IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ekim 2018, 10:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ankara’da ekmeğe zam muamması




Ticaret Bakanlığı Ankara'da ekmeğin zamlı satılmasına uygun görüş vermedi. Böylece Ankara Valiliği'ne göre 200 gram ekmeğin fiyatı 1 TL olarak kaldı. Fakat sozcu.com.tr'ye ulaşan okurlar ekmeğin fiyatının 1.25 TL olduğunu söylüyor. Görüştüğümüz Ankaralı bir fırıncı, "Federasyondan henüz bir yazılı açıklama gelmedi. Biz ekmeği 1.25 TL'ye satıyoruz" dedi






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Ankara Valiliği, 200 gram ekmek fiyatının 1 TL yerine 1.25 TL olarak belirlenmesine yönelik Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcilerinin talebine yönelik müzakereler neticesinde eski tarife üzerinden ekmek satışlarının devamına karar verildiğini açıkladı.






VALİLİK: 1 EKİM’DEN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE İPTAL EDİLDİ

Valilik’ten yapılan yazılı açıklamada, “Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin, 25 Eylül tarihli ekmek fiyat tarifesinin değiştirilmesine ilişkin kararı, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 62 inci maddesi hükümleri çerçevesinde, Ankara Valiliği ile Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcileri arasında yapılan müzakereler neticesinde, 1 Ekim’den geçerli olmak üzere iptal edilmiş ve eski tarife üzerinden ekmek satışlarının devamına karar verilmiştir” denildi.
Ticaret Bakanlığı da dün Ankara’da 200 gram ekmek fiyatının 1 TL’nin üzerinde satılmasına yönelik uygun görüş verilmediğini, aykırı uygulamalara yönelik gerekli tedbirlerin alınacağını açıklamıştı.



ESNAF NE İSTİYOR?

Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ANKESOB) 25 Eylül’de Ankara’da ekmek fiyatının 1 TL’den 1.25 TL’ye yükseltilmesini talep etmişti.
Bakanlık dün “Ekmek fiyat tarifelerinin belirlenmesinde yerel düzeyde oluşturulan heyet/komisyon ile Bakanlığımız görüşünün alınması gerekmekte, ekmek fiyat tarifesinin belirlenmesine ilişkin mevzuatta yer alan usul ve esaslara riayet edilmeden ve Bakanlığımız görüşü alınmadan tarife belirlenmesi mümkün bulunmamaktadır” dedi.
FIRIN: YAZI GELMEDİ 1.25 TL

Sabah saatlerinde sozcu.com.tr’ye ulaşan Ankaralı okurlar 200 gram ekmeği 1.25 TL’ye satın aldıklarını söylediler. Mamak’taki Numune Unlu Mamülleri yetkilisi, “Biz ekmeği 1.25 TL’ye satıyoruz. Odadan yani federasyondan bir yazı henüz gelmedi. Federasyona bağlı olduğumuz için yazılı açıklama gelmediği takdirde ekmek 1.25 TL’ye satılacak” dedi.

Ankara’da bazı fırıncılar ise yüzde 25 olan zammı uygulamadı. Ekmek hala 1 TL’ye satılıyor. Fırıncıların beklentisi belirsizliğin bir an önce çözülmesi.




alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ankara, ekmek, valilik, zam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sfenks Muamması Vesaire Esrarengiz Olaylar 0 15 Aralık 2014 01:00
Ankara'da silahlı Suriyeliler muamması MasteR06 Haber Arşivi 0 21 Aralık 2013 13:00
TSK'da general muamması PassioN Haber Arşivi 0 03 Mart 2012 19:02