IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Temmuz 2012, 21:45   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bira Göbeği Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey




Bira Göbeği Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bira göbek yapar mı?, sağlık açısından sorun yaratır mı?, Nasıl kurtulursunuz? Bira göbeği hakkında bilmeniz gereken her şey


Biradan daha çok kullanılan bir içecek var mıdır? Malt arpa birası, arkadaşların bir araya gelmesini, başarıların kutlanmasını, yenilginin yasının tutulmasını sağlar ve maç izlerken ise neredeyse bir zorunluluktur. Ama bel çizginiz büyüyüp alışılmış bira göbeğine dönüştüğünde elinizdeki 50'liğe hor görerek bakıyor olabilirsiniz. Genelde erkeklerin tükettikleri bira miktarı ile bira göbekleri arasında doğru orantı olduğu düşünülür. Bu algı ne kadar doğrudur?? Biz bira ve bira göbeği arasındaki bağlantıyı araştıracağız . Okuyun ve doğruyu öğrenin.


Gerçekten bira ve bira göbeği arasında bir bağ var mıdır?

Bira göbeği gözlemi

Az ve öz olarak, bira göbeği hem doğrudan hem de dolaylı olara'k fazla biranın sonucudur. Yaygın bira göbeği lakabına rağmen, fazla göbek sarkması her zaman 50lik sıvı ekmek almaktan kaynaklanmaz. 35'lik bira yaklaşık 140 kalori civarındadır. Kalori olarak yüksektir ve sıkça içildiğinde ekstra kaloriler bel bölgesinde şişmeye sebep olabilir. Bu durumda aralarında bir bağ vardır. Ama vücudun diğer kısımlarında oluşan yağlar gibi, genele bakıldığında aslında toplamda ne kadar kalori tükettiğimiz ile bunu ne kadarını yaktığımız ile alakalıdır. Vücudumuz biradan alınan kaloriler ile diğer yiyeceklerden alınan kalorileri ayırt edemez. Dolayısıyla cevap aynı zamanda hayırdır.


Niye yağlar bel kısmında toplanıyor?

Kaloriler cevabın bir kısmını oluşturuyor ve tabii yaşta. ****bolizma 35 yaşından sonra yavaşlıyor. Yaş ilerledikçe, formda bir vücuda sahip olmanız zorlaşıyor. Diğer bir neden ise cinsiyetiniz. Çoğu kadın fazla kilolarını kalça ve uyluk kısmından alırken erkekler genelde bel bölgesinden almaktadır. Fazla kilolarınızla, yaşınız ve cinsiyetiniz birleştiğinde sonuç çok etkileyici bir şiş göbek olabilir.


Beldeki yağlanma sağlık açısından riskli midir?

Çekici olmayan bir aksesuar olmasının yanı sıra , beldeki yağlanma (iç organ yağlanması) insanın karşılaşabileceği en riskli yağlardandır. Bel bölgesinde fazla yağlanma olan kişiler insülin rezistansı, diyabet, yüksek kan basıncı, kalp rahatsızlığı, yüksek kolesterol gibi hoş olmayan koşullara eğilimi olur.


Beldeki ne kadar yağlanma çok fazladır?

Yedek lastiğinizin fazla şiştiğini nasıl anlarsınız. Ölçüm şeridi kullanın. Unutmayın tüm vücutlar farklıdır. Doktorlar erkekler için maksimum bel ölçüsünü (1.01m) olarak kabul ederler. Bunun üzerinde bir değer hoş olmayan sağlık problemlerinin oluşma şansını yükseltir. Kıyaslama yapabilmek için, ölçüm şeridini kemiğinizin üstüne sarın. Şeridin orta bölümü tamamen sardığından emin olun. Şerit belinize tam otursun. Nefes verin ve zararın ne olduğunu görün.




Bira göbeğinden nasıl kurtuluruz ?

Bu yıl içinde biraz fazla 50'lik içtin ve tavuk kanadı yedin. Bu da istenmeyen bel şişkinliği yarattı. Bel bölgesine sardığın bu zararı nasıl yok edebilirsin?

Ve bira göbeğinin hepsinden tek seferde nasıl kurtulabilirsin. Yeni başlayanlar için bu kolay olmayacak. Visceral yağ çok inatçıdır, gitmesi için zorlu bir çalışma gerekir. En iyi bahis çok yönlü saldırı. Daha az kalori tüketmek ve vücudu harekete geçirmek. Yağ yakıcılar, aerobik veya egzersizler sizin bira göbeği savaşınızda en büyük müttefikiniz olacak. Yürüyün, koşun, yüzün, bisiklete binin,spor yapın. Terlediğiniz sürece her şeyi yapabilirsiniz. Haftanın 5 günü en az 30 dakikadan egzersiz yapın. Kuvvet çalışmaları ile yağ yakımını arttırmak her zaman güzel bir fikirdir. Ama yavaş başlayın. Ağırlık çalışmalarından sonra kaslarınıza bir veya iki gün dinlenme verin. İstediğiniz kadar çalışın, eğer mideniz bir yağ tabakasının altına gömülmüşse kaslarınız güçlenecek ama görünmeyeceklerdir.

Bira mı büst mü?

Bira göbeği, şiş göbek, bel çantam, aşk tutacakları… belinizdeki şişkinliğe istediğiniz sevimli ismi verebilirsiniz ama hepsi aynı mutsuz gerçeği tanımlıyor - beldeki yağlanma -

Bugüne kadar bel şişkinliği olmayan şanslı bir adam olsanız da Yağ tabakasının bel bölgenizde yer etmesini engellemek için yapmanız gereken ondan kurtulmak istiyormuş gibi yaşamak. Sağlıklı yemekler yeyin, aktif olun,alkol aldığınızda aşırıya kaçmayın. Böylece uzun süre bira göbeğinin sizden uzak olacağından emin olabilirsiniz. sakın bira göbeğinden kurtulmuş olduğunuzu düşünmeyin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilmeniz, bira, gereken, göbeği, hakkında, Şey


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vitaminler Hakkında Bilmeniz Gerekenler! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 26 Şubat 2011 16:50
USB 3.0 hakkında bilmeniz gereken 5 şey! Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 20 Ağustos 2010 17:20
Kadınlar hakkında bilmeniz gereken 10 şey! Juventus Aile Evlilik ve Çocuklar 4 18 Haziran 2009 11:26