IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2022, 00:19   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuklarınız İçin Hem Eğlenceli Hem De Öğretici Aktivite Önerileri




Çocuklarınız İçin Hem Eğlenceli Hem De Öğretici Aktivite Önerileri



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Çocuklarınızla kaliteli zaman geçirmek için en kolay yol onlarla oynamaktır. Oyun çocukların kendilerini kolayca ifade edebilecekleri, yaşadıkları duyguları aktararak rahatlayabilecekleri bir alandır. Aynı zamanda anne baba ile oyun oynayarak geçirilen zaman aralarındaki iletişim daha sağlıklı bir hal almasını sağlar ve bağlarını güçlendirir. Elbette oyun oynarken çocukların eğlenmesi ve öğrenmesini sağlamak da mümkündür. Çocuklar için hem eğlenceli hem de öğretici aktivite önerilerini sizler için derledik.

1. Öğretici Oyunlar
Öğretici oyunlar, özellikle okul öncesi çağdaki çocuklar için çok önemlidir. Hayvanlar, rakamlar, renkler ve şekilleri öğreten kutu oyunlarını çocuklarınızla öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra, okul çağındaki çocuklara, şehirleri, ülkeleri, insan vücudunu öğretmek için kendi kartlarınızı ve resimlerinizi hazırlayabilirsiniz.

2. Sesleri Öğrenin
Çocuğunuz harfleri ve sesleri tanıdıkça, okuma ve telaffuzları iyileşir. Bunun için onunla birlikte renkli kağıt ve kalemler kullanarak harfleri yazabilir, evin bazı yerlerine bu harfleri saklayarak, bulmasını isteyebilirsiniz. Ayrıca, gazetelerde ve dergiler de harf avı yapabilir ve çocuğunuzdan harfleri saymasını isteyebilirsiniz.

3. Yazın
Çocuğunuza harfleri öğretmeyi ve yazma becerilerini geliştirmeyi bir oyun haline getirin. Bunun için eline bir kağıt ve kalem vermekle kalmayın. Noktaları birleştirme, parmak boyaları kullanma gibi neşeli yöntemler kullanın.

4. Renkleri Unutmayın
Çocuğunuz daha çok erken yaşlarda renkleri öğrenmeye başlar. Renkleri daha iyi öğrenmesi ve bu sırada eğlenmesi için renkli toplar veya ponponlar kullanın. Çocuğunuzdan bu nesneleri renklerine göre ayırmasını isteyin. Bu aktivite hem renkleri öğrenmelerini sağlayacak hem de büyük ve küçük motor becerilerini geliştirecektir.

5. Sayın
Çocuklarınıza saymayı öğretmek için nesnelere dokunabileceği bir aktivite seçin. Örneğin, kalemler, toplar, lego parçaları gibi yaşına uygun nesneleri karıştırarak verin ve bunları ayırmasını ve saymasını isteyin.

6. Müzikle Eğitin
Müziğin zihinsel gelişimde büyük önemi bulunur. Çocuğunuz için basit bir enstrüman alabilir, onunla birlikte tek bir notaya basarak, notaları tanımasına yardımcı olabilirsiniz.

7. Bilimsel Deneyler Yapın
İnternet üzerinden birçok çocuklara yönelik deneye ulaşmak mümkün. Bu deneylerden çocuğunuzun yaşına uygun basit deneyleri seçin. Çocuğunuzla birlikte mutfakta bu deneyleri yapın. İlgisini çeken bir deney olursa o konu üzerine eğilebilir, çocuğunuzla birlikte öğrenebilirsiniz.

8. Ekin, Dikin, Biçin
Çocuğunuzun ev dışındaki aktivitelerinin de önemli olduğunu unutmayın. Onu dünya ve doğa ile tanıştırmak için apartman ya da evinizin bahçesine bir şeyler ekip dikin, mutfağınızda ya da balkonunuzda çocuğunuza ait küçük bir bahçe oluşturun.

9. Dünyayı Tanıyın
Çocuğunuzla dünya turuna çıkamayabilirsiniz ama onunla istediğiniz kültürleri tanımak için gerekli her şey elinizin altında. Birlikte çocuklara yönelik belgeseller izleyebilir, merak ettiği ülkenin yemeklerini pişirebilir, bu bölgeye ait çizgi filmler ve fotoğraflarla çocuğunuza yeni kültürleri öğretebilirsiniz.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Khalil Gibran - Çocuklarınız Sizin Çocuklarınız Değil AftieL Şairler ve Şiirleri 0 08 Ağustos 2014 21:39
Fiziksel Aktivite Sağlık İçin Neden Önemlidir? Burce Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 10 Mayıs 2014 15:25
TV de Şiddet ve Çocuklarınız: Etkilenmemeleri İçin Neler Yapabilirsiniz? Lucifer Ruh Sağlığı 0 21 Ocak 2012 01:27
Çocuklarınız İçin Bunları Unutmayın Lucifer Çocuk Sağlığı 0 15 Ocak 2012 06:27
Çocuklarınız İçin Bunları Unutmayın Lucifer Çocuk Sağlığı 0 22 Kasım 2011 00:08