IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Nisan 2016, 16:00   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dekupaj Tekniği




Dekupaj Tekniği

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kelime olarak kesip çıkarmak anlamına gelen dekupaj bir nesneyi değişik renk ve desenlerde kağıt parçaları yazarak kaplama sanatı olarak tanımlanır. 2 türü vardır:

Kağıt dekupajı
Peçete dekupajı


Her iki teknik de ahşap, karton, plastik, cam, sepet gibi bir çok yüzeye uygulanabilir. Kullanılacak olan objenin zemininin açık bir renkte olması gerekir bunun için önce zemini açık bir renge boyamak gerekebilir. Bu yöntemi uygularken desenli peçeteler, gazete, dergi ve kitap sayfaları, desenli hazır kağıtlar ve kumaşlar kullanılabilir. Kağıtları veya peçeteleri yapıştırmak için kullanılacak dekupaj tutkalı veya peçete tutkalı olarak adlandırılan bir malzemeye ve fırçaya ihtiyaç vardır. Bu malzemeleri kesmek için ise makas ve maket bıçağını kullanabilirsiniz.

Ahşap obje üzerine dekupaj tekniği:

Zemin olarak açık bir renge boyanılan ahşap objenin üzerine kullanılmak istenen dekupaj kağıtları bir makas yardımıyla kesilip istenilen şekiller verilir. Peçetelerde ise üzerindeki deseni ince uçlu bir makas yardımıyla kesilip 3 kat olan peçeteden tek katını sıyırarak ayrılır. Uygulayacağımız resim dekupaj yapılacak objenin tüm yüzeyini kaplayacaksa tutkal objenin üzerine sürülür. Ancak sadece belli bir kısmını kaplayacaksa o zaman tutkal sadece resmin üzerine sürülür ve desen kağıdı objenin belirlenen kısmına yapıştırılır.

Tüm yüzeye uygulanacak ise tekniğin uygulanacağı objenin üzerine ince bir kat tutkal sürülür.Tutkal kurumaya başlamadan ince bir zar gibi ayırdığımız peçete parçası veya dekupaj kağıdı objenin üzerine yapıştırılır. Üzerinde hava kabarcıkları oluşmaması için tutkallı olan fırça desenin ortasından başlayarak kenarlara doğru tutkallanır. Kullanılan desen kağıt ise kabarcık oluşmaması için bir cetvel yardımıyla bunları yok edilmeye çalışılır. Üzerine uygulanan tutkal kuruduktan sonra tek yönlü fırça hareketleriyle obje verniklenir.

Desenleri üst üste bir kaç kat olarakta uygulayabiliriz bunun için yukarıda anlatılan işlem adımlarını sırasıyla tekrarlamak gerekir. Son olarak sürülen verniğin mat ve parlak olanları mevcuttur tercihe göre seçilebilir. Antik ve eski bir görüntü vermek istersekte gomalak cila istenilen koyulukta 3 - 5 kata kadar kullanılabilir. Bu katmanlar bir katmanın kuruması beklendikten sonra diğeri üzeine sürerek yapılır.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dekupaj tekniği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Senoi tekniği Lcia Rüya Tabirleri 0 09 Şubat 2015 14:05
EMF Tekniği Ecrin Alternatif Tıp 0 17 Ekim 2014 14:53
Taç Örgü Tekniği Süslü Ah Kadınlar 1 17 Aralık 2010 23:54