IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2014, 19:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İdrar Tutukluğu




İdrar Tutukluğu: Zor bir hastlık olan idrar tutukluğu, idrar torbası dolu olduğu halde hastanın idrarını yapmakta zorlanmasına neden olur. Alt karın bölgesinde gerginlik ve hafif bir basınçta bile ağrı görülür. Bilimsel adı akut retansiyon olan bu hastalığın sebepleri çok türlüdür: Böbrekte taş, prostatta büyüme, kalıtsal sorunlar taşıyan idrar yolları, aşırı alkol tüketimi, mesane felci, frengi, sinirsel durumlar ya da üşütmek bile bu tutukluğun sebebi olabilir. İdrar tutukluğuna karşı tedbir olarak alınacak ilk şey, hastanın karnına, içinde sıcak su olan bir şişe konması ya da sıcak su ile yapılan banyoda idrarı çıkarmaya çalışmaktır.

İdrar Yollarında Yanma: Bunun da çeşitli nedenleri söz konusu olabilir. Frengi (bel soğukluğu), ülser, idrar yolu iltihabı, prostat iltihabı, mesane tümörü veya apandisit gibi nedenler ilk akla gelen ve en sık görülenlerdir. Bu yüzden bu hastalığın tedavisi için hastalığın sebebini tespite öncelik verilir.

İdrar Zorluğu: Bir tür idrar tutukluğu sayılan idrar zorluğu, tutukluğun daha zor ve ileri bir aşamasıdır. Hastanın birkaç gün tuvalete çıkmasını engelleyen idrar zorluğuna, tıpta “Anüri” adı verilmektedir. İdrar tutukluğundan önemli bir farkı da şudur ki idrar torbası (mesane) aslında boştur. Hastalık sahibinde uyuklama hali, baş ağrıları, kaslarında oynama ve kusma gibi sonuçlara neden olur. Başlıca sebepleri böbrek hastalıkları, yaralanmış mesane ya da idrar yollarındaki taşlar olabilir.

İdrarda Kan: Bilimsel tıp dilinde adına “hematüri” denilen bu vaka, çok önemli hastalıkların işareti olabilir. Özellikle böbrek taşı vakalarında çok ortaya çıkan bu durum idrar yolu veya prostat iltihabı, mesane taşı, böbrek kanaması, böbrek hastalıkları ya da tamamen farklı bir başka hastalığın belirtisi olabilir. O yüzden böyle bir olayın yaşanması durumunda vakit kaybetmeden doktora görünmek gerekir.

Kanser: Pek çok nedeni olan kanser, böbrek ya da mesanede bulunan sorunlar nedeniyle de ortaya çıkabilen zor ve ölümcül bir hastalıktır. Özellikle böbrek ve mesane ile ilgili ortaya çıkan kanserler, aşırı sigara ve alkol tüketimi, anti-hijyenik ya da dengesiz iklimli ortamlarda uzun süre bulunulduğunda ortaya çıkar. Bu tür kanserlerin belirtileri ve gerçekleşince doktora gidilmesi gereken durumları şunlardır: -Makat veya rahimden gelen ve normal olmayan kanama ile akıntılar -Uzun süreli ve iyileşmeyen yaralar -Yutmada zorluk yaşanması veya hazım bozuklukları -Vücuttaki ben ve siğillerde görülen değişimler -Göğüsler başta olmak üzere vücudun herhangi bir yerinde görülen ve ele gelebilen şişlikler Bu tür belirtiler iki veya daha fazla hafta sürerse kişinin derhal doktora gitmesi gerekecektir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
tutukluğu, İdrar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İdrar ve Sağlığımız Liaaa Sağlık Köşesi 0 06 Haziran 2012 17:42
İdrar Kaçırma! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 26 Şubat 2011 16:47
İdrar Kaçırma YapraK Sağlık Köşesi 0 28 Eylül 2009 23:35
İdrar Kaçırmaya Son Heidi Alternatif Tıp 0 03 Temmuz 2008 09:52