IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Erkek Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/erkek-sagligi/)
-   -   Erkekler İçin Kilo Vermenin Altın Kuralları (https://www.ircforumlari.net/erkek-sagligi/773717-erkekler-icin-kilo-vermenin-altin-kurallari.html)

PySSyCaT 14 Mayıs 2017 13:47

Erkekler İçin Kilo Vermenin Altın Kuralları
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kilo vermek için herkesin yapması gereken ilk şey basit sabah egzersizleridir. Çok kolay esneme hareketleri bile erkeklerin kalori yakılmasını hızlandırır. Düzenli olarak sabah kahvaltısı yapmayan erkeklerin kilo vermesi de zordur. Kiloyu en az kadınlar kadar dert eden erkekler için kilo vermenin altın kuralları içinden bazılarını şöyle sıralayalım:

3 Saatten Uzun Aç Kalmamak

Kilo vermek isteyen erkek ve bayanların dikkat etmesi gereken ilk altın kural uzun süre aç kalmamaktır. Özellikle sebze, meyve, fındık ve fıstık gibi besinlerin ara öğünlerde atıştırılması, kilo kaybında büyük fayda sağlayacaktır. Fakat yatmadan 3 saat önce bir şey yemekten kaçınmalıdır.

Karbonhidrat Tüketimine Dikkat Edilmelidir

ABD’de yapılan bir araştırma, erkekler arasında kilo vermede karbonhidratı en az tüketenlerin çok daha fazla kilo verdiklerini ortaya koyuyor. Bunun yerine proteini bol olan yağsız gıdalar tercih edilmelidir. Bunlar içinde kilo kaybetmek isteyen erkeklerin yulaf ezmesi, tam tahıllı ekmek, meyve ve sebzeler gibi yüksek lifli gıdalar tercih edilmelidir.

Sporun Yanında Perhiz Yapılmalı

Erkekler için kilo vermenin altın kuralları arasında erkekler şunu unutmamalıdır ki sadece spor yapmak kilo vermede yetersiz kalacaktır. Muhakkak uygun bir diyet ve perhizle kilo verme gerçekleşecek, spor ise bunu destekleyecektir.

Tat hücrelerini uyandıran değişik ve daha önce tadılmamış gıdalar ve yemeklerin yenmesi de uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Çok sevilen tatlıların başında gelen baklaca, kilo vermede en büyük düşman olduğu için çok az miktarda yenmeli ya da hiç tüketilmemelidir.

Sebze yemeklerinin zeytinyağlı olanları, meyve ve bazı sebzeler de insana tokluk hissi vereceği için kilo vermede kolaylaştırıcıdır.

Erkeklerin Göbeğinde Oluşan Yağ Tabakası Erkeklik Hormonunu Azaltmaktadır

Kuzey Amerika ve İngiltere’de yapılan araştırmalar, Ömürleri uzun olan insanların cinsel sağlığının yüksek olduğunu göstermektedir. Haftada 1 ya da 2 defa cinsel ilişkinin, ömrü otalama 3 yıl uzattığını ortaya koyan bu araştırmalar, göbekli erkekler için bunun çok mümkün olmadığını ortaya koymuştur.

Bel ölçüsü normal ölçülerde ise cinsel sağlık düzeni de bununla doğru orantılıdır. Bel çevresinin ölçüsü daima boy uzunluğunun yarısı oranında olmalıdır. Kilo vermek isteyen erkeklere önerilen ölçüler ise bel ölçüsü bayanlar için 80 cm, erkekler için ise 90 cm’dir. Bel bölgesindeki kalın yağ kütlesinin erkeklik hormonunu azalttığını bilerek kilo verme işini ciddiye almalarını tavsiye ettiğimiz erkeklere son uyarımız ise, göbekli erkeklerde cinsel hayatı destekleyen testesteron hormonlarını azalttığıdır.



aLinti..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net