IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ağustos 2014, 21:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hayali performanslar, kalıcı cinsel sorunlar!




Aile Sağlığı Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat Journal of ***ual Medicine’da yayınlanan ve 1207 erkeği inceleyen bir araştırmaya göre özellikle üstün bir cinsel performansı hedefleyerek ilaç kullanan genç erkekleri uyarıyor.

Prof. Hattat şu bilgileri veriyor: “Bu araştırma sonuçlarına göre özellikle üstün bir cinsel performansı hedefleyerek ilaç kullanan genç erkeklerde sertleşme sağlama ve sürdürme konusunda özgüvenin azaldığı ve cinsel ilişkiden alınan tatminde büyük bir düşüş yaşandığı ortaya kondu . Öyle ki bu sorunlar bir süre sonra kalıcı sertleşme problemine dönüşebiliyor.

Hattat şöyle devam ediyor: “Erkekler arasında oldukça ilgi gören erotik yada *****grafik içerikli filmler abartılı, yanlış, eksik bilgiler içerebiliyor. İnternette yer alan bazı site ve bloglar ya da arkadaş arası yapılan sohbetler de cinsellikle ilgili beklentilerde çıtayı yükseltebiliyor ve gerçek dışı beklentiler yaratabiliyor. Birçok erkekte pozisyon veya boyutlarla ilgili cinselliğin sadece fiziksel boyutunu ilgilendiren konulara ilgili gelişiyor. Cinselliğin duygusal ve psikolojik paylaşım boyutu geri planda kaldığında gerçek hayattaki ilişkilerde sorun yaşanabiliyor. Bu filmleri ve konuşmaları değerlendirirken mutlaka bir süzgeçten geçirin. Her şeyi gerçek kabul etmeyin. Unutmayın: Türkiye'de 10 erkekten 7'si belli bir oranda sertleşme sorunu yaşıyor, erken boşalma ise en sık görülen cinsel sorun. Bu durumda herkesin anlattığı kadar başarılı olması imkansız gözüküyor. Özellikle genç erkeklerin kendilerine fiziksel ve psikolojik olarak yıpratıcı hedefler koymamaları ve bir uzmana danışmadan ilaç kullanmamaları büyük önem taşıyor. Cinsel endişe yaşayan pek çok erkek hiçbir hekim tavsiyesi olmadan performans ilaçlarını kullanarak bu duruma çözüm getirilmeye çalışıyor. Ancak bu ilaçlar yoğun cinsel endişe durumunda işe yaramayabiliyor. Bu durumda erkek "Bu bile işe yaramadı" diyerek daha büyük bir bunalım yaşıyor. Bazen biz de gerekli incelemeleri yaptıktan sonra bu tip ilaçları özel doz ve kullanım şekilleriyle performans endişesinde çok kısa bir süre tavsiye edebiliyoruz. Ancak hekim önerisi olmadan, size özel doz ve kullanımı öğrenmeden kullanacağınız ilaçların şikayetlerinizi azaltmak yerine kalıcı cinsel sorulara yol açabildiğini bilmelisiniz.”

CİNSEL BAŞARI KONUSUNDA KAYGINIZ MI VAR?

Prof. Dr. Halim Hattat performans endişesini daha önce yaşanılan başarısız cinsel deneyimler nedeniyle gelecekte de cinsel başarısızlık yaşama korkusu olarak açıklıyor. Hattat bazen erkeklerin tek bir sefer bile cinsellik sırasında iyi performans gösteremeyince bu endişeye bağlı devam eden sertleşme sorunu yaşayabildiğini belirtiyor: “ Cinsel başarısı konusunda kaygı duyan erkek, sertleşme sağlayıp sağlayamayacağını, sertleşme sağlasa da sürdürüp sürdüremeyeceğini kafaya takıyor. Eşini tatmin edemeyeceğine, ona karşı mahçup olacağına takıntılı şekilde inanıyor. Bu takıntı bir kez yaşandığında bile sonraki ilişkilerde sertleşmeyle ilgili zorluk, boşalma problemleri ve uzun vadede ise cinsel isteksizlik gelişiyor. Cinsel birliktelikte bir kez başarısız olmanız, sürekli başarısız olacağınız anlamına gelmez. Ancak 2-3 ay devam eden cinsel sorunlarınızda mutlaka bir yardım arayışına gitmelisiniz. ”

FARKINDALIK ZAMANI!

Prof. Dr. Halim Hattat cinsel başarı kaygıları konusunda kullanılmaya başlanan yeni bir tedaviyi de özetliyor: “İngilizce’de “mindfullness” olarak geçen “Farkındalık” basitçe ana odaklanmak anlamına geliyor. Farkındalık egzersizleri son 30 yıldır klinik psikolojide kullanılmakla birlikte, yoga ve meditasyon gibi daha geleneksel tekniklerde de esas alınıyor. Özellikle, ağrı, stres, endişe, depresyon ve stres yönetimi tedavilerinde kullanılıyor. Farkındalık egzersizlerinin nörolojik açıdan faydalı olduğunu MR çalışmalarıyla da kanıtlandı. Bu çalışmalara göre mindfullness beynin dikkatten sorumlu kısımlarını uyarıyor, olumsuz hislerden sorumlu kısımları etkisizleştiriyor, rahatlama ve gevşeme hislerini aktive ediyor. İş ve özel yaşamında endişe, konsantrasyon güçlüğü ve dikkat dağınıklığı yaşayan kişiler için öneriliyor. Mindfullness aynı zamanda cinsel performans endişesi, isteksizlik, uyarılma sorunlarında da olumlu sonuç veriyor. Farkındalık zihin-vücut birlikteliğini sağlayarak cinsel isteği arttırıyor, kaygıları azaltıyor, cinsel uyarılmayı, cinsel zevk ve tatmine konsantre olmayı kolaylaştırıyor. Farkındalık egzersizleri, fiziksel vücudu “yargılamadan” uyardığı için, bu kaygılar nedeniyle vücut imajı sorunu yaşayan kadın ve erkeklerde de olumlu sonuçlar yaratıyor. Farkındalık, hem içinizde yaşadığınız duygu, düşünce ve vücut hislerinizde gelişim sağlar hem de sizi olumsuz etkileyen düşüncelere karşı tutumunuzu değiştiriyor. Böylece kaygı, korku veren düşünceler içinde olsanız da, bu düşüncelerin duygu ve davranışlarınızı daha az etkilediğini fark ediyorsunuz.”

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cinsel, hayali, kalıcı, performanslar, sorunlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evlilikte Cinsel Sorunlar Ecrin Aile Evlilik ve Çocuklar 0 07 Mart 2014 23:30