IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ekim 2011, 12:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkeklerde Korunma Yöntemleri




Erkeklerde Korunma Yöntemleri



Erkeklerde doğum kontrolü amaçlı kullanılan bugün için 3 yöntemden bulunuyor. Memorial Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Bülent Altay bunları şöyle sıralıyor: Geri çekme yöntemi prezervatif (kondom) ve vazektomi. Son zamanlarda üzerinde yoğun çalışmaların olduğu ancak rutin kullanıma henüz girmemiş olan diğer bir yöntem olarak hormonal yöntem bulunuyor.
GERİ ÇEKME YÖNTEMİ : RİSKLİ
Türkiye’ye yaygın olarak kullanıldığı düşünülen bu uygulama erkeğin boşalmadan hemen önce penisini vajenden dışarı çekerek vajen dışına boşalmasıdır. Bir doğum kontrol yöntemi olmaktan çok uzak olan bu uygulamanın pek çok sakıncaları vardır. Öncelikle bilinmesi gereken boşalma öncesinde erkeklerde halk arasında zevk suyu olarak da adlandırılan sıvının da içerisinde de sperm hücrelerinin bulunabileceğidir. Bu sıvı penis ereksiyon halindeyken ve boşalmadan çok önce salgılanır çok az bir miktar sıvı olmasına rağmen içerisinde az sayıda da olsa sperm hücresi bulunma ihtimali vardır.
Geri çekmede geç kalma ve sonucunda istenmeyen bir gebelik oluşması ihtimali erkeğin cinsel ilişki süresinde baskı altında olmasına neden olur. Bu sorun nedeniyle erken boşalma en sık karşılaşılan cinsel sorunlardandır. Bu doğum kontrol yöntemi bazı durumlarda geç boşalma hiç boşalamama ya da cinsel istek eksikliği gibi durumların da hazırlayıcısıdır.
PREZERVATİF : EN UYGUNU
Prezervatif (kondom kılıf) gebelikten korunmak amacıyla çok uzun yıllardır kullanılan etkin ve kolay bir doğum kontrol yöntemdir. Günümüzde prezervatifler lateks adı verilen bir maddeden üretilmektedir ve içerisine eklenen sperm öldürücü katkı maddeleri ile daha güvenilir hale gelmiştir. Ancak lateks allerjisi olan erkekler ve ayrıca kadınlar için prezervatif kullanımı sakıncalıdır.
Prezervatif doğum kontrolü ötesinde cinsel yol ile bulaşan pek çok hastalığın önlenmesinde de etkin bir koruyucudur. AIDS Hepatit B Hepatit C gonore enfeksiyonu (bel soğukluğu) bunlar arasında en önemli olanlarıdır. Prezervatiflerin son kullanma tarihlerine de çok dikkat edilmesi gerekmektedir.
VAZEKTOMİ : GERİ DÖNÜŞÜ YOK
Vazektomi erkek doğum kontrol yöntemleri arasında en etkili ancak geri dönüşü olmayan bir gebelikten korunma yöntemidir. Bu yöntemde bölgesel anesaaai altında her iki sperm kanalının kesilerek bağlanması ve sperm kanallarının devamlılığının tamamen ortadan kaldırılması amaçlanır. Ayakta uygulanan bir cerrahi müdahale olup yapıldıktan hemen sonra hasta evine işine rahatlıkla dönebilir. İşlem nedeniyle ortaya çıkabilecek sorun ihtimali yok denecek kadar azdır. Erkekler vazektomiden sonra da semen üretmeye aynı cinsel işlev arzu ve heyecanları yaşamayı sürdürür. Görünüm ve duygu bakımından aynı kalırlar.
Vazektomi ile spermlerin iletimi engellendiği için yalnızca boşalma sırasında çıkan sıvıda sperm hücrelerinin olmaması sağlanır. Hastaların bilmesi gereken en önemli husus işlemden sonra 3 ay süreyle menide sperm hücrelerinin çıkmaya devam edebileceğidir. Yani bu süre içerisinde eşler mutlak suretle diğer doğum kontrol yöntemlerinden birini kullanmak zorundadırlar. Ancak 3 ay sona erdiğinde arka arkaya yapılan 2 sperm tahlilinde hiç sperm hücresine rastlanmaması durumunda korunmasız olarak ilişkiye girebilirler.
Vazektomili erkeklerin bu işlemden pişman olup eski durumlarına geri dönmek istemeleri halinde ya mikrocerrahi teknikler ile kesilen sperm kanallarının uçları birbirine yeniden dikilir ya da TESE yöntemi ile testislerden alınan sperm kullanılarak tüp bebek yapılır. Her ikisinin de başarısı düşük olup her zaman sonuç vermeyebilir. Bu nedenle geri dönüşü olmayan bir yöntem olarak kabul edilmelidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erkeklerde, korunma, yöntemleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cecropia Güvelerinin Korunma Yöntemleri KarakıZ Hayvanlar Alemi 0 03 Eylül 2011 15:34
Erkeklerde incinir mi ? Sükût Ah Erkekler 0 16 Temmuz 2008 17:19