IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2012, 01:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Prostat Kanserinde Robotik Cerrahi




Prostat kanseri erkeklerde en sık görülen kanserler arasında deri kanserinden sonra ikinci sırada gelmesi açısından son derece önem taşıyor. Ayrıca kansere bağlı ölümler sıralamasında da yine ikinci sırada yer alıyor.

Tedavisinde medikal tedavi, radyoterapi ve cerrahinin kullanıldığı prostat kanserinde radikal prostatektomi elde edilen başarılı sonuçlar dolayısıyla en sık kullanılan yöntem oluyor. Bu ameliyat sırasında prostat dokusu ve meni keseleri tamamen çıkarılıyor. Bunun yanında yüksek riskli hastalarda prostatın çevresindeki lenf düğümleri de çıkarılıyor.

Geleneksel yöntemlerle yapılan bu ameliyat için büyük bir kesi gerekirken, da Vinci Robotik Cerrahi uygulamasıyla karın boşluğuna küçük bir kesiden girilerek işlem gerçekleştiriliyor. 12 kat büyütülen ve 3 boyutlu sağlanan görüntü, birçok yönde hareket edebilen mikro aletlerle yapılan bu ameliyatta da Vinci Robotik Cerrahi Sistem’in sağladığı avantajla sinir korumadaki ve idrar tutma kaslarını korumadaki cerrahi performansın da artmasını sağlıyor. Böylece cinsellikten sorumlu sinir ve damar demeti daha iyi korunabiliyor. Bu da özellikle cinsel yaşamınının devam etmesini isteyen hastalar açısından büyük önem taşıyor.

Eğer hastanın yaşı 60’tan küçükse ve iki taraflı sinir koruyucu teknik uygulanmışsa, da Vinci Robotik Cerrahi teknik ile radikal prostatektomi ameliyatından sonra ilaç almaya gerek kalmadan cinsel fonksiyonunu gerçekleştirme oranı %80-90, idrarı normal şekilde tutabilme olasılığı ise %96-98’dir.

Ancak özellikle altının çizilmesi gereken nokta, da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi tamamen robota bağlı bir cerrrahi uygulama değildir. Ameliyatı gerçekleştirecek olan cerrahın, radikal prostatektomi ameliyatındaki cerrahi deneyimi de son derece önem taşıyor. Bu nedenle cerrahi deneyimin de mutlaka sorgulanması gerekiyor.
Robotik Radikal Prostatektomi’de robotun kullanımının sağladığı avantajlar

Robotik radikal prostatektomi ameliyatlarında kullanılan yüksek çözünürlüklü üç boyutlu kameralar sayesinde ameliyat yapılan bölge büyütülebiliyor. Bu sayede kanamalar daha net olarak görülebildiği için daha erken durdurulabiliyor. Ayrıca batının gazla şişirilmesi kanama olasılığını düşürüyor.
3 boyutlu yüsek çözünürlüklü görüntü ve 7 derece hareket edebilen enstrümanlar yardımı ile cerrah robotik prostatektomide kanserli prostat dokusunu daha net olarak görüp çıkarabiliyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cerrahi, kanserinde, prostat, robotik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kanser Hastalıklarında Robotik Cerrahi Lucifer Sağlık Köşesi 0 10 Şubat 2012 00:59
Endokrin Hastalıklarında Robotik Cerrahi Lucifer Sağlık Köşesi 0 10 Şubat 2012 00:59
Pankreas Hastalıklarında Robotik Cerrahi Lucifer Sağlık Köşesi 0 10 Şubat 2012 00:59
Obezite Tedavisinde Robotik Cerrahi Lucifer Sağlık Köşesi 0 10 Şubat 2012 00:58
Ortopedide Robotik cerrahi Deinonychus Sağlık Köşesi 0 03 Kasım 2011 21:50