IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2011, 18:00   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sakal tıraşı deyip geçmeyin




Tıraş, çoğu erkek için daha genç, daha yakışıklı ve temiz görünme anlamını taşırken, aslında cilt bakımı için de büyük önem taşır.

Traş bıçağı veya traş makinası ile traş olmanın cilt açısından pek farkı olmamakla birlikte her iki halde de günlük traş cildi gerginleştirir. Ayrıca traşta meydana gelebilecek problemleri de göz önünde bulundurarak, traşa iyi hazırlanmak gerekir. Nazik bir temizlikten sonra, traş bıçağının kolayca kayması için sakalları yumuşatan bir şeye ihtiyaç duyulur. Alkol, yumuşatmayı, kremli köpükse bıçağın kolay kaymasını sağlar. Cildinizin tipine göre traş köpüğüne veya traş kremine karar verebilirsiniz.

ERKEK CİLDİ KADIN CİLDİNDEN ÇOK FARKLI
Erkeklerin cildi kadınların cildine oranla daha kalın ve dayanıklı olup, erkek cildinin sakal ve traş yüzünden daha çok yıpranması nedeni ile, bakımına daha da önem gösterilmesi gerekir. Günlük traşta yaralanma ve enfeksiyon problemleri ile karşı karşıya olan erkek cildi, kadın cildine oranla daha çok özen ister. Erkek ciltleri de kendi aralarında da bireysel farklılıklar gösterir.

TRAŞIN CİLDE VERDİĞİ ZARARLAR
Islak ya da kuru traş, her ikisi de cildi kurutur. Özellikle ıslak traşta, yani traş bıçağı ile traşta kıl kökleri, foliküller daha çok travmaya maruz kalır. Bunun sonucunda kıl dönmeleri ve ihtilaplar ortaya çıkar. Bu cildi rahatsız eder ve dış etkenlere karşı hassaslaştırır. Bu problemleri doğru bir bakım ile en aza indirmek için her şeyden önce hijyene dikkat edilmesi gerekir. Kullanacağınız ürünlerin çok az alkol içermesine ve traş kreminin ya da köpüğünün cilt tipine uygun olmasına dikkat etmek gerekir.

TRAŞ SONRASI BAKIM
Traş öncesi bakım gibi traş sonrası bakım da önem taşır. Birçok erkek dezenfektan olsun diye kolonya ya da alkollü after shave kullanır; bu cilde faydadan çok zarar verir. Çünkü alkol hücre öldürücü etkisi ile traşta meydana gelen olası kesiklerin iyileşmesini geciktirir.
Traştan sonra cilt tipine uygun bir after shave hem cildi dinlendirir, hem de besler.

DAHA RAHAT BİR TRAŞ İÇİN BİR KAÇ TAVSİYE

◦Cildi köpürtmeden önce sıcak su ile durulayın. Sıcak su, sakalı yumuşatır ve cildin gözeneklerinin açılarak sakalların kolayca kesilmesini sağlar.
◦Sıcak su ile durulanmış cilde, traş kremi veya traş köpüğünü iyice yayarak masaj yapın. Traş köpüğü kullanılıyorsa ayrıca fırça kullanmak gerekmez. Köpük ıslatılmış avuca sıkılarak yüze yayılır.
◦Kolay bir traş için 3 ya da 2 bıçaklı traş makineleri tavsiye edilir. Traş sırasında makinenizi sık sık sıcak su ile durulamak bıçaklar arasında köpük ve kesilmiş sakalların birikmesini önler.
◦Çene ve boynun en son sırada traş edilmesi gerekir. Böylece su ve köpük, sakalların en sert olduğu bu bölgeleri yumuşatmak için cilt üzerinde daha uzun süre kalır.
◦Traş işlemi bittikten sonra cildin soğuk su ile durulanması gerekir. Soğuk su cildin açılan gözeneklerini kapatarak, doğal dengesini tekrar bulmasını sağlar.
◦Yumuşak bir havlu ile hafifçe nemi alınan cilde mutlaka traş sonrası bir bakım ürünü sürülmesi gerekir

kaynak:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
deyip, gecmeyin, sakal, tıraşı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ot Deyip Geçmeyin System Sağlık Köşesi 0 14 Eylül 2011 11:44
Yaşlı deyip geçmeyin! Slipknot Oyun Dünyasından Son Haberler 0 04 Ağustos 2010 19:46
Göz Deyip Geçmeyin Candy Esrarengiz Olaylar 0 26 Mayıs 2010 16:28
USB bellek deyip geçmeyin! MT EkoL Bilgisayar Donanımı 0 23 Aralık 2009 22:38