizdeki doğa parçası ile buluşamıyorsanız yapabileceğiniz şeylerden biri de gökyüzüne bakmaktır. Parkta ya da balkonda gökyüzüne bakın. Gündüz saatlerinde bulutları, gece saatlerinde yıldızları seyre dalın. Mevsimler geçtikçe güneşin nasıl farklı bir açıyla geldiğini, günlerin nasıl uzayıp kısaldığını çocuğunuzla birlikte keşfedin.



Küçük Alanlardan Faydalanın

Parklardaki küçük su birikintileri, kum havuzları, toprak parçaları bile doğa ile bağlantı kurmak için yeterlidir. Çocuğunuzla birlikte kum havuzundaki kum tanelerini inceleyin. Plajlar ve çöller üstüne konuşun. Topraktaki solucanları, taş parçalarını gözlemleyerek doğadaki her bir canlının ve nesnenin gerekliliği üstüne fikir yürütün. Rüzgarları dinleyin ve nereden estiğini anlamaya çalışın.



Büyük Olayları Gözlemleyin

Ay ve güneş tutulmaları, sağanak yağmurlar, dolu ve kar yağışı gibi doğa olaylarının yanı sıra, her gün gerçekleşen gün batımı ve gün doğumunu çocuğunuzla birlikte gözlemleyin. Ona bu konudaki fikirlerini sorun. Gün batımı olmasaydı neler olurdu? Güneş ne işe yarar gibi sorularla hayal gücünüzü birlikte çalıştırın.



Kuş Gözlemi Yapın

Doğaseverlerin en sık katıldığı aktivitelerden biri kuş gözlemidir. Rengarenk tüyleri, farklı sesleri ile kuşlar çocukların doğaya ilgisini çekmede oldukça başarılıdır. Türkiye için özel basılmış kuş rehberlerinden bir tane edinin. Daha sonra çocuğunuz ve kendiniz için birer dürbün alarak, parklarda, bahçelerde, tatil yörelerinde kuşları gözlemleyin. Hangi kuşu nerede gördüğünüze dair bir harita yapın.



Geri Dönüşüm

Doğayı seven çocuğunuzun doğaya faydalı ve çevre koruma konusunda farkındalık sahibi olmasını istiyorsanız ona geri dönüşüm yapmayı öğretin. Evde çöpleri ayrıştırırken birlikte çalışın. Geri dönüşüm kutularına birlikte gidin.



İsraftan Kaçının

Anne baba olarak, doğal kaynaklara zarar veren israflardan ve aşırı harcamalardan kaçınarak rol model olun. Çocuğunuza suyun ve elektriğin neden düşünceli bir şekilde harcanması gerektiğini, ihtiyaç dışında alınan her nesnenin doğaya nasıl zarar vereceğini anlatın.



Okuyun, İzleyin

Evinizde çocuklara doğa bilinci kazandırmaya yönelik dergi ve kitaplara yer açın. Doğa koruma ve çevre konulu belgeselleri çocuğunuzla birlikte izleyin. Aklına takılan soruları birlikte cevaplamaya çalışın.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 07 Ekim 2022, 23:02   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Doğasever Çocuklar Yetiştirmek İçin Yöntemler




Hanımefendi, bize zorla çocuk yaptıracaksınız.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ekim 2022, 23:10   #3
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Doğasever Çocuklar Yetiştirmek İçin Yöntemler




Dwight Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hanımefendi, bize zorla çocuk yaptıracaksınız.

Beyefendi Çok pardon da bunu nereden çıkarttınız ?

Ben bir eğitimci olarak paylaşım yapıyorum.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IF - 8. Hafta Polemiği: Karakterli Bir Çocuk Yetiştirmek İçin En Önemli Etken Nedir? Gülümse Haftanin Polemigi 3 09 Şubat 2022 06:10
Saç Bakımı İçin Doğal Yöntemler Sara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 09 Mart 2021 09:57
Başarılı çocuklar yetiştirmek için yapılması gereken 8 şey Siyahizm Kişisel Gelişim 0 12 Ekim 2018 16:19
Saç Dökülmesi İçin Bitkisel Yöntemler Lady Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 01 Temmuz 2010 08:59
Sağlıklı Bir Çocuk Yetiştirmek İçin Olmazsa Olmazlar YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 13 Ocak 2010 03:03