IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2012, 22:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkeklerin cinsel organları ile ilgili soruları






Penisin sertleşirken yukarı bakması normal midir?

Penisin sertleştiğinde yukarı doğru bakması normal bir durumdur ki bu durumda penisin elle aşağı itilmesi acı verir.

Günde bir kez mastürbasyon yapılması ve mastürbasyon sırasında ikinci boşalmanın olmaması doğal mıdır?

En doğru ve sağlıklı cinsellik vücudu zorlamadan yapılanıdır. Bu durumda herkesin bünyesi farklı olduğu için performansı da farklılık gösterir. Bir cinsel faaliyet sonrası fiziksel ve psikolojik olarak elde edilen doyum tıpkı yemek sonrası yaşanan tokluk hissi gibidir, kişiden kişiye farklı olarak bir süre devam eder, daha sonra azalır ve tekrar açlık hissi başlar. Bu bağlamda vücudunuzun sinyallerine uyum göstererek bir sonraki cinsel faaliyetin tekrar vücudunuz isteyince gerçekleştirilmesi gerekir.

İdrardan pıhtılı kan gelmesinin nedeni nedir?

İdrarından pıhtılı ya da pıhtısız kan gelen her kişi aksi ispat edilene kadar olası bir idrar yolu kanseri hastası olarak değerlendirilir ve üriner sistemin bu açıdan tam bir değerlendirmesi yapılır. Ne var ki, idrar yolu iltihapları, böbrek taşları, prostat büyümesi gibi birçok rahatsızlığın bu tip kanamalara neden olabileceğini de unutmamak gerekir.

Meni nedir, özellikleri nelerdir, yapısı nasıl olmalıdır?

Meni testislerde üretilen sperm yani döl hücrelerinin prostatın arkasındaki meni keselerinden salgılanan ve depolanan salgı içinde bulunduğu bir vücut salgısıdır. Meninin tek fonksiyonu döl hücrelerini kadın üreme sisteminde uygun ortama iletmektir. 2-3 gün kadar cinsel perhiz yapan bir kişide meninin en az 1,5 cc kadar olması gerekir. Bunun dışında menideki döl hücrelerinin sayı, hareketlilik, yapı gibi döllemeyi etkileyebilecek çeşitli özellikleri ancak bu konuda özel eğitim görmüş elemanları olan laboratuarlarda yapılan tahlillerle anlaşılabilir.

Penisin boyu kalıtımsal mıdır? Cinsel ilişki yaşamamış erkeklerin, ilk cinsel ilişkilerinden sonra penisinde kalıcı büyüme gerçekleşir mi?

Penis boyu da diğer tüm fiziksel özelliklerimiz gibi kalıtımsaldır. Zaten insan anne ve babasının üreme hücrelerinin birleşerek döllenmenin gerçekleşmesi sonucu varlık bulduğundan herhangi bir fiziki özelliğinin kalıtımsal olmaması mümkün de değildir. Fakat kalıtım konusu çok fazla değişkene bağlı olduğundan hatta dış şartlardan da etkilendiğinden bir kişinin herhangi bir fiziksel özelliğinin aileden kime ne kadar benzeyeceği konusunda bir tahmin yapmanın imkanı yoktur.

İlişkiye girildikten sonra peniste bir büyüme olması mümkün değildir. Penis de vücudumuzun diğer organları gibi çeşitli dokulardan oluşur, fakat içinde bulunan süngersi bir çift yapının kan ile dolması sonucu büyür, genişler ve sertlik kazanarak cinsel ilişki kurabilecek hale gelir. Bu dokuların yapısı ve esneme oranları bir anda, yani bir cinsel ilişki kurma ile herhangi kalıcı bir değişiklik göstermez.

Diyabetle sertleşme arasındaki ilişki nedir? Diyabet, cinsel gücü nasıl etkiler?

Diyabeti olan erkek hastaların yarısında zaman içerisinde sertleşme sorunu yaşanır. Tip 1 diyabeti olan, insülin bağımlısı genç hastalarda bu problem daha erken ortaya çıkabilir. Tip 2 diyabeti olan insüline bağımlı olmayan ve daha geç yaşlarda ortaya çıkan diyabette sertleşme sorunu daha yavaş gelişir. Diyabeti olan erkeklerde birkaç nedenle sertleşme sorunu ortaya çıkar: İlk olarak, diyabet küçük kan damarlarına zarar vererek penise kan akımını azaltır. İkinci olarak, çevre sinirlerde bozukluk yaratarak sertleşme için gerekli uyarının penise iletilmesini engeller. Bu hastalarda penisten beyne giden uyarılarda da azalma olur ve sertlik elde etmek güçleşir. Son olarak genel sağlık daha kötü seyredebilir. Diyabetin yaratacağı bu kötü etkileri önlemenin en iyi yolu kan şekerini ve tansiyonu kontrol altında tutmaktır. Kolesterol ve trigliserid gibi kan yağlarındaki yükseklik ise kalp-damar hastalığı yaratır; penise giden kan akımında azalmaya yol açarak sertleşme bozukluğuna neden olur. Özellikle kötü huylu kolesterolün yüksek oluşu sertleşmeyi olumsuz etkiler.

