IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2020, 12:23   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Farklı ülkelerden çok sayıda insanı dolandıran çete, İstanbul'da yakalandı




Dünya'nın çeşitli ülkelerinde kurdukları sözde saadet zinciri yöntemiyle çok sayıda insanı 750 milyon dolardan fazla dolandıran İran uyruklu çete, İstanbul'da yakayı ele verdi. Polis tarafından gözaltına alınan çetenin şoförü, çeteyle ilgili bilgileri emniyet güç


Çeşitli ülkelerde kurdukları saadet zinciri benzeri bir yöntemle binlerce kişiyi dolandırdıkları iddia edilen İran uyruklu bir dolandırıcılık çetesi İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Mağdurlardan Sevda Erkılıç, "İnsanlar 1'er 2'şer milyon dolarlarını bu adamlara verdiler. Tüm dünyada dolandırıcılığın boyutu 750 milyon dolardan fazla" dedi.

5 YILDIZLI OTELLERDE KURBAN ARIYORLAR
İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yaklaşık 5 ay önce başlatılan bir soruşturma sonucunda kurdukları saadet zinciri benzeri yöntemle dolandırıcılık yapan bir çete ortaya çıkarıldı. Polis Savcılık talimatıyla başlattığı teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin kendilerini zengin iş adamları olarak tanıtarak 5 yıldızlı otellerde düzenledikleri toplantılarla kendilerine kurban aradıkları tespit edildi.



ÇETENİN ŞOFÖRÜNE ULAŞILDI
Şüphelilerin yanında bir süre rehber tercüman ve şoför olarak çalışan F.Y'ye ulaşan polis ekipleri bu kişinin ifadesi doğrultusunda çeteyle ilgili ilginç bilgilere ulaştı. Şüphelilerin düzenlendikleri toplantılarda kurbanlarına Dubai, Malezya, Şili, Ukrayna gibi ülkelerde bulunan enerji şirketlerine yada kendi ürettikleri dijital paralara yatırım yapmalarını, paralarını kısa süre içinde 2,5 katına çıkaracaklarını vaat ettikleri öğrenildi.

İRAN'DAN BAŞLAYIP, İSTANBUL'A GELMİŞLER
Şüphelilerin daha önce İran'da faaliyet gösterdikleri burada 30 bin kişiyi zincirlerine kattıkları öğrenildi. Ancak burada açılan davaların ardından oradan ayrılan çete üyelerinin bir süre Antalya'da kaldıkları daha sonra İstanbul'a geçtikleri öğrenildi.

ÇETE LİDERİ AMERİKA'DA YAŞIYORMUŞ
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmada Çete lideri Seyed Jafar J.'nin Amerika'da yaşadığını ve buradan verdiği talimatlarla örgütü yönettiği belirlendi. Bu kişinin babası Seved J. ile ağabeyi Seyed J'nin örgütün fikir babası ve beyin takımı olduğu ortaya çıktı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri dolandırıcılık şebekesinin İstanbul'da yurt dışından gelecek zengin iş adamlarının da katılacağı büyük bir toplantı düzenleyeceğinin tespit edilmesi üzerine harekete geçti. Şebekenin Türkiye ayağını oluşturdukları iddia edilen Çetin S, Nafiseh Y, Mohammed R. Ehsan J, Sahar J'nin aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi.


Alıntı

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
farklı ülkelerden çok sayıda insanı dolandıran çete, istanbul'da yakalandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Banka Görevlisi Gibi Arayıp Hesapları Boşaltan Çete 3 Ay Sonra Yakalandı UzmaN Haber Arşivi 0 04 Mayıs 2018 08:52
Sahte sterlinle 150 bin TL dolandıran iki kişi yakalandı yaSmin Haber Arşivi 0 06 Mart 2018 10:23
Çete lideri umre dönüşü yakalandı Angel Haber Arşivi 0 12 Temmuz 2008 09:56