IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Tanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ekim 2022, 19:16   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Konuşma Terapisine Benzer Oyun Önerileri




Konuşma Terapisine Benzer Oyun Önerileri



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Çocuğumun konuşma becerilerini iyileştirmek istiyorum.

Konuşma terapisi nedir öğrenmek istiyorum.

Çocuklarda dil gelişimini sağlayan yöntemler ve teknikler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.



Eğer bu sorulara cevap arıyorsanız bu yazımız tam size göre.



Çocuklara fark ettirmeden, oyun oynayarak konuşma ve dil becerilerini geliştirmenin yollarına geçmeden önce konuşma terapisi nedir sorusuna cevap vermek gerekir. Konuşma terapisi, farklı tür ve seviyelerdeki dil ve iletişim sorunlarını ortadan kaldırmak için yapılan bir terapi türüdür. Kekemelik, geç konuşma ve ses bozukluğu gibi birden çok problemi olan hem çocuk hem de yetişkinlerde kullanılır.



Konuşma terapisti ne yapar sorusu ise kısaca, çocuğun ya da yetişkinin dil problemlerini tanımlamak, kaynağı tespit ederek gerekli tedavi programını hazırlamak, gerekirse aile bireyleri, öğretmenler ve bakıcıları bilgilendirmek ve tedavi sürecini takip ederek iyileşmeyi sağlamak için gerekli düzenlemeleri yapmak olarak cevaplandırılabilir.



Hemen her anne baba, çocuğunun düşüncelerini ve duygularını sağlıklı bir şekilde ifade etmesini sağlamak ister. Özellikle bu konuda problem yaşayan aileler, çocuklarını dil ve konuşma terapisti ile görüştürmenin yanı sıra evde de yapılabilecek egzersizlere ihtiyaç duyar. Oyun gibi oynayabileceğiniz, konuşma ve dil becerilerini geliştirmeye yardımcı egzersizleri sizler için derledik.



- Ben.... Gittim

Bu oyunda her oyuncu alfabeye göre bir harf ekleyerek cümleyi uzatır. Örnek vermek gerekirse, oyun sırasındaki ilk kişi;

“Ben hayvanat bahçesine gittim. Orada, atları gördüm.” der. İkinci kişi b harfiyle başlayan diğer hayvanı ekler. Üçüncü kişi c harfiyle başlayan diğer hayvanı ekler. Oyun bu şekilde devam eder. Örneğin; “ bal arılarını gördüm, ceylanları gördüm, çaylakları gördüm, develeri gördüm, eşek arılarını gördüm, fokları gördüm....”

Bu noktada çocuğunuzun doğru sesleri çıkarması için aynı harflerle biten kelimeleri seçebilirsiniz. Örneğin, yaprak, toprak, kaymak gibi kelimeleri art arda söyleyerek k harfini söylemesini sağlayabilir ya da aynı harflerle başlayan sehpa, sekme, sos, sarma gibi kelimeleri seçerek s harfini doğru telaffuz etmesine yardımcı olabilirsiniz.



FAYDALARI: Çocuğunuzun kelime hazinesini, fonetiğini ve hafızasını güçlendirir.



- 20 Soru

Çocuklarınızla hem eğlenip hem de dil ve konuşma becerilerini artıracağınız aktivitelerden biri de 20 soru adlı eğlenceli oyundur. Bu oyunda bir kişi, diğerlerine söylemeden bir yer, bir kişi ya da bir şeyi seçer. Diğer kişi ya da kişiler, seçilen şeyi tespit etmek için 20 soru sorabilir. Örneğin “Bu bir kişi mi? Bir yer mi? Bir hayvan mı?” gibi sorular sorulur. Ardından seçilen şeyin örneğin bir hayvan olduğu cevabı gelirse bu kez “Kara mı yaşar? Sarı renk midir? Süt içer mi?” gibi sorularla oyun devam eder. 20 soru limiti bulunur ve kişiler 20 soru sorarak seçilen şeyi tahmin etmeye çalışır. Bu oyunda çocuğunuzun ilgi alanlarına dair bir şey seçmeniz onun daha hevesli bir şekilde oyun oynamasını sağlayacaktır. Ayrıca çocuklarınızın sadece evet ya da hayır demek yerine, cümle kurmasını teşvik etmek de önemlidir.



FAYDALARI: Çocuğunuzun kavrayışını, kendini ifade etmesini ve çıkarım yapma becerilerini geliştirir.



- Tekerlemeler

Tekerlemeler hem mizahi yanları hem de eğitici yönleri ile harika birer dil ve konuşma geliştiricidir. İnternet üzerinden birçok tekerlemeye ulaşmak mümkündür. Özellikle çocuğun çıkarmada zorlandığı seslerin bulunduğu tekerlemeleri seçmek çocuğun artikülasyon problemlerini iyileştirecektir. Zaman tutma ve tekerleme söylemeyi bir yarış haline getirme de oyuna daha fazla zevk katacaktır.



FAYDALARI: Çocuğunuzun artikülasyonunu, konuşma hızını ve mizah anlayışını geliştirir.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
18-24 Aylık Çocuklara Oyun Önerileri MarveL Aile Evlilik ve Çocuklar 0 15 Haziran 2019 19:51
Apple Oyun önerileri muptelasiyim Apple 6 23 Ocak 2018 18:45
Konuşma Sanatı, Hitabet ve İyi Bir Konuşma İçin 5 Altın Kural Zen Kişisel Gelişim 0 28 Kasım 2012 15:42
Oyun Önerileri KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 31 30 Temmuz 2012 20:44
Çiftler evlilik terapisine mesafeli duruyor! pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 20 Aralık 2010 20:15