Bunun yanında şeker hastalığı sinir sisteminde kalıcı hasara yol açar. Hastalar tarafından ayak altlarında yanma, uyuşukluk ve karıncalanma olarak hissedilen bu durum, penise giden sinirlerde de hasara yol açarak sertleşme bozukluğuna neden olur. Son zamanlarda sertleşme bozukluğunun şeker hastalığı için bir belirti olduğu düşünülüyor.

Menide spermin bulunmamasının ya da yumurtalarda spermin az olmasının etkileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

Menide sperm olmadığı takdirde yumurtadan sperm alınması gerekir. Bu girişimin mikrocerrahi yöntem ile yapılması yumurtaya daha az zarar verdiğinden olumludur fakat bir yumurtanın belirli bir noktasında sperm bulunmaması diğer yumurtada bulunmadığını veya aynı yumurtanın diğer bölgelerinde sperm olmadığını göstermez. Bu nedenle mikrocerrahi tekniğinin dokuya çok az zarar vermesinden faydalanarak yumurtanın boyutları da göz önüne alınarak tek bir testisin damarlanma ve tübül dolgunluğuna da dikkat edilerek bir çok yerinden, 6-12 tübül örnekleri alınıp, yerlerine göre numaralandırılarak sperm araması yapılmalıdır.

“Virility pills enlarge” gibi penis boyutunu büyüttüğü iddia edilen ilaçların etkileri ve yan etkileri neler?

Penis boyutlarını büyüttüğü iddia edilen çeşitli haplar eczanelerde, tezgahlarda veya internette satılır. Bunlar ticari amaç için üretilmiş ve penis büyümesi konusunda hiçbir etkisi olması mümkün olmayan haplardır. Yurtdışından gelen bu ilaçlar Sağlık Bakanlığı’ndan değil, besin katkısı olarak Tarım Bakanlığı’ndan ithal ruhsatı alan ve en iyi ihtimalle sağlığa zararlı da herhangi bir etkisi olmayan maddelerden oluşur. Bu tip bitkisel kökenli maddelerin, bazı kişilerde alerjik etki veya yüksek dozda kullanıldıklarında bilhassa karaciğer açısından toksik yani zararlı etki gösterebilir.

Mastürbasyon yaparken sertleşme olduğu halde ilişki sırasında olmamasının nedeni nedir?

Sorunsuz olarak mastürbasyon yapılabilmesi organik bir sorun olmadığını, yani penisin kan ile dolarak sertleşmeyi sağlayan süngersi dokularının normal olduğunu, atardamarların yeterli kanı taşıyabildiğini, sinir iletilerinin kesintisiz olduğunu açıkça gösterir. Bu durumda sorunun büyük ihtimalle heyecan ve evham gibi psikolojik faktörlere bağlı olduğunu düşünebilir.

Çocuklukta penis kısalığı tanısı nasıl konur ve tedavi edilir?

Yeni doğan bir bebeğin penis boyu 2.5 cm civarındadır. Çocuk büyüdükçe ulaşması gereken en kısa penis boyunun ölçüleri ortalama olarak belli olur. Örneğin 10 yaşındaki çocukta penis boyu en az 6.5 cm olmalı. Olması gerekenden kısa ise buna mikropenis denilir. Aileler banyo sırasında veya çocuğun rızasıyla penis boyunu ölçebilirler. Kısa olduğundan şüphe ettiklerinde gecikmeden üroloğa veya endokrinoloğa başvurmalılar.

Her yaşa göre olması gereken ölçünün altında penis boyuna sahip olanlara hormon tedavisi başlanır ve yaşa uygun penis boyuna ulaşana kadar tedaviye devam edilir.

Erişkinde penis kısalığı tedavi edilebilir mi?

Genellikle genç erkekler penis boyunun yetersizliğinden yakınabilir. Ancak muayene edildiklerinde büyük çoğunluğunun normal penis boyuna sahip oldukları görülür. Psikolojik nedenlerle bunu sorun haline getiren hastalara cerrahi tedavi uygulanmaz. Gerekli olduğunda penis kökündeki bağlayıcı lifler kesilerek ve cilt üzerinde Z plasti yapılarak göreceli olarak penis 2-2,5 cm uzatılabilir.

