IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2010, 00:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2010'da bizi nasıl bir dünya bekliyor




2010'da bizi nasıl bir dünya bekliyor

Müneccim geri döndü.. 2010'da dünya düzeni nasıl olacak.. Dünya için öngörüler.. Hangi aylara dikkat etmek gerekli.. Ani patlamalar, diplamatik ataklar hangi aylarda karşımıza çıkacak.. Bu ilk yazıda sizlere Dünyayla ilgili 2010 öngörülerini vereceğim.. Bir dahaki yazımız da ise Türkiye'nin astroloji haritasına bakacağız.

2010 YENİ MÜTTEFİKLER YENİ İTTİFAKLAR YILI

2010 yılı bütün dünyada büyük değişimlerin mayasının atıldığı bir yıl olacak. Kolektif gezgenlerin öncü burçlara geçmesi 2010 yılında dünyayı sarsıp kendine getirecek. 2008 yılında Pluton’un iktidarın sahibi Oğlak burcuna geçmesiyle birlikte yeni bir dünya düzeninin sinyalleri çakmaya başlamıştı. Ekonomik alanda kendini gösteren bu kriz, Ekim ayında İnşa etme, kurma görevi olan Satürn gezegeninin diplomasi ve karşılıklı dengeler burcu Terazi’ye geçmesiyle birlikte siyasi iradelere de yansımıştı. Terazi’deki Satürn yeni bir düzenin kurgusu için politik pazarlıkların başlayacağına işaret ediyor. Bu durum yeni bir alma verme dengesi, yeni müttefikler, yeni ittifaklar, gücün eşitlenmesi, dağılması, büyük kutupların güç kaybetmesi sonucunu getirecek. Dünya üstünde diplomatik kutuplar törpülenmek zorunda kalacak.

DÜNYA DEĞİŞİMİN EŞİĞİNDE..

2010 yılına Merkür gezegeninin geri hareketiyle giriyoruz. İdrakımız zayıf, kafamız karışık. İlerlemeyi sağlayan Mars gezegeninin de geri olması nedeniyle adımlar hedefsiz. Yılın son döneminde, sosyal ilişkileri, sosyal yardımlar ve hareketleri yöneten Kova burcunda, bolluk, bereket, abartma, çoğaltma, büyük fikirler gezegeni Jüpiterin, hayaller ve hayal kırıklıkları gezegeni Neptün ve hassasiyet yıldızı Kiron ile birleşmiş olması kafaları iyice karıştırmış insanları yorgun, kırgın ve savunmasız hale getirmiş durumda. Bu nedenle sistemi düzenleyen, yönetimde yer alan Oğlak burcundaki Pluton’un değiştiren, ezen , yok eden, deprese eden enerjisinin gerçek boyutunun farkında değiliz. Ne kadar büyük bir değişimin içinden geçmekte olduğumuzu anlamadan şaşkın adımlarla yeni bir yılı karşılıyoruz.

PLUTO AFFETMEZ DEĞİŞTİRİR

Pluto hiç affetmez. Değiştirir. Engel tanımaz. Mars gibi çatışmaz, Gaia ana gibi kendi içine alır, bozar ve yeniden yapar. Gayya kuyusuna düşmüş gibi olursunuz. Süreç uzundur ve kontrol dışıdır, çoğu zaman da gizlidir. Bittiği zaman bambaşka bir yapı ortaya çıkar. 2008’den beri devlet yönetimleri, dünya düzeni, dünya ekonomik yapısı üstüne gelen Pluto bu alandaki işine daha yeni başladı. Tam yılbaşı öncesinde , 29 Aralık’da bu önüne geçilemez değiştiren enerji, yapı ustası Satürn’e harekete geçme emri veriyor. Terazideki Satürn ile yaptığı sert açı 9 Nisan’a kadar sürecek. Dünya diplomasisinde kutupların ve devletlerin ağırlığının yer değiştirmesi için düğmeye basılıyor.

