IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ekim 2011, 12:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Multipil Skleroza Hastalığının Belirtileri Ve Sebepleri




Multipil Skleroza Hastalığının Belirtileri Ve Sebepleri



Karım, tamamen sağlıklı bir kadındı. Şu anda el­li dört yaşında ve gençliğimizde, normal, sağlıklı, bu gün yetişkin olan, üç çocuk doğurdu. Son zamanlar­da, bizim küçük bir hastalık dediğimiz bir rahatsız­lığı oldu. Multipil skleroza tutulduğunu duyduğumuz­da şaşkına döndük. Bir nörolog bunu doğruladı. Has­talık hakkında bize daha fazla bilgi verebilir misi­niz, tedavi umudu var mıdır?
Multipil skleroz, bütün dünyadaki doktorların dikkatini çekmiş, garip bir hastalıktır. Bu konuda bir­çok bilgi edinilmiş olmasına rağmen, bilmece henüz çözülmemiştir ve doktorları hâlâ şaşkına çevirmekte­dir.
” Neden olarak, enfeksiyon, ilaçlar, ağır madenler ve yaralanmalar gösterilmiştir. Gerçek neden belki hepsidir, belki de hiçbiri değildir.
beyne, omuriliğe ve onlardan çı­kan sinirlere etki eden bir sinir hastalığıdır. Belirti­leri o denli değişiktir ki, hakkında birşeyler okuyup da ilgilenmedikçe zor sıralanabilir.
Kalıtsal bir temeli bulunduğundan kuşkulanılmışsa da bu, doğrulanamamıştır. Onun için, bu has­taların yakınları, kendilerinin de aynı hastalığa tutu­lacakları korkusu içinde boş yere günlerini zehir et­memelidirler.
Multipil sklerozu, ilk günlerinde teşhis edebilmek, büyük bir başarıdır. Bazen, eşinizin durumunda ol­duğu gibi, birdenbire belirir. Çoğunlukla, başlangıcı yavaş yavaş olup, sinirsel belirtiler göstererek ilerler ve böylece doktorun dikkatini çeker.
Bu karmaşık hastalığın en beklenmedik ve hâlâ açıklanamamış yönlerinden biri, hastanın nedensiz olarak ve birdenbire iyi görünmesidir. Zaman zaman böyle iyilik dönemleri olur. Bu iyileşme ve ardından gelen tekrarlamalar, doktorun bu hastalıktan kuşku­lanmasına yol açar.
Bütün dünyada, üniversiteler ve hastanelerde he­yecan verici yeni yöntemler izlenmektedir. Öyle görü­nüyor ki, yakında bu hastalık önlenebilecek ve ilerle­mesi kontrol altına alınabilecektir.
Günümüzde, hastaların gösterdikleri belirtiler te­davi edilmektedir. Bu hastalara, bedensel ve psikolo­jik destek sağlamak için herşey yapılmakta, yüreklen­dirici sonuçlar da alınmaktadır.
Aktif ve pasif masajlar yararlıdır. Hidroterapi (sı­cak su tedavisi) ve sıcak iklim iyi gelmektedir. Kor­tizon ve ACTH’la tedavi, hastalığın ilerlemesini önle­yecek yeni olanaklardır.
Eşinize, tıbbi desteğe ek olarak psikolojik yönden de yardımcı olmak ve anlayış göstermek şarttır. Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
belirtileri, hastalığının, multipil, sebepleri, skleroza, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tiroid Hastalığının Belirtileri YapraK Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:30
Selülit Hastalığının Tedavisi System Sağlık Köşesi 0 19 Ekim 2011 18:39
Delidana Hastalığının Sebebi !!! SeytaninOrkestrasi Fıkra 0 01 Haziran 2010 19:21
Sedef hastalığının nedenleri... кααη™ Sağlık Köşesi 2 15 Temmuz 2007 21:16