Penis kalınlaştırma ise, penis cilt altına karın bölgesinden alınan yağ dokuları şeritler şeklinde veya enjeksiyon şeklinde yerleştirilerek yapılabilir. Bu işlemle ortalama 1 cm ek kalınlık elde edilebilir. Penisin gerek uzatılması gerek kalınlaştırılması penis sertleştiğinde ulaşacağı boyutu etkilemez. Sadece sönük halde kişiye daha fazla özgüven duygusu sağlayabilir.

Alkol ve sigara sertleşmeyi nasıl etkiler?

Aşırı alkol tüketimi, hormon dengesini bozarak prolaktin isimli hormonu yükseltir. Bunun sonucunda da erkeklik hormonu olan testosteron düşer. Uzun süreli alkol kullanımında yüzde 54 oranında sertleşme bozukluğu görülür. Ayrıca alkol, penis dokusu üzerinde zehirli olan bazı bileşenlerin ortaya çıkmasına neden olur. Sigara kullanımı ise kısa dönemde penis damarlarında kasılmaya yol açar, uzun dönemde ise damar yapısına zarar verir. Bu da sertleşmeyi kötü yönde etkiler. Sigara kullanan kişilerde sertleşme bozukluğu riski yaklaşık 2 kat artar.

Penis protezi herkese uygulanabilir mi?

Penis protezi tıbbi açıdan 18 yaşından büyük, kanama problemi ve aktif kanser hastalığı veya iltihabı olmayan uygun kişilere uygulanabilir. Ayrıca ilaç tedavisine cevap vermemiş vakum cihazı kullanmayan ya da kullanmak istemeyen hastalara da takılabilir. Penis protezi takmanın da bir ameliyat olduğu ve her ameliyat gibi narkoz riski taşıdığı unutulmamalıdır. Bunun dışında ahlaki olarak bu protezi kötüye kullanabilecek olan kişilere ve akıl hastalarına takılmasından da kaçınılmalıdır. Protez takma işleminin geri dönüşümsüz bir işlem olduğunu unutmadan bu yönde karar verilmelidir.

Penis protezi üremeyi etkiler mi?

Penis protezi ameliyatı sırasında üremeyi sağlayan organlara müdahale edilmez. Penis protezi ameliyatı sonrası penisin hissi korunduğu için hasta sertleşme bozukluğu gelişmeden önce olduğu gibi cinsel ilişkiden zevk alabilir, orgazm olabilir ve boşalabilir. Ameliyat öncesi üreme organları normal olan fakat yeterli sertleşmesi olmadığı için çocuk sahibi olamayan hastalar protezle kurdukları cinsel ilişkiyle çocuk sahibi olabilirler.

Bel fıtığı sertleşme bozukluğuna yol açar mı?

Bel fıtığı sinirsel kayıplara neden olacak kadar ciddi olmadığı sürece sertleşmede herhangi bir bozulmaya yol açmaz. Ancak çok şiddetli veya ameliyat gerektiren bel fıtıklarında veya omurgada hasara yol açan darbelerde sertleşme problemi yaşanabilir.

Cinsel organdan akıntı gelmesinin nedeni nedir, tedavisi nasıl yapılır?

Cinsel organdan akıntı gelmesi genellikle korunmasız cinsel ilişki sonrası mikrop kapıldığını gösterir. Bu durumun tedavisine gidilmezse, prostat iltihabı, kısırlık gibi ciddi ve tedavisi zor hastalıklara da yol açabilir. Bu nedenle akıntı geldiğini fark eder etmez mutlaka bir üroloji uzmanına gidilmesi gerekir.

Meninin dışarı çıkış şekline (akması ya da fırlaması) herhangi bir anlam yüklenmeli mi?

Cinsel haz duyma sırasında önce emisyon fazı gerçekleşir, emisyon fazında vesikula seminalis adı verilen meni keselerindeki salgılar, prostat salgıları ve vaz deferens denilen meni kanallarının kasılması ile testisler ve epididimler yönünden gelen sperm hücreleri idrar yolunun arka kısmında toplanır. Bu sırada mesanin boynunu çevreleyen kas, prostatin ve hemen ön kısımdaki kaslar kasılmış durumdadır. Bu nedenle idrar yolunun bu bölgesine toplanan meni kapalı bir alanda yer alır ve basınç oluşur. Orgazm anında mesane boynundaki kas kapalı kalır fakat aynı anda ön taraftaki kas gevşer, bu sırada idrar yolunun bu arka kısmını dışarıdan çevreleyen kaslar ritmik olarak kasılmaya başlar. Bu şekilde artan basınç ile meni idrar yolundan hızla ilerleyerek dışarı fırlar. Bu ----olojik hareket sırasında oluşan basınç herkeste farklılık gösterir. Nitekim, bunun dışarı çıkış şeklinin işlevsel bir önemi de yoktur. Orgazmın gücünün farklılık göstermesi sonucu kasların kasılması ve senkronizasyonunda görülen farklılık ejakulatinin dışarı atım hızını belirler. Fışkırmanın gücünün hiçbir önemi yoktur, sadece gelen meninin miktarı (1,5 cc üstü) dölleme açısından önem taşır.