DEĞİŞ YOKSA YOK OLURSUN

2 Nisan’a kadar ani sıçramaları, dünyayı değiştiren hareketleri yöneten Uranüs gezegeni geçmiş ve geleceği barındıran, besleyen, büyüten Ay düğümleriyle açı içine giriyor. Düzeni değiştirecek fikirlerin tohumları atılıyor. Ani patlamalar, beklenmedik gösteriler, yeni politik gruplar, değişik sivil çözüm gruplarının oluşması için uygun ortamı hazırlıyor. Pluto Satürn karesinin DEĞİŞ YOKSA YOK OLURSUN temasının duygusal alt yapısını hazırlarken, beklenmedik olaylarla direnç noktalarını kıracak.

DÜNYA EKONOMİSİNDE PARA EL DEĞİŞTİRECEK

Böyle bir fonda, 15 Ocakta zihin ve analiz gezegeni Merkür düzeliyor. Zihinler berraklaşırken 19 ocakta bolluk şans, bereket ve büyük fikirler gezegeni Jüpiter insanlığın vicdanı Balık burcuna giriyor. Vicdanın sesini dinlemek, daha insani temalar ortaya çıkarıyor. Pluto Satürn karesinde ortaya çıkan acı ve sıkışıklığın etkileri insanlığın merhametini açığa çıkarak sonuçlar ortaya koyacak. Düze dönen Merkür ile bir yandan ne durumda olduğumuzu idrak ederken, öte yandan yardımlaşma ve insanlık hareketi içinde çözümler tartışılacak, adımlar atılacak. Yine 15 Ocak’da Jüpiterin Balık burcuna geçmesiyle birlikte fikir, kültür ve sanat alanında güzel yapıtlar ortaya çıkacak. Şubat ayı boyunca para ve bolluk gezegeni Jüpiter’in Pluto ile dinamik bir açı yapması finans dünyasında büyük bir değişim olacağını gösteriyor. Balıkta Jüpiter kendini gösterir. Bereketini sunar. Ancak balık aynı zamanda kolay tutulmaz, elde kalmaz. Dünya ekonomisinde para el değiştirecek. Belli bir canlanma olacak. Finansal değişimin önlenemez olduğu anlaşılacak. İnsanlar finansal kontrolün düşündükleri kadar kolay olmadığını anlayacaklar.

KAPALI KAPILAR ARKASINDA DİPLOMATİK ATAKLAR

12 Ocak’da temel kuran Satürn’ün ters dönmeye başlamasıyla birlikte diplomaside ağırlığı olan büyük devletler insanlık faydasına da olsa güçlerinden fedakarlık etmek istemeyip ayak sürüyecekler. Yeni bir denge, yeni bir ekonomi konusu kapalı kapılar ardında tartışılacak. Büyük devletler mümkün olduğunca durumlarını korumaya çalışacak. Harekete geçiren Mars’ın 5. evde Aslan burcunda olması, insanlığın ve milletlerin yeni düzende kimliklerini yeniden tanımlayacaklarını gösteriyor. Mars geri döndüğü için devletler arası paylaşım ve milletlerin yeni yerlerini, kimliklerini oluşturma süreci kapalı kapılar arkasında sürüyor. Geri hareket aynı zamanda yeni tanımlara ayak direyen büyük devletlerin değişimi engelleyen pürüzlerini zoru gösteren diplomatik ataklarla halledecek.

ÇATAPAT PATLAMALAR

Ocak ve Şubat ayları, üzerlerindeki büyük baskıya rağmen devletlerin yen içinde yamalarını kapamalarıyla geçecek. Ay düğümleri arasında yer alan Uranus kimi zaman neşeli havai fişek gösterileri kimi zaman kıyıma varan sonuçlar çıkaran çatapat patlamalarıyla kol kırığının yen içinde kalamayacağına işaret edecek.

