IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2013, 10:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Spor Alışkanlığı Kazanmak İçin 6 Kural




Düzenli spor yapmak aslında belirli bir disiplini gerektiriyor. Birçok insan sosyalleşmek içinde spor salonuna geliyor. Aslında spor kendiniz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri. Bunu alışkanlık haline getirmek ve ve motivasyonunuzu devam ettirmek gerekiyor. Düzenli bir spor yapmak için bazı öneriler verebilirim.

1. Sevdiğiniz bir şeyi yapın. Eğer bisiklete binmeyi seviyorsanız ve koşmaya tahammül edemiyorsanız, neden koşmak? Onun yerine bisiklet kullanın. Sevdiğiniz bir şeyi yapmak sizi daha fazla yapmaya teşvik edecektir. Seveceğiniz başka şeyler bulun ve onları yapın. Çeşitlilik hayata renk katar. Motivasyon kalabilmek için farklı spor çeşitlerini ve hareketleri öğrenin. Her gün aynı çalışmayı yapmak usandırıcı ve sıkıcı bir hale gelebilir. Ancak, farklı bir şeyler yapmaya başladığınız zaman daha meşgul olursunuz ve sıkılmazsınız, bu yüzden spor programınıza çeşitlilik ekleyin. Yogayı ya da yüzmeyi deneyin. Eğer hoşunuza giderse yapmaya devam edin. Eğer farklı neler yapabileceğinizi bilemiyorsanız, spor eğitmeninize danışabilirsiniz, size farklı spor çeşitleri sunacaktır.

2. Uzun vade yerine kısa uzun vadeli hedefler koyun. 15 kg vermek gibi uzun vadeli bir hedef biraz cesaret kırıcı olacaktır çünkü bu hedefe varmak biraz zaman alacaktır. Bu hedefi 5 haftada 3 kg vermek şeklinde düzenlerseniz yaptığınız gelişimi gözleyebilir ve kendinizi iyi hissedersiniz. Böylelikle koyduğunuz küçük hedeflerle esas amacınıza motive bir şekilde ulaşabilirsiniz.

3. Gelişmenizi mutlaka ölçün. Egzersiz programına başladığınız günden bu yana zaman zaman gelişmelerinizi ölçün. Böylelikle vücudunuzdaki değişimi ve gelişimi daha net görebilirsiniz.

4. Hedefinize ulaştığınızda kendinizi ödüllendirin. Başarınızı kutlamak için arkadaşlarınızla dışarı çıkın ya da 5 kg düştüğünüzde üzerinizde daha güzel duracak bir kıyafet alın. Aslında, başardığınızda sizi mutlu edecek herhangi bir şey yapın.

5. Herkesin kötü günleri ve terslikleri vardır. Egzersiz programında da aksilikler olabilir. Moralinizi bozmayın ve programınızı bırakmayın, hareket etmeye devam edin. Kimse mükemmel değildir.

6. Antrenman yaparken motive olmak ve bunun sürekliliğini sağlamak için kendinize bir partner seçin. Doğru arkadaşlar motive kalmanıza yardımcı olur. Daima kendinizle yarışmanızı sağlar. Yeni şeyler denemeye yardımcı olur ve antrenman süresinin eğlenceli geçmesini sağlar. Partnerinizle yarışmak rekabet içgüdülerini tetikler ve artı bir motivasyonla zor olanın kolaylaştırıp, keyifli hale getirir. Sizi neşelendiren ya da daha iyisi beraber spor yapabileceğiniz birini bulun. Destek alabileceğiniz biri sizi spor yapmaya teşvik edecektir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
6, alışkanlığı, kazanmak, kural, spor, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Spor yaparken dikkat edilecek 15 altın kural Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 01 Mayıs 2013 14:34
Böbrekleri Korumak İçin 8 Kural Zen Sağlık Köşesi 0 05 Şubat 2013 16:15
Uzaktan Aşk İçin 6 Altın Kural Sue Aşk ve Sevgi Köşesi 0 21 Eylül 2012 11:52
Sevdigin Birisinin Sevgisini Kazanmak İçin Dua efLatun Genel İslami Konular 0 11 Nisan 2012 22:01