Uykuda boşalma acı verir mi ve sebebi nedir?

Uykuda boşalma, vücudun gündüz istediği sıklıkta boşalmamasından kaynaklanır. Uykuda boşalma ve boşalma sonrasında duyulan ağrılar daha düzenli ve yoğun bir cinsel yaşamla giderilebilir.

Penis kıllanması, hormonal bozukluklardan mı kaynaklanır?

Penis cildinde görülen kıllanma normal olduğu gibi hormonal bozukluk göstergesi değildir.

Erken boşalmayı geciktirdiği iddia edilen geciktirici kremler, ilerleyen zamanlarda kısırlık gibi sorunlara yol açar mı?

Geciktirici kremler sadece cildi uyuşturarak hassasiyeti bir miktar azaltır. Aynı özellikteki prezervatiflerin de iç yüzünde bu kremlerden mevcuttur. Bu kremler oldukça az da olsa bir gurup insanda işe yaramakta ve erken boşalma sorununu en azından kısmen çözmektedir. Eğer bu kremler ciltte alerjik bir reaksiyon yaratmıyorsa kullanılmalarında herhangi bir zarar yoktur.

Peniste eğrilik neden olur, çaresi var mı?

Biz bu duruma tıp dilinde Peyroni diyoruz. Penisin sertleşen bölümlerini sınırlayan kılıfın üzerindeki kireçlenmiş plaklar nedeniyle oluşan bir hastalık. Bu genelde ağrı ve penisin eğriliğine neden oluyor. Orta yaşlı erkeklerin yüzde 5 ile 1'ini etkileyen bir durum. Genelde 40-60 yaş arasında görülüyor. Genetik bazı nedenlerle de oluyor. Travmaya bağlı olabiliyor, iltihabi durumlarda yada şeker hastalarında sıkça görülüyor. Bu gelişen bir durum sabit bir durum değil. Eğilme başladıktan sonra aylar içinde giderek arıyor ve daha sonra belirli bir noktada sona eriyor, bazı vakalarda bir süre içinde bu eğrilik kendiliğinden gerileyebiliyor, hatta tamamen düzelebiliyor. Sorun ne tarafta ise kamış o tarafa doğru eğiliyor. Eğim belirli bir dereceyi aştığında ise hasta cinsel ilişki sağlayamaz ve çok ağrı çeker duruma geliyor.

İdeal penis için bir ölçü var mı?

Türkiye'nin penis konusundaki ortalamaları Amerika ve Avrupa'nın ortalamasından biraz düşük olmakla birlikte Çin ve Japonya'nın ortalamasından daha yüksektir. Penisini küçük bulanların çoğu da aslında psikolojik etkiler altında olup, yanılmaktadır. Penis boyunu doğru şekilde ölçmeyen, hatalı kıyaslamalar sonrası psikolojik bunalıma düşen bir çok kişinin bize başvurduğunda normal sınırlar içinde olduğunu gözlemliyoruz. Cinsel ilişki kurmaya yetecek ereksiyon halindeki penis boyu 10 cm' den itibaren normal kabul edilir. Ortalaması sertleşmiş halde 13 cm civarındadır, ırklara göre farklılık gösterir. Ama aynı şekilde kadınların cinsel organlarıyla ilgili ölçüler de ırklara göre farklılıklar gösterir. Ama sonuçta burada amaca bakmak gerekiyor, amaç cinsel haz ve çocuk sahibi olmak ise bunların boyutla hiçbir ilgisi yoktur.

Boşalmadan önce sıvı salgılanması normal midir?

Prostat ve idrar kanalının etrafındaki salgı bezlerinden gelen ve genellikle ereksiyon anında ve ejakülasyon öncesinde salgılanan şeffaf birkaç damladan oluşan bu sıvıya mezi veya zevk suyu gibi isimler de verilir. Bu durum tamamen normaldir, boşalmanın seyrelmesi ile veya baharatlı yiyecekler ilemiktarında artış görülebilir. Bazı insanlarda diğerlerinden daha fazla veya az olması da tamamen normaldir. Bir hastalık belirtisi olmayıp tedavisi de gerekmez.

__________________
Exy..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cinsel, erkeklerin, ile, ilgili, organları, soruları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkeklerin hoşlanmadığı cinsel hareketler pyracantha Ah Erkekler 0 26 Kasım 2011 18:36
Organları 4 kişiye hayat verecek MoSFeT Haber Arşivi 0 03 Temmuz 2010 15:53
Organları ile sekiz kişiye umut oldu Lucifer Haber Arşivi 0 16 Haziran 2010 10:27