FİKİR DALGASI DEVLETLERİ ZORLAYACAK

Mart ayından itibaren Mars’ın düzelmesiyle birlikte süreç ivme kazanacak. Yeni durumu anlamak ve içselleştirme süreci Mars’ın tabiatından ötürü sert geçecek. Mart ayında harekete geçiren Mars düze dönse de, temelkuran Satürn’ün ters hareketi işi aceleye getirmiyor. Büyük devletler yeni adımlar atsa da kendi içlerinde bir çözüm arayacaklar. 7 Mart 19 Nisan arası güney aydüğümü ile çekim içine giren Jüpiter fikir, sanat , ekonomi her alanda geçmişin özlemini gündeme getiriyor. Nisanın ikinci yarısından itibaren yeni fikir ve sanat hareketleriyle, kültürel birikimle, yeni kuramlarla oluşan, paylaşım üzerine oturmuş fikir dalgası devletleri zorlamaya başlayacak. Nisan ayında değiştiren Pluto geri hareketiyle kendi içine dönüp eylem planlarını hazırlamaya başlıyor. Radikal Uranüs ve Gelenekçi Satürn yine karşılıklı çekişme içine girecekler. Gelenek, Başakta geri dönen Satürn ile bugüne kadar biriktirdiği bütün deneyimlerini, kıyıda köşede ne kalmışsa en küçük parçasına kadar yeniliğin önüne koysa da, Yenilik sınırlarını genişletmek için kendini dayatıyor. Mart ve Nisan aylarını bir uyanış dönemi olarak tanımlayabiliriz.

ANİ ŞİDDET EYLEMLERİ, AFETLER VE BÜYÜK KARMAŞALARA HAZIR OLUN

Mayıs başında çok önemli ve uzun süreli yeni bir etki başlıyor. Değiştiren Pluto Radikal ve Patlatan Uranüs ile sert açı yapıyor. Değişime ayak direyenler için Pluto direnç noktalarını sürpriz gelişmeler ve ani şiddet eylemleriyle allak bullak eden Uranus’u gerilime sokuyor. Bu dönemde yeni bir ekonomik kriz dalgası, sahipsiz ve kıyıcı terör eylemleri, doğal afetler kendini gösterebilir. Sonuçlar finans dünyasında ve devletler arasında , etkileri uzun dönemlere yayılan büyük karmaşalar yaratacaktır. Öyle ki şifacı Kiron merhametinden dayanamıyor, radikal ve objektif Kova’dan ayrılıp, sessizce Balık’a geçiyor. Yaraları sarmaya çalışıyor. Kiron’un savaş alanında olması yaraların derin ve kıyıcı olacağını işaret ediyor. Mayıs sonunda Jüpiter Balık’ta Uranüs’le birleşince toplumsal baskılar, kültür ve sanat hareketleri ,şiddet eylemleri, ekonomik kriz gibi insanlığı ilgilendiren her alanda ortamı alt üst eden gelişmelere tanık olabiliriz. Yeni gruplar, paylaşımcı fikirler, partiler, sanat akımları, sosyal kuramlar eşliğinde dini motiflerle güdülen hareketler kimi zaman aktivist yöntemlerle, kimi zaman ürünlerle, kimi zaman terör eylemleriyle gündeme oturuyor. Bu durum yeni başlangıç için ortamı uygun kılar kılmaz, Uranüs başlangıcı yönetmek için Mayıs sonunda Koç burcunda yerini alıyor. Oğlak burcunda düzen değiştiren Pluto bu gelişmelerin sonucunu tek tek sabırla kullanıyor ve uzun dönemde kullanmak için saklıyor. Mayıs sonunda yapıkuran, temelatan Satürn düz hareketine başlıyor, direncinden vazgeçip, değişimle yüzleşmeyi kabul ediyor. Mayıs ayını direncin ilk önemli kırılma noktası olarak görebiliriz.

