IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Şubat 2010, 15:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tarihte ilginç Olaylar (Ölümde Kurtuluş Değilmiş Meğer)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yaşamak zor, ölmek kolaydır. Öldükten sonra herşeyin daha kolay olacağını düşünüyorsanız eğer yanılıyorsunuz. İşte öldükten sonra bile mezarında rahat uyuyamayanlar...

1. Papa Farmosus
891 ve 894 yılları arasında Katolik Kilisesi'nin liderliğinin üstlenen Papa Formosus, kendinden sonra bu göreve layık görülen Papa VI. Stephanus tarafından yalan yere yemin etmek ve kilise kanunlarını çiğnemekle suçlandı. Ölümünden dokuz ay sonra Formosus'un cesedi papalık mezarlığından çıkarıldı , yargılanmak üzere Stephanus'un ( yeni papa) yönettiği bir 'kadavra sinodu' önüne getirildi. Ölmüş olan papa, papalık görevinde aşırı hırslı olmakla suçlandı ve sağ elinin bütün parmakları kesildi. Papalık elbisesi üzerinden çıkarılan papanın tüm yaptıklarının geçersiz olduğu ilan edildi. Bu cezalar verilmeden önce papanın cesedi gösterişli kıyafetler giydirilerek yüce mahkemeye çıkarıldı. Papa Stephanus'un kendisi de yargıç görevi üstlendi. Bazı insanlar Papa Stephanus’un deli olduğuna inanmaya başladı ve başarılı bir suikast düzenlediler. Bir sonraki Papa ise, Papa Formosus’un mahkumiyetini iptal etti ve tekrar defnetti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2. Ines de Castro (Ölü Kraliçe) Pedro, Portekiz kralı Kral IV. Alfonso'nun oğludur. Pedro'nun kalbi Dona Constanza'la evlendiği gün başka birindeydi. IV. Afonso’nun oğlu ve çapkınlıgıyla ünlü Kral Dinis’in torunu Don Pedro'nun ,kendi düğün günü aklında ve yüreğinde sadece soylu bir nedime olan Ines de Castro'daydı. Güzelliğiyle nam salmış bu nedime Pedro ile yaşadığı yasak aşktan dolayı Dona Constanza'nın ölümüden sonra 29 yaşındayken Alfonso hanedanını korumak için öldürüldü. Daha sonra cesedi tekrar çıkarıldı ve güzelce süslenerek kendisine taç giydirildi. Böylece öldükten sonra 'kraliçe' ünvanı verilen ilk kraliçe oldu.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


3. Kral Philip Kastil Kralı Philip çok yakışıklı ve çekici bir kraldı. 1500'lü yılların en yakışıklı kralı ünvanını alan bu genç hükümdarın eşi Juana kendisine deli gibi aşıktı. Genç yaşta ölen kralın ölü vücudu gözlerden uzak bir tepeye tabutun içinde yerleştirildi ve gömülmedi. Her gece düzenli olarak kocasının tabutunu açan kadın ona her gün bakım yapıyordu. Kendisinden başka hiçbir kadının mezarın etrafında dolaşmasına izin vermeyen Juana bir gece kocasını tabuttan çıkarıp süsledi. Ardından kadının kocasıyla cinsel bir birliktelik yaşadığı iddia edildi. Bu olay genç kralın ölümünden kısa bir süre sonra gerçekleşti.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

4. Psikopos Braybrooke Baş psikopos Braybrooke 1400'lü yıllarda öldü ve Londra'daki St. Paul Katedrali'ne gömüldü. 250 yıl sonra yani 1666'daki büyük yangında mezarının bir kısmı zarar gördü . Ölü vücudu hemen hemen hiç zarar görmeyen psikoposun vücudu alınan bir kararla sergilendi. Halkın büyük ilgisini çeken psikoposun cesedinden daha sonra bir parça kayboldu. Kaybolan kısım mumyanın cinsel organıydı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


5. Hortense Mancini Kral II. Charles'ın eşi olarak Hortense Mancini eşsiz bir hayat sürdü ta ki hükümdar eşini aldatıncaya kadar. Yıllarca eşinin yargılanması için yanıp tutuşan kraldan en fazla 30 yıl kaçabilen Mancini öldü. Kral Charles yine de hırsını alamadı ve kadının kokan ölü vücudunu Avrupa turunda yanında gezdirdi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


6. Andre Çaykovski Piyanist Andre Çaykovski, kafatasının Hamlet oyununda kullanılmasını vasiyet etti. İsteğini tam 26 yıl sonra oyuncu David Tennant gerçekleştirdi. 1982 yılında kanser yüzünden hayatını kaybeden piyanist Andre Çaykovski, vasiyetinde bedenini bilimsel araştırmalara, kafatasını ise Hamlet oyununda kullanılmak üzere bağışladı. Ancak, Royal Shakespeare Company tiyatro topluluğunun elinde bulunan kafatasını hiçbir oyuncu kullanmak istemedi. Sadece Mark Rylance isimli tiyatrocu 1989 yılında kafatasını provada kullandı. Sonunda yönetmen Greg Doran’ın teşviki ile David Tennant, piyanistin vasiyetini yerine getirmeyi kabul etti. Tennant, kafatasını ‘Elveda, zavallı Yorick’ sahnesinde kullandı. Ailesi durum ile ilgili memnuniyetlerini belli ederken, kafatasının gelecek performanslarda kullanılıp kullanılmayacağı kesinlik kazanmadı. Arşivciler Hamlet için gerçek bir kafatasının en son 19’uncu yüzyılda kullanılmış olabileceğini söylüyor.

Alinti

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
değilmiş, degilmis, ilginc, kurtulus, kurtuluş, meğer, meger, olaylar, olumde, tarihte, ölümde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tarihte Bugün Olan Olaylar Sır Tarihte Bugün 0 18 Ağustos 2013 18:11
Meğer suç Windows'ta değilmiş! CeSaRCripS Windows 0 27 Mayıs 2013 06:27
Tarihte Yaşanmış En İlginç Olaylar Zen Tarih 0 19 Mayıs 2013 20:50
Charlie Chaplin meğer İngiliz değilmiş PassioN Kültür ve Sanat 0 18 Şubat 2012 18:21
Tarihte Bilinmeyen Küçük Ve İlginç Olaylar YapraK Tarih 0 04 Ocak 2010 18:55