SAVAŞ TAMTAMLARI GAZA GELECEK

Jüpiter , Balık’taki yumuşaklığından ve veriminden henüz istifade edemeden, büyük bir hızla bu burcu geçip 7 Haziran’da Koç burcunda Uranüs ile buluşuyor. Gökyüzünden yeryüzünü geren Pluto Uranus sert açısına bir de gittiği alanda ne varsa onu görünür hale getiren, büyüten ve abartan Jüpiter katılıyor. Yanında Pluton’un amaçları için çekinmeden kullanabileceği büyük fikirler ve çanta dolu para var. Gittiği yerin iklimini büyüten Jüpiter paylaşım sonuçlarına itiraz edip savaş tamtamları çalmak isteyenleri Koç burcunda gaza getirecek. Koç’un bozup baştan yapma enerjisini büyütecek. Dünyayı sarsan yeni bir ekonomik kriz dalgasıyla karşılaşabiliriz. Bir yandan yeni açılan alanlardan gelirler sağlanmaya başlarken, değişemeyenler için karşı konulmaz kayıplar gündeme gelebilir. Jüpiterin Koç burcuna girmesi, Uranus ile birleşip para düzenini alt üst etmesi bu değişim için, hadi… şimdi… fazlasıyla… çanlarını çaldırmaya başlatacak. Önüne geçilemez bir yıkıma karşı yeniden yapmak için çok büyük bir heves ortaya çıkacak . Tepkiler radikal ve anarşist gezegen Uranüs’le birleşince şiddet eylemlerine dönüşebilecek. Anarşik hareketlerin yanı sıra, değişim enerjisini taşıyan ve yansıtan yeni fikir akımları , yeni ekonomik görüşler etrafında toplanmış gruplar çalışmalarının sonuçlarını göstermeye başlayacak. Güçlerini bırakmak istemeyen devletler ekonomik dalgalanmalar karşısında ayakta durmanın zor olduğunu , yeniliklere açık olmaları gerektiğini görecekler. Mars devletler ve milletlerin yeni kimlikleri üzerindeki çalışmasını tamamlayıp, Başak burcuna geçecek. Hassasiyetleri ve yaralanmaları yöneten Kiron asıl yaranın nerede olduğunu gösterdikten sonra, merhameti bırakıp objektif Kova’nın yanına geri yolculuğuna başlayacak . Haziran ayında yeni dünya düzeni dayatması ciddiye alınmaya başlanacak.

DEĞİŞİME KARŞI PROVOKASYONLAR

5 Temmuz’da Uranüsün geri dönmeye başlaması yarattığı fikir ve sanat akımlarının, şiddet hareketlerinin başıboş kalmasını getirecek. 23 Temmuzda geri dönmeye başlayan Jüpiter ile birlikte yeni fikirler yerini derin kulislere bırakacak. Yeni paylaşım ve diplomasi planları yapılacak. Temmuz ayında devletlerin değişime karşı provokasyonlarıyla karşılaşabiliriz.

DÜNYA GÜNDEMİNE GÖRE BOMBA GİBİ DÜŞECEK
Temmuz’un sonunda YILIN EN SERT GÖKYÜZÜ HAREKETİ gerçekleşecek. Jüpiter’le buluşmuş olan Uranus’ün Pluto ile yaptığı sert açıya, diğer taraftan yapı ustası Satürn de katılacak. Hem de burç değiştirip Terazi’ye geçtiği, güç kazandığı zaman. Saturn Hazirandan beri değişimle yüzleşmiş, bu konuda yeni yöntemler üretmiş olarak gruba katılıyor. Kullanacağı en temel yöntem diplomasi. Jüpiter ve Uranüs’ün geminden çıkmış enerjisine karşı gerçekçi çözümler üretiyor. Değiştiren Pluto bir yandan Satürn’ü dinliyor, öte yandan Uranus ve Jüpiterin getirdiklerini kullanıyor. Bütün kolektiflerin öncü gezegenlerde ilk derecelerde sert açıyla karşılaşması, dünya gündemine bomba gibi düşecek. Haziran’dan beri ivme kazanan sıkışmış enerjiler Satürn’ün çalışan ve çalıştıran enerjisiyle sonuç verecek. Plutonun yönettiği 17 yıl sürecek değişim çağının ilk etabının ne olacağıyla ilgili ilk sonuçlar kendini gösterecek . Finans alanında, toprak paylaşımları alanında, düşün alanında, diplomasi alanında, devletlerin yeni pozisyonları konusunda yeni sonuçlar ortaya çıkacak. Bunlar geri döndürülemez yapılar olarak kendilerini gösterecekler. Bu koreografi 15 Eylül’e kadar devam edecek. Temmuz ve Ağustos ayları değişimle ilgili ilk sonuçların ortaya çıktığı aylar olacak..

OLMASI GEREKENDEN KAÇIŞ YOK

Eylülün ikinci yarısından itibaren yapıkuran, gerçeklerle yüzleştiren Saturn Pluto’yla ve insanlığın gidişatını gösteren Kuzey Ay Düğümü ile değişim rotasından sapana ders vermek üzere, sert açı içine giriyor. Olması gerekenden kaçış yok. Uranüs ve Jüpiter ikilisi Balık burcunda toplumsal hareketleri, düşün hareketlerini, ekonomik dalgalanmaları çok büyük tepkisel çıkışlarla etkilerken, Satürn Pluto’dan gösterdiği yol dahilinde yeni düzeni kurmaya çalışıyor. Tam da bu noktada Pluto düz hareketine başlayıp bu etap için hazırlığını tamamladığını, harekete geçeceğini gösteriyor. Eylül ayı harekete geçilen ay olacak.

YENİ TARTIŞMALAR YENİ KAVGALAR

8 Ekimden itibaren zenginlik ve ilişkiler gezegeni Venüs’ün ters dönüp Satürn ile birleşmesi, bütün devletlerin yeni paylaşımdaki gizli amaçlarını ortaya çıkaracak. Pluto ise buna Kuzey Ay Düğümü ile birleşerek karşılık verecek. Dünyanın gideceği yeni yön, bu konuda çalışacak yeni gruplar, Pluton’un getirdiği değişimin emrine girmiş olacak. Planlar üzerinden yeni tartışmalar, kavgalar ortaya çıkacak.

DÜNYA 2011'E DEĞİŞİMİ GÖRMÜŞ OLARAK ADIM ATACAK

3 Aralık’da Uranüs ve Jüpiterin birleşip ortaya koyduğu çığırından çıkmış enerji, Yay burcunda ilerleyen maceraperest tetikçi Mars ile sert açıya girip şiddete dayalı vahim sonuçlar ortaya çıkartacak. Dünyayı toplumsal patlamalara yol açabilecek bir kızgınlık saracak. Bu dönemde şiddete ve ekonomik çalkantılara dayalı büyük manüpülasyonlar, provokasyonlar gündemde. 10 Aralık’da Mars’ın Oğlak burcuna girip, silahlarını mantık ve düzenin emrine vermesiyle geride bıraktığı marifetiyle ilgili dünya çapında rasyonel bir çözüm aranacak. Çözüm yine eskiden uzaklaşıp, yeni bir yapı oluşturulmasıyla sağlanabilecek. 17 Aralık’da Kova burcunda tekrar birleşmiş olan acıların yıldızı iyileştiren Kiron ile hayaller yıldızı Neptün düz giden hareketleriyle, bu değişime korkmadan adım atmamız için, bize biraz anestezi, biraz yıldız tozu verecekler. Gelen gözümüze güzel bile görünmeye başlayacak. Dünya DEĞİŞİM’in geleceğini görmüş, olabileceğini anlamış olarak 2011’e adım atacak.


ENSONHABER / ÖZEL

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Alt 24 Şubat 2010, 01:35   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 2010'da bizi nasıl bir dünya bekliyor




ßundan Onceki 22 Yılda ßiŞey ßekLemedim Dunyadan ßundan Sonrada ßeklemeye Niyetim yOk .

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
2010da, bekliyor, bizi, dunya, dünya, nasil, nasıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkan Sözeri: Zor maç bizi bekliyor AngeL Spor Haberleri 0 28 Ocak 2015 13:58
Bizi nasıl bir yolculuk bekliyor? Lcia Evlilik Hazırlıkları 0 01 Kasım 2014 15:54
Makyajda Bu Kış Bizi Neler Bekliyor? Zen Makyajın Püf Noktaları 0 07 Kasım 2012 20:37
Bin Yıl'ın En Soğuk KIŞ'ı Bizi Bekliyor!.. Sametold Genel Paylaşım 1 06 Ekim 2010 05:31
KDE 4.5'de Bizi Neler Bekliyor? Ocean GNU, Linux ve UNIX 0 24 Mayıs 2